Qüestió nacional
Dret d'autodeterminació SÍ, subordinar-se a la dreta nacionalista NO! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Militant   
dilluns, 11 de gener de 2016 19:18

Els dirigents de la CUP es lliuren a Convergència

Mas 1Després de mesos de negociacions, la direcció de la CUP s'ha humiliat de forma vergonyosa davant Convergència. Aquesta capitulació s'ha justificat perquè facilita el procés cap a l'autodeterminació i s'aconsegueix apartar Artur Mas de la presidència de la Generalitat, però la realitat és molt diferent. La cúpula de la CUP es lliga al carro d'un sector de la burgesia i la dreta catalanista que utilitzarà aquesta subordinació per atacar a la classe obrera i la joventut amb noves retallades, apropiant demagògicament el dret a decidir per assegurar el seu poder i els seus privilegis.

Hi ha una sensació de traïció a la militància que durant els últims quatre anys s'ha destacat en la lluita contra els desnonaments, contra les retallades salvatges de CiU en educació i sanitat, que ha rebut els cops i cops de porra dels Mossos d'Esquadra a Plaça Catalunya o davant del Parlament, i que va fer possible el magnífic resultat electoral en les últimes autonòmiques. Una militància que fins en quatre ocasions es va expressar majoritàriament en contra d'investir Mas.

Darrera actualització de dimarts, 12 de gener de 2016 17:57
Llegiu-ne més...
 
Prou de repressió: no a la prohibició de la consulta del 9N pel PP i el TC! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per militant   
dilluns, 29 de setembre de 2014 13:16

Manifest del Sindicat d’Estudiants

Impulsem la rebel·lió social pel dret a decidir i per acabar amb les retallades socials de PP i CiU!

catalunya banderas1111Des del Sindicat d'Estudiants manifestem el nostre rebuig frontal a la decisió del govern del PP d’impugnar la consulta del 9 de novembre i impulsarem totes les mobilitzacions socials que es convoquin per combatre la previsible decisió del Tribunal Constitucional (TC) d’impedir la consulta.

Darrera actualització de dilluns, 29 de setembre de 2014 13:18
Llegiu-ne més...
 
La militància de la CUP contra la investidura de Mas PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Víctor Taibo   
dimecres, 25 de novembre de 2015 23:06

Lluitar pel dret a l’autodeterminació i el socialisme!

 

CUP PortadaLa qüestió nacional catalana torna a ser al centre de la lluita política. Des del govern del PP i la cúpula de l’aparell de l’Estat, i passant per la direcció del PSOE i de Ciutadans, s’aviva la campanya espanyolista amb l’al·legació del “respecte a la legalitat” i “defensa de la Pàtria”. Una unió sagrada que recopila reforços a una croada que fa venir records d’èpoques passades: la Conferència Episcopal dicta la seva condemna envers les pretensions independentistes, els empresaris tenen por de la fugida de “capitals” de Catalunya, els mitjans de comunicació publiquen editorials apocalíptics, i en Rajoy compareix de manera solemne des de Béjar (Salamanca) per assegurar que “res ni ningú trencarà Espanya”.

 

El caràcter antidemocràtic de l’espanyolisme arriba fins al punt d’intentar impedir que es debati el dret a decidir –tal i com van fer PP i Ciutadans-, que finalment va ser rebutjat fins i tot al Tribunal Constitucional. Totes les pomposes declaracions defensant la democràcia esdevenen una autèntica fal·làcia quan al final tracten d’impedir que els catalans puguin exercir plenament el dret d’autodeterminació, votar i decidir lliurement.

Darrera actualització de dimecres, 2 de desembre de 2015 19:01
Llegiu-ne més...
 
La qüestió nacional a Catalunya. Pel dret a l'autodeterminació, pel socialisme! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per militant   
dimarts, 9 de setembre de 2014 17:47

docmilitant CN sept14 portadaEn els últims anys la qüestió nacional a Catalunya s'ha situat en primer terme de la situació política amb una intensitat que no es veia des de la caiguda de la dictadura franquista. Això no és cap casualitat, té una relació directa amb la profunda crisi econòmica, política i social del capitalisme a escala mundial, que a l'Estat espanyol s'està expressant amb especial intensitat. Com en els anys 30 i els anys 70, també períodes d'inflexió històrica, l'agudització de la qüestió nacional emergeix de forma paral·lela i relacionada a l’increment de la lluita de classes.

Darrera actualització de dimarts, 9 de setembre de 2014 17:55
Llegiu-ne més...
 
