Qüestió nacional
1-O. Volem votar! El poble de Catalunya té dret a decidir, ja n'hi ha prou de repressió! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
divendres, 15 de setembre de 2017 19:35

Diada 17Per la república socialista catalana

 

L'11 de setembre un milió de persones vessàvem carrers de Barcelona cridant ben alt i ben clar que volem votar l'1 d'octubre i que no acceptarem que el PP ens negui aquest dret. Un cop més, com ha passat Diada després Diada des de 2012, el poble de Catalunya ha exigit el seu dret a decidir democràticament quins vincles vol mantenir amb la resta de l'Estat espanyol, inclòs el seu legítim dret a la independència.

 

Llegiu-ne més...
 
1-O. El poble de Catalunya té dret a decidir PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
divendres, 1 de setembre de 2017 20:52

Pel dret d’autodeterminació, per una Catalunya socialista

Contra la repressió de l’Estat i les retallades de Rajoy i Puigdemont: mobilització de la classe treballadora i la joventut!

 

El govern del PP, la burgesia espanyola i l’aparell de l’Estat han llançat una campanya repressiva sense precedents per a impedir la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre, inclosa l’amenaça d’aplicar l’article 155 de la Constitució i suspendre l’autonomia catalana. Tot val contra el dret del poble de Catalunya a decidir democràticament quines relacions volem mantenir amb l’Estat espanyol, inclòs el dret legítim a la independència.

Darrera actualització de divendres, 1 de setembre de 2017 21:00
Llegiu-ne més...
 
De la mà del PNV no hi haurà ni dret d’autodeterminació ni justícia social PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ezker Iraultzailea   
divendres, 31 de març de 2017 12:52

Rajoy-UrkulluLa Lluita al carrer és el camí!

Ja han passat més de 100 dies del Govern de coalició PNV-PSE, i un Urkullu inflat com un titot ha presentat els pressupostos al parlament basc i les línies estratègiques per a la pròxima legislatura. Quin és el denominador comú de la seua política? L’aplicació de més retalls, més mesures anti-obreres i la completa renúncia al dret d’autodeterminació.

Llegiu-ne més...
 
La lluita de masses és l'únic camí per aconseguir el dret d'autodeterminació i el socialisme PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Declaració Militant   
dimarts, 25 d'octubre de 2011 01:00

Amb prou feines uns dies després de celebrar-se la Conferència Internacional per la pau a Sant Sebastià, ETA ha anunciat el “cessament definitiu de la seva activitat armada posant en mans de la societat basca la consecució d'un escenari de pau i llibertat”. ETA afirma en el seu comunicat  que “el camí tampoc serà fàcil. Davant la imposició que encara perdura, cada pas, cada assoliment, serà fruit de l'esforç i de la lluita de la ciutadania basca (...) Al llarg d'aquests anys Euskal Herria ha acumulat l'experiència i força necessària per afrontar aquest camí i té també la determinació per fer-ho”.

Llegiu-ne més...
 
Dret d'autodeterminació SÍ, subordinar-se a la dreta nacionalista NO! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Militant   
dilluns, 11 de gener de 2016 19:18

Els dirigents de la CUP es lliuren a Convergència

Mas 1Després de mesos de negociacions, la direcció de la CUP s'ha humiliat de forma vergonyosa davant Convergència. Aquesta capitulació s'ha justificat perquè facilita el procés cap a l'autodeterminació i s'aconsegueix apartar Artur Mas de la presidència de la Generalitat, però la realitat és molt diferent. La cúpula de la CUP es lliga al carro d'un sector de la burgesia i la dreta catalanista que utilitzarà aquesta subordinació per atacar a la classe obrera i la joventut amb noves retallades, apropiant demagògicament el dret a decidir per assegurar el seu poder i els seus privilegis.

Hi ha una sensació de traïció a la militància que durant els últims quatre anys s'ha destacat en la lluita contra els desnonaments, contra les retallades salvatges de CiU en educació i sanitat, que ha rebut els cops i cops de porra dels Mossos d'Esquadra a Plaça Catalunya o davant del Parlament, i que va fer possible el magnífic resultat electoral en les últimes autonòmiques. Una militància que fins en quatre ocasions es va expressar majoritàriament en contra d'investir Mas.

Darrera actualització de dimarts, 12 de gener de 2016 17:57
Llegiu-ne més...
 
Dret a l’autodeterminació SÍ, subordinar-se a la dreta catalanista NO! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 13 de setembre de 2016 19:15

baixaLa CUP ha de dir NO a Puigdemont

La crisi del Règim del 78 s’ha expressat amb contundència en el terreny de la qüestió nacional. A les mobilitzacions contra les retallades i els plans d’ajust, en defensa de l’educació i sanitat pública, o contra els acomiadaments i les retallades salarials, s’ha sumat la mobilització en defensa dels drets democràtics, i concretament dels drets democràtics nacionals de Catalunya. Milions de joves i treballadors han inundat durant els últims anys els carrers de Catalunya en defensa del dret a l’autodeterminació i contra les imposicions espanyolistes del PP i l’aparell de l’Estat.

