Entrada gratuïta

Desprès de cada film hi haurà un debat, i s’obrirà el bar del casal a preus populars. Una part dels diners de les consumicions que es facin es destinaran a la lluita dels companys d’Emte.  Durant el mes de juny l'empresa Emte Service amb l'objectiu de reduir personal, va acomiadar un treballador romanès amb un fill amb càncer, després de demanar diversos permisos per acompanyar al seu nen a l'hospital. Davant d'aquest fet, el comitè d'empresa va convocar una vaga per reclamar la readmissió del seu company i exigir l’acompliment del conveni del metall. Després de la vaga, l'empresa ha acomiadat a un dels companys del comitè i sancionat als  altres dos. Davant aquests fets, s’han organitzat concentracions de protesta, actes públics i aquest cicle de cinema per a què la lluita dels companys no quedi mai en l'oblit.

PROJECCIONS  

-Sindicat d’ Estudiants, 20 anys de Lluita.

Divendres, 6 Març

Al novembre de 2006 es van complir 20 anys de les primeres mobilitzacions convocades pel Sindicat d'Estudiants. Va ser l'inici de la major mobilització protagonitzada per la joventut: les lluites del curs 86/87. Des d'aquella època el SE és el referent de milers de joves que s'organitzen per a lluitar per una educació pública de qualitat, un lloc de treball digne a l'acabar els estudis, i la transformació socialista de la societat.

 

-Numax (1979) de Joaquim Jordà

Divendres,13 Març

Durant la transició els obrers de la fàbrica d'electrodomèstics Numax, davant l'intent de tancament per part de l'empresa, aquests van assumir l’autogestió de la mateixa com a forma de mantenir els seus llocs de treball. L'assemblea de treballadors va decidir invertir les últimes 600.000 pessetes de la Caixa de resistència en una pel·lícula que registrés la seva experiència.

 

   -Recursos Humans (1999) de Laurent Cantet

Divendres,20 Març

Frank, de 22 anys, estudiant a París en una escola d’empresarials, torna a casa dels seus pares; mentrestant, fa les pràctiques a la fàbrica on el seu pare porta trenta anys treballant d’operari. No tarda a descobrir que el seu treball serveix de tapabruts per a un pla de reestructuració que preveu l’acomiadament de dotze treballadors, inclòs el seu pare.

 

-La sal de la terra (1954), de Hervert Biderman. 

Divendres,27 Març

El juny de 1951 una vaga va paralitzar una mina de zinc. La companyia,Empire,va rebutjat tota negociació amb els miners. Aquests, organitzats en un piquet per a impedir tot accés de mà d’obra, demanaven condicions més segures de treball i millores sanitàries. Empire va obtenir una ordre judicial per a prohibir el piquet dels miners, però algú va advertir que el document no deia res sobre les dones dels miners. Aleshores, la proposta va ser integrar els piquets amb dones i, encara que això va trobar certa resistència masclista, finalment va ser acceptada.

 

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01