Nova massacre del sionisme a Gaça PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ulises Benito   
dijous, 29 de novembre de 2012 09:11

Una vegada més l'enorme potència de l'Exèrcit israelià (el més fort de la regió de l'Orient Pròxim) ha sigut aplicat al servei de la classe dominant d'Israel. Durant huit dies l'aviació i la marina israeliana han picat Gaça, castigant com sempre a tota la població, suposadament pels coets llançats des de territori gacetí i impactats més enllà de la frontera. Milions de treballadors i joves, a tot el món, ens hem pogut estremir amb les més visibles conseqüències dramàtiques d'aquesta nova massacre sionista.

Darrera actualització de dijous, 29 de novembre de 2012 09:14
Llegiu-ne més...
 
Bildu i la lluita pels drets democràtics d'Euskal Herria PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Nagore Agirre   
dimarts, 13 de setembre de 2011 09:45

Els resultats electorals de Bildu en les eleccions municipals i forals basques del passat 22 de maig han estat absolutament històrics: més de 320.000 vots (pràcticament els mateixos que el PNB), 1137 regidors, desenes d'ajuntaments amb majories absolutes, victòries en posicions polítiques tan importants com l'Ajuntament de Donosti o la Diputació de Guipúscoa,...realment espectacular. 

Darrera actualització de dimarts, 13 de setembre de 2011 09:45
Llegiu-ne més...
 
La qüestió nacional a Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Militant   
dilluns, 22 d'octubre de 2012 09:39

Unitat de la classe obrera contra les polítiques reaccionàries del PP i de CiU!

En defensa d'un programa d'independència de classe, internacionalista i socialista!

Pel dret d'autodeterminació per a Catalunya, Euskal Herria i Galiza!

Des de la manifestació de la Diada a Barcelona, el passat 11 de setembre, la qüestió nacional catalana ha tornat a situar-se en el primer plànol de la política en tot l'Estat, potser com mai ho havia fet abans des de la caiguda de la dictadura franquista. Es tracta d'un aspecte de vital importància per a la classe treballadora catalana i de la resta de l'Estat, i no és cap casualitat que l'agudizació del problema nacional en l'Estat espanyol es produeixi en un context de greu crisi econòmica i de profund malestar social.

Darrera actualització de dimarts, 16 de juliol de 2013 17:24
Llegiu-ne més...
 
Prou repressió contra els drets democràtics! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Militant   
divendres, 6 de maig de 2011 22:54

No a la impugnació de les candidatures de Bildu. Per la legalització de Sortu

          No a la llei de partits. Pel dret d'autodeterminació per a Euskal Herria

Darrera actualització de divendres, 6 de maig de 2011 22:55
Llegiu-ne més...
 
Derogar la Llei de partits, legalitzar Sortu PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eloy Val del Olme   
dimarts, 5 d'abril de 2011 11:04

Defensar els drets democràtics de lesnacionalitats històriques

La presentació per part de l'esquerraabertzale dels estatuts per a la legalització del partit polític Sortu (Alba)ha deixat molt clar, més clar encara del que molts podien esperar, la sevadeterminació i aposta per les vies exclusivament polítiques. En els seusestatuts es nega fins a set vegades el suport a ETA. A pesar d'això el governZapatero i la dreta s'han llançat a una campanya ferotge elevant fins al'absurd el llistó per a la seva legalització.

Llegiu-ne més...
 
Declaració de la CMR davant la situació al Sahara Occidental PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Corrent Marxista Revolucionari   
dimecres, 10 de novembre de 2010 15:39

Prou de repressió contra el poble saharaui!

La matinada del 8 de novembre forces d'elit de la gendarmeria marroquina han assaltat i destruït el campament de Gdim Izik, establert a 15 km del Al-Aaiun, on més de 20.000 saharauis protestaven davant la situació de misèria i opressió a la qual els sotmet el règim dictatorial de Mohammed VI.

Darrera actualització de dimecres, 10 de novembre de 2010 15:40
Llegiu-ne més...
 
Euskal Herria: La lluita pel socialisme i el dret d'autodeterminació PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Comitè de Redacció   
divendres, 10 de setembre de 2010 18:49

Declaració de Militantdavant la treva d'ETA i la proposta política de l'Esquerra Abertzale

  ETA ha respost a la peticióde l'esquerra abertzale d'un alto el foc permanent amb una declaració políticarealitzada a través de la BBCi del diari Gara. En aquesta ha fet saber que "ja fa alguns mesos vaprendre la decisió de no dur a terme accions armades ofensives" i fa igualment"una crida als ciutadans bascos perquè s'impliquin i continuïn lalluita". 

Darrera actualització de dissabte, 11 de setembre de 2010 12:47
Llegiu-ne més...
 
<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 2