Aquesta mobilització, especialment entre amplis sectors de la joventut, expressa una voluntat de canvi que va més enllà dels límits en els quals pretén situar-la la dreta nacionalista de Convergència (ara PDC), vinculant-se la lluita pel dret a l’autodeterminació amb la batalla per acabar amb les retallades i la lògica del sistema capitalista. El propi exemple del que ha succeït a Grècia, o a molts altres països, a on el capital financer i la troika imposen amb puny de ferro les seves polítiques salvatges contra la majoria de la població, és un clar exemple de l’absoluta necessitat de vincular la lluita per l’alliberament nacional amb la lluita per acabar amb el capitalisme.

Llegiu-ne més...
 
Per conquerir el dret a l’autodeterminació cal trencar amb la burgesia catalana PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dissabte, 11 de març de 2017 20:16

cup-puigDel 6 al 10 de Febrer es va celebrar el judici a l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau. La fiscalia les responsabilitza de la consulta no vinculant sobre la independència de Catalunya del 9 de Novembre del 2014, i sol·licita 10 anys d’inhabilitació per Mas. Aquest judici ha estat acompanyat de l’habitual sessió d’odi espanyolista per part de la caverna mediàtica i forma part de l’escalada repressiva general que està llençant el PP.

Darrera actualització de dilluns, 13 de març de 2017 20:23
Llegiu-ne més...
 
Catalunya · Per l’autodeterminació i el socialisme PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 11 de juliol de 2017 10:24

cat

Fora els governs capitalistes de Rajoy i Puigdemont!

 

El 9 de juny Carles Puigdemont, president de la Generalitat, anunciava la convocatòria per al proper 1 d'Octubre de un referèndum en què s'haurà de respondre a la següent pregunta "Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de República?". Immediatament, el govern del PP i tot el seu seguici reaccionari han posat el crit al cel, fins i tot diversos ministres asseguraven que impediran la celebració del referèndum per "tots els mitjans". Des del PP i Ciutadans, fins i tot des de les files de l'ala dretana del PSOE, s'escoltaven crides a aplicar l'article 155 de la Constitució i suspendre l'autonomia catalana.

Darrera actualització de dimecres, 12 de juliol de 2017 11:54
Llegiu-ne més...
 
Escòcia: L'SNP el gran perdedor del joc electoral fallit de May PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Phillip Stott, Socialist Party Scotland (CIT • Escòcia)   
dimarts, 20 de juny de 2017 09:03

SPscotlandTheresa May i els odiats tories van sofrir una completa humiliació en les passades eleccions generals. Mai les va convocar buscant enfortir el seu mandat i va tornar arrossegant al número 10 de Downing Street sense majoria i perdent 19 diputats. El seu govern es recolzarà en els unionistes Democràtics, l'organització reaccionària i pro-austeritat d'Irlanda del Nord. May ha descrit el DUP com "els seus amics". Però és un partit que s'oposa a la igualtat de drets de les dones. En realitat, serà un govern esquinçat per la crisi, les divisions i acabarà caient. "Fort i estable" no serà la descripció amb la qual se li recordarà, "baldat" serà una descripció més adequada. El partit de May probablement també es dividirà per la qüestió del Brexit i aquesta divisió pot trencar-los a trossos.

Llegiu-ne més...
 
Pel dret a l'autodeterminació, per una Catalunya socialista. Fora els governs capitalistes de Rajoy i de Puigdemont! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dissabte, 3 de juny de 2017 17:03

Rajoy-y-PuigdemontEl PP i la burgesia espanyola han intensificat la seva ofensiva contra la intenció de la Generalitat de convocar aquest any un referèndum sobre la independència de Catalunya. Més enllà de les intencions reals de Puigdemont, el que està clar és que Rajoy i el PP -amb el suport per Ciutadans, una bona part de la direcció del PSOE i l'esquadra mediàtica habitualment pretenen presentar el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir el seu relació amb l'Estat espanyol com un repte apocalíptic: "cop d'Estat", "atac a la convivència", "secessionisme separatista" ... Quin cinisme! 'El món a l'inrevés! El govern de les retallades i la corrupció, dels hereus de la dictadura que mantenen els símbols franquistes i reprimeixen les llibertats, presenten el referèndum com una "amenaça a la democràcia".

 

Llegiu-ne més...
 
Desarmament definitiu d'ETA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ezker Iraultzailea   
dimecres, 12 d'abril de 2017 18:16

Desarme-de-ETAPel dret d'autodeterminació. Per una Euskal Herria Socialista!

 La lluita de masses és el camí per aconseguir-ho!

El 8 d'abril, gairebé cinc anys després de diversos intents de desarmament infructuosos boicotejats per l'acció policial, ETA s'ha desarmat completa i definitivament. L'esdeveniment, que marca el final de 50 anys d'activitat armada, va tenir l'arrop de milers de persones a Baiona que van exigir al govern del PP l'acostament dels presos d'ETA a les presons d'Euskal Herria, l'alliberament dels quals estan greument malalts i la necessària desmilitarització d’Hego Euskal Herria, el territori europeu amb més presència de forces policials.

Darrera actualització de dimecres, 12 d'abril de 2017 18:25
Llegiu-ne més...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 3