Tant el PP, com la direcció del PSOE, ja han batejat el front d'Units Podem com "els vells comunistes de sempre". En el cas del PSOE és tota una declaració d'intencions. No veuen a Podem-IU com un aliat per a un govern d'esquerres, sinó un rival que amenaça la seva hegemonia electoral i, el més important, un factor polític que qüestiona la política de retallades i austeritat que tan aplicadament va posar en marxa el Partit Socialista quan governava, i que haguessin seguit duent a terme de governar de la mà de Ciutadans i Albert Rivera. És lamentable que intentin dissimular amb desdeny burocràtic el pànic que els provoca les expectatives de vot de Units Podem, però amb aquesta actitud només donen l'esquena a les aspiracions de milions de treballadors i joves, inclosa la majoria de la seva base social. Sí, volem i hem de desallotjar el PP de la Moncloa, però no només de les butaques i els càrrecs, sinó posant fi a les seves polítiques de retallades, l'austericidi i al sofriment que hem viscut en aquests quatre anys.

 

La confluència de l'esquerra ja va demostrar a Catalunya un enorme potencial, quan En comú Podem es va convertir en la primera força al 20D. La defensa del dret a decidir al costat de la denúncia de les dretes i les seves polítiques d'austeritat, va ser la clau d'un èxit històric. I aquest ha de seguir sent el camí! Combatre a la dreta espanyolista del PP i Ciutadans, així com a l'actual Govern de Puigdemont i Convergència, que continua les mateixes polítiques del seu predecessor Artur Mas, amb el submís suport d'ERC, i comptant amb els vots del PP o Ciutadans al Parlament quan es tracta implementar retallades i privatitzacions, i aprofundir l'austeritat. Qualsevol pacte amb la dreta és un parany que desarma completament a les forces del canvi, tal com avui li passa a la CUP després del seu pacte amb Convergència i que contribueix a què la burgesia catalanista segueixi dirigint la Generalitat.

 

La batalla electoral i la mobilització social

Les dades en intenció de vot que recentment ha fet públic el CIS, revelen que la suma dels vots entre IU i Podem serà decisiva en les properes eleccions, i es col·locaria com la primera força entre els menors de 55 anys. La concentració del vot permetria a la coalició d'esquerres superar per primera vegada al PSOE i trepitjar els talons al PP. Una possibilitat real que, per si sola, constitueix un terratrèmol polític, aprofundint no només la garrotada a un bipartidisme que ha servit per sostenir els interessos capitalistes a l'Estat espanyol, sinó que col·locaria el PSOE en una situació en què ja no hi cap ni teatre ni xerrameca parlamentària.

 

Tot i la volatilitat del vot, l'escenari que obren les eleccions del 26J és força clar: O un govern d'esquerres que derogui les lleis del PP i s'enfronti a la política dictada pels bancs i la Troica, o la Gran Coalició de la mà del PP i Ciutadans, "salvant el país" segons els plans de Felipe González, Susana Díaz i el Banc Santander. Ja hem vist aquesta seqüència a Grècia i els seus resultats. I de la mateixa manera que al país hel·lè, el poder del capital i el control que exerceix sobre l'economia, els partits, els mitjans de comunicació, els jutges, els parlaments i totes les "institucions democràtiques", s'intensificarà per malbaratar un govern que pugui prendre mesures efectives en benefici de la majoria com únicament es pot fer: trencant amb el capitalisme.

 

Precisament allò que demostra l'experiència grega, un cop més, és que no n'hi ha prou amb la majoria parlamentària per lliurar-se de l'extorsió i el xantatge. La voluntat política per canviar la societat no pot separar-se de la mobilització social amb un programa socialista, no pot aïllar-se al parlament. L'èxit electoral de Units Podem, pel qual des d'Esquerra Revolucionària treballem, ha de servir per organitzar el moviment del qual és expressió política, en tots els fronts de batalla, a les fàbriques, als centres d'estudi, AL CARRER.

 

Des d'Esquerra Revolucionària volem insistir en aquesta idea: La força existeix i la disposició també, i cal recolzar-se en les dues per dur a terme una política que compleixi amb les demandes que el propi moviment de masses i els activistes de l'esquerra ja han posat a sobre de la taula. Amb aquesta orientació, SÍ ES POT.

• Derogació immediata de les contrareformes laborals i de la contrareforma de les pensions.

• Prohibició dels desnonaments per llei. Parc d'habitatges públics amb lloguers socials, expropiant els pisos buits en mans dels bancs, i amb lloguers socials.

• Derogació de la LOMCE, la LEC i el 3 + 2. Ensenyament públic digne, democràtic i gratuït des d'infantil fins a la universitat.

• Dret a la sanitat digna, gratuïta i universal per a tothom. Fi dels concerts sanitaris. La Sanitat no és un negoci!!

• Solidaritat real i concreta amb els refugiats: ni contingents, ni camps d'internament. Derogació de la Llei d'Estrangeria i dels CIEs.

• Remunicipalització dels serveis públics privatitzats, mantenint i ampliant les plantilles i respectant els drets laborals.

• SMI de 1.100 euros. Subsidi d'atur indefinit per als aturats fins a trobar ocupació

• Derogació de la Llei Mordassa.

• Nacionalització de la banca i els sectors estratègics de l'economia, per rescatar les persones i elevar el benestar de la majoria.

• Pel dret a l'autodeterminació per a Catalunya, Euskal Herria i Galiza. Per la República Socialista Federal.

 

Uneix-te a ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA!

És l'hora de l'organització!

Pots unir-te a través d'www.izquierdarevolucionaria.net, posar-te i contacte en els telèfons que apareixen a la web o escrivint-nos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01