Qüestió nacional
Desarmament definitiu d'ETA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ezker Iraultzailea   
dimecres, 12 d'abril de 2017 18:16

Desarme-de-ETAPel dret d'autodeterminació. Per una Euskal Herria Socialista!

 La lluita de masses és el camí per aconseguir-ho!

El 8 d'abril, gairebé cinc anys després de diversos intents de desarmament infructuosos boicotejats per l'acció policial, ETA s'ha desarmat completa i definitivament. L'esdeveniment, que marca el final de 50 anys d'activitat armada, va tenir l'arrop de milers de persones a Baiona que van exigir al govern del PP l'acostament dels presos d'ETA a les presons d'Euskal Herria, l'alliberament dels quals estan greument malalts i la necessària desmilitarització d’Hego Euskal Herria, el territori europeu amb més presència de forces policials.

Darrera actualització de dimecres, 12 d'abril de 2017 18:25
Llegiu-ne més...
 
Irlanda: Protestar no és un crim! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per SocialistParty · Ireland   
dimecres, 22 de març de 2017 12:40

jobstown protesta carrusel

 

#JobstownNotGuilty / #JobstownNoÉsCulpable

El govern de dretes i l’Estat irlandès ha llençat un atac brutal contra desenes d’activistes i dirigents que van protagonitzar la campanya contra la imposició d’unes taxes salvatges sobre un bé tan imprescindible com és l’aigua. Un gran moviment de masses que va aconseguir derrotar una de les mesures estrella dels plans d’austeritat de la troika contra el poble irlandès. Aquesta campanya va impulsar el boicot massiu al pagament, que va ser secundat per més ni menys que el 75% de la població, manifestacions multitudinàries i nombroses accions de protesta que finalment van posar al govern contra les cordes, havent d’eliminar la taxa a l’aigua de moment.

Darrera actualització de dimecres, 22 de març de 2017 12:57
Llegiu-ne més...
 
Per conquerir el dret a l’autodeterminació cal trencar amb la burgesia catalana PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dissabte, 11 de març de 2017 20:16

cup-puigDel 6 al 10 de Febrer es va celebrar el judici a l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau. La fiscalia les responsabilitza de la consulta no vinculant sobre la independència de Catalunya del 9 de Novembre del 2014, i sol·licita 10 anys d’inhabilitació per Mas. Aquest judici ha estat acompanyat de l’habitual sessió d’odi espanyolista per part de la caverna mediàtica i forma part de l’escalada repressiva general que està llençant el PP.

Darrera actualització de dilluns, 13 de març de 2017 20:23
Llegiu-ne més...
 
Nou referèndum a Escòcia sobre la independència? PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Philip Stott, Partit Socialista d'Escòcia   
dimarts, 21 de març de 2017 23:45

referendum-escociaEl parlament escocès votarà la setmana que a favor de convocar un segon referèndum sobre la independència. Amb la majoria dels parlamentaris a favor de la independència la votació és una formalitat. La data del referèndum no està clara. Nicola Sturgeon ha dit que podria celebrar a la tardor de 2018 o a la primavera de 2019. No obstant això, un referèndum legalment vinculant no es pot celebrar sense l'acord de Westminster.

Llegiu-ne més...
 
De la mà del PNV no hi haurà ni dret d’autodeterminació ni justícia social PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ezker Iraultzailea   
divendres, 31 de març de 2017 12:52

Rajoy-UrkulluLa Lluita al carrer és el camí!

Ja han passat més de 100 dies del Govern de coalició PNV-PSE, i un Urkullu inflat com un titot ha presentat els pressupostos al parlament basc i les línies estratègiques per a la pròxima legislatura. Quin és el denominador comú de la seua política? L’aplicació de més retalls, més mesures anti-obreres i la completa renúncia al dret d’autodeterminació.

Llegiu-ne més...
 
Lluitar contra la repressió de l'Estat sense claudicar davant Convergència PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Miguel Campos / Esquerra Revolucionària / Catalunya   
dilluns, 3 d'abril de 2017 20:03

 Per l'autodeterminació, per una Catalunya socialista!

 ana grabiel saluda a puigdemontDesprés d'inhabilitar per un període de dos anys a l'ex president de la Generalitat, Artur Mas, i a les exconselleres Ortega i Rigau, la dreta espanyolista del PP continua la seva escalada repressiva contra els dirigents que van promoure la consulta no vinculant del 9 de novembre de 2014. El passat 22 de març, Francesc Homs, portaveu del PDCat (antiga Convergència) al Congrés dels Diputats, era condemnat a un any i un mes d'inhabilitació i 30.000 euros de multa. Aquestes inhabilitacions van acompanyades de la querella penal contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell (ERC), i amenaces contra altres dirigents si la proposta de realitzar un nou referèndum sobre la independència de Catalunya aquest any seguís endavant.

 

Darrera actualització de dilluns, 3 d'abril de 2017 20:27
Llegiu-ne més...
 
