Èxit de la vaga d'estudiants a Alcorcón malgrat l'estat d’excepció decretat per la Delegació de Govern

Una vegada més es torna a demostrar que la joventut no és racista ni violenta
 

 

EL SINDICAT D'ESTUDIANTS EXIGEIX LA DIMISSIÓ IMMEDIATA DE SOLEDAD MESTRE

El Sindicat d'Estudiants, davant els fets ocorreguts aquest matí
a Alcorcón (Madrid), vol fer les següents manifestacions:

1. La vaga d'estudiants que havia estat convocada per avui a la ciutat ha tingut un seguiment del 80% en els instituts públics de la localitat, malgrat les mentides abocades per alguns mitjans de comunicació i la confusió que ha introduït conscientment la Delegació del Govern a Madrid, a través de la Policia.

2. Des de primera hora del matí,
Alcorcón ha estat pres per la policia. Els instituts han estat tancats. Membres de la Policia Nacional durant els últims dies han entrat en els instituts i han dit als estudiants que la vaga estava desconvocada. Aquest matí la situació d'estat policial ha arribat al límit: mentre continuaven amb aquesta situació, identificaven, registraven, escorcollaven, posaven contra la paret i obrien les motxilles de tot aquell estudiant que volia participar en la mobilització, requisant tot material polític que fes esment a la concentració pacífica convocada pel Sindicat d'Estudiants. Els accessos a la Plaça de l'Ajuntament estaven bloquejats per la Policia i s'ha impedit el pas a qualsevol jove, dispersant a qualsevol grup de joves. A més, un helicòpter policial ha fet un seguiment dels grups de joves més nombrosos que tractaven d'exercir el seus drets democràtics bàsics.

3. Després del recurs presentat aquest matí contra la prohibició de la concentració pacífica davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, malgrat que la Fiscalia acceptava el recurs presentat, finalment els jutges s'han sumat a la postura repressiva de la Delegació del Govern. El Sindicat d'Estudiants tornarà a recórrer aquesta resolució judicial davant els tribunals pertinents.

4. Malgrat totes les mesures repressives establertes en la ciutat, més de 500 estudiants han intentat accedir a la Plaça de l'Ajuntament durant el matí, on estava previst que es desenvolupés la concentració pacífica, sent dissolts per la policia.

5. Aquesta actuació és impròpia no només d'un govern d'esquerres, sinó de qualsevol govern que es qualifiqui de democràtic. Lluny de tranquil·litzar la situació, inundar els carrers de policia només portarà més crispació, més tensió i  fa el joc a la dreta en la seva pretensió de criminalitzar a la joventut i als immigrants estenent el verí reaccionari i racista.

6. El Sindicat d'Estudiants, davant aquests fets, exigeix responsabilitats al Ministeri de l'Interior que dirigeix Alfredo Pérez
Rubalcaba i de forma immediata la dimissió de la Delegada del Govern a Madrid, que no només ha prohibit la concentració pacífica d'avui, sinó que a més ha establert un autèntic estat d’excepció, propi del franquisme, en una ciutat amb unes enormes tradicions de lluita.

7. L'Ajuntament d’
Alcorcón, governat pel PSOE i IU, els sindicats de classe CCOO i UGT aquesta setmana haurien d'haver-se posat al capdavant d'una mobilització pacífica, tal com els hi havíem proposat el dimarts passat, al costat de les altres organitzacions que hem tractat de sortir al carrer per a demostrar que Alcorcón no és racista ni violent. Tornem a instar a les organitzacions d'esquerres que reflexionin i convoquin aquesta manifestació perquè quedi clar el rebuig a la violència, però també als grups feixistes, a la manipulació d'alguns mitjans de comunicació, de la dreta i el PP i es demostri que Alcorcón és una ciutat amb tradicions profundament pacífiques i democràtiques. De no ser així, seran els grups feixistes, aliens a Alcorcón, qui tractin d'introduir la seva intolerància, la seva xenofòbia i la seva violència a la ciutat (com ja han anunciat que faran des de diverses pàgines web d'extrema dreta).

8. No obstant això, la repressió que avui hem sofert, serà resposta pel sindicat d'Estudiants amb una nova jornada de mobilització.

9. Avui ha quedat gràficament demostrat el caràcter pacífic del jovent d’
Alcorcón, que malgrat totes les provocacions policials i  l'autoritarisme de la Delegació del Govern i l'Ajuntament d’Alcorcón, no l’hi han fet el joc i ha mantingut en tot moment una actitud exemplar. No s'ha produït aquest matí, gràcies a aquesta actitud de la joventut, ni un sol disturbi en la ciutat.

Comissió Executiva Provincial del Sindicat d'Estudiants de Madrid.
Comissió Executiva Estatal del Sindicat d'Estudiants.


 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01