Irlanda: Protestar no és un crim! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per SocialistParty · Ireland   
dimecres, 22 de març de 2017 12:40

jobstown protesta carrusel

 

#JobstownNotGuilty / #JobstownNoÉsCulpable

El govern de dretes i l’Estat irlandès ha llençat un atac brutal contra desenes d’activistes i dirigents que van protagonitzar la campanya contra la imposició d’unes taxes salvatges sobre un bé tan imprescindible com és l’aigua. Un gran moviment de masses que va aconseguir derrotar una de les mesures estrella dels plans d’austeritat de la troika contra el poble irlandès. Aquesta campanya va impulsar el boicot massiu al pagament, que va ser secundat per més ni menys que el 75% de la població, manifestacions multitudinàries i nombroses accions de protesta que finalment van posar al govern contra les cordes, havent d’eliminar la taxa a l’aigua de moment.

El govern irlandès vol empresonar als lluitadors de Jobstown

Després d’aquesta brutal victòria, el govern i les elits irlandeses clamen venjança i volen donar una lliçó a aquest moviment reprimint obertament a dirigents i activistes, amenaçats a dia d’avui fins i tot amb la presó permanent, màxima pena prevista a aquest respecte. Es pretén imputar a 17 activistes i dirigents per “detenció il·legal”, inclosos Paul Murphy –diputat al parlament irlandès per l’Anti-AusterityAlliance (AAA) i membre del SocialistParty- i dos regidors de l’Ajuntament de Dublín, també de la AAA i el SP.

Se’ls acusa per haver retingut durant dues hores el cotxe de l’aleshores viceprimera ministra Joan Burton, del Partit Laborista, en una acció al barri obrer de Jobstown, dins del marc de protestes contra les taxes de l’aigua al 2014. Per això se’ls acusa de retenció il·legal i de segrest! Una completa barbaritat pròpia d’un estat totalitari. Es tracta d’un autèntic muntatge per intentar desacreditar a aquest massiu moviment que ha doblegat al govern i a la troika, així com per tractar d’atemorir a joves i treballadors amb la finalitat de paralitzar la mobilització social contra les polítiques d’ajustament i retallades.

El passat 20 d’Octubre, un menor d’edat participant en aquesta protesta va ser el primer en ser jutjat, considerat culpable de “detenció il·legal”. El moviment i la família del company ja han recorregut aquesta vergonyosa sentència. A partir del 24 d’Abril, començarà el judici contra els altres 17 companys, incloent el diputat Paul Murphy i altres significants dirigents i càrrecs públics, que s’enfronten a llargues condemnes de presó i a la seva inhabilitació com a càrrecs públics. Una forma de desallotjar-los antidemocràticament de les institucions per les quals van ser escollits, i impedir que segueixin utilitzant-les al servei de la majoria de la població i en defensa dels drets de joves i treballadors.

Tant la sentència que ja s’ha dictat, com una possible condemna a aquests companys, suposa un precedent molt greu, on qualsevol piquet de vaga o qualsevol manifestació pacífica, als ulls de la llei irlandesa, poden ser considerats com accions de “detenció il·legal” i perseguides penalment. Un advocat va indicar recentment que la condemna imposada al menor d’edat suposa “una recepta pel totalitarisme”. I l’única i veritable raó per processar a tots aquests companys és pel “delicte” de lluitar i vèncer les polítiques d’austeritat.

Els judicis polítics de Jobstown tracten d’impedir que els joves i els treballadors confiem en les nostres pròpies forces, en els nostres mètodes de lluita mitjançant la manifestació i la protesta pacífica, enviant el missatge que la protesta és un acte criminal i que els activistes som uns delinqüents. Per això, la vella dita “un atac a un és un atac a tots” és clarament aplicable en aquest cas. Els activistes de Jobstown no són culpables, ho són els partits procapitalistes que destrueixen les condicions de vida de les masses amb les seves polítiques.

Campanya de solidaritat internacional

Per respondre a aquesta agressió s’ha posat en marxa una campanya de solidaritat internacional amb els companys de Jobstown. Des d’aquestes línies fem una crida a desplegar la major solidaritat internacionalista amb aquests companys i companyes. Fem una crida als treballadors i a la joventut, als sindicalistes i lluitadors dels moviments socialista a manifestar la seva solidaritat amb els perseguits i amb el company que ja ha estat condemnat, exigint:

Retirada immediata de tots els càrrecs als 17 companys que seran jutjats a partir del 24 d’Abril.

Anul·lació de la condemna al jove jutjat per protestar pacíficament.

Ja han estat nombrosos els diputats europeus de l’esquerra que han signat aquesta petició. Entre els més destacats es troben Jean-Luc Mélenchon, diputat del Partit de l’Esquerra a França; Marina Albiol, d’Esquerra Unida; Tania González, de Podem; Lidia Senra, d’Alternativa Galega d’Esquerda; Martina Anderson, Matt Carthy, LynnBoylan, Liadh Ni Riada, els quatre del SinnFéin d’Irlanda del Nord; DimitrisPapadimoulis, de Syriza i vicepresident del parlament europeu. A més a més, firmen la petició diputats finlandesos, grecs, portuguesos, danesos, alemanys, italians, xipriotes... També s’ha sumat a la campanya de solidaritat de JobstownYanisVaroufakis, l’exministre de Finances al primer govern de Syriza, qui a més a més ha publicat a Youtube (bit.ly/2lOUnHi) una declaració de solidaritat per reforçar el seu compromís amb aquesta campanya.

Envia missatges de recolzament, signats individualment o com a organització, a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

També es pot signar la petició online a: bit.ly/2mNhSPc

Darrera actualització de dimecres, 22 de març de 2017 12:57