Dret d'autodeterminació SÍ, subordinar-se a la dreta nacionalista NO! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Militant   
dilluns, 11 de gener de 2016 19:18

Els dirigents de la CUP es lliuren a Convergència

Mas 1Després de mesos de negociacions, la direcció de la CUP s'ha humiliat de forma vergonyosa davant Convergència. Aquesta capitulació s'ha justificat perquè facilita el procés cap a l'autodeterminació i s'aconsegueix apartar Artur Mas de la presidència de la Generalitat, però la realitat és molt diferent. La cúpula de la CUP es lliga al carro d'un sector de la burgesia i la dreta catalanista que utilitzarà aquesta subordinació per atacar a la classe obrera i la joventut amb noves retallades, apropiant demagògicament el dret a decidir per assegurar el seu poder i els seus privilegis.

Hi ha una sensació de traïció a la militància que durant els últims quatre anys s'ha destacat en la lluita contra els desnonaments, contra les retallades salvatges de CiU en educació i sanitat, que ha rebut els cops i cops de porra dels Mossos d'Esquadra a Plaça Catalunya o davant del Parlament, i que va fer possible el magnífic resultat electoral en les últimes autonòmiques. Una militància que fins en quatre ocasions es va expressar majoritàriament en contra d'investir Mas.

Darrera actualització de dimarts, 12 de gener de 2016 17:57
Llegiu-ne més...
 
Prou de repressió: no a la prohibició de la consulta del 9N pel PP i el TC! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per militant   
dilluns, 29 de setembre de 2014 13:16

Manifest del Sindicat d’Estudiants

Impulsem la rebel·lió social pel dret a decidir i per acabar amb les retallades socials de PP i CiU!

catalunya banderas1111Des del Sindicat d'Estudiants manifestem el nostre rebuig frontal a la decisió del govern del PP d’impugnar la consulta del 9 de novembre i impulsarem totes les mobilitzacions socials que es convoquin per combatre la previsible decisió del Tribunal Constitucional (TC) d’impedir la consulta.

Darrera actualització de dilluns, 29 de setembre de 2014 13:18
Llegiu-ne més...
 
La militància de la CUP contra la investidura de Mas PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Víctor Taibo   
dimecres, 25 de novembre de 2015 23:06

Lluitar pel dret a l’autodeterminació i el socialisme!

 

CUP PortadaLa qüestió nacional catalana torna a ser al centre de la lluita política. Des del govern del PP i la cúpula de l’aparell de l’Estat, i passant per la direcció del PSOE i de Ciutadans, s’aviva la campanya espanyolista amb l’al·legació del “respecte a la legalitat” i “defensa de la Pàtria”. Una unió sagrada que recopila reforços a una croada que fa venir records d’èpoques passades: la Conferència Episcopal dicta la seva condemna envers les pretensions independentistes, els empresaris tenen por de la fugida de “capitals” de Catalunya, els mitjans de comunicació publiquen editorials apocalíptics, i en Rajoy compareix de manera solemne des de Béjar (Salamanca) per assegurar que “res ni ningú trencarà Espanya”.

 

El caràcter antidemocràtic de l’espanyolisme arriba fins al punt d’intentar impedir que es debati el dret a decidir –tal i com van fer PP i Ciutadans-, que finalment va ser rebutjat fins i tot al Tribunal Constitucional. Totes les pomposes declaracions defensant la democràcia esdevenen una autèntica fal·làcia quan al final tracten d’impedir que els catalans puguin exercir plenament el dret d’autodeterminació, votar i decidir lliurement.

Darrera actualització de dimecres, 2 de desembre de 2015 19:01
Llegiu-ne més...
 
La qüestió nacional a Catalunya. Pel dret a l'autodeterminació, pel socialisme! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per militant   
dimarts, 9 de setembre de 2014 17:47

docmilitant CN sept14 portadaEn els últims anys la qüestió nacional a Catalunya s'ha situat en primer terme de la situació política amb una intensitat que no es veia des de la caiguda de la dictadura franquista. Això no és cap casualitat, té una relació directa amb la profunda crisi econòmica, política i social del capitalisme a escala mundial, que a l'Estat espanyol s'està expressant amb especial intensitat. Com en els anys 30 i els anys 70, també períodes d'inflexió històrica, l'agudització de la qüestió nacional emergeix de forma paral·lela i relacionada a l’increment de la lluita de classes.

Darrera actualització de dimarts, 9 de setembre de 2014 17:55
Llegiu-ne més...
 
Nova massacre del sionisme a Gaça PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ulises Benito   
dijous, 29 de novembre de 2012 09:11

Una vegada més l'enorme potència de l'Exèrcit israelià (el més fort de la regió de l'Orient Pròxim) ha sigut aplicat al servei de la classe dominant d'Israel. Durant huit dies l'aviació i la marina israeliana han picat Gaça, castigant com sempre a tota la població, suposadament pels coets llançats des de territori gacetí i impactats més enllà de la frontera. Milions de treballadors i joves, a tot el món, ens hem pogut estremir amb les més visibles conseqüències dramàtiques d'aquesta nova massacre sionista.

Darrera actualització de dijous, 29 de novembre de 2012 09:14
Llegiu-ne més...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 3