Veneçuela: salvar la Revolució exigeix polítiques genuïnament socialistes, no capitalistes PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Izquierda Revolucionaria Venezuela   
dilluns, 17 d'octubre de 2016 19:29

El 22 de setembre el Consell Nacional Electoral (CNE) anunciava que qualsevol possible referèndum revocatori (RR) contra Nicolás Maduro 041016 venezuela manifestacion chavistahaurà de celebrar-se després del 10 de gener del 2017. Segons les normes que regeixen aquest tipus de referèndum, açò significa que —fins i tot si aconseguiren la revocació— el President seria substituït pel vice-president i no hi hauria noves eleccions fins el 2019.

La dreta contra-revolucionària agrupada en la MUD ha cridat els seus partidaris a reunir el 20% de les signatures dels cens electoral necessàries per a exigir el referèndum, i prendre els carrers el 12 d’octubre per a “obligar” a que se celebri aquest any. En el cas que imposaren la seua agenda i guanyaren al 2016 el revocatori, sí podran convocar-se eleccions presidencials immediatament. Com ja van intentar el darrer 1 de setembre amb l’anomenada “presa de Caracas”, busquen generar un nivell de pressió que faci cedir el Govern en la negociació. Si aquest no cedeix, el 12-O els servirà per a mesurar la seua força de cara a llançar una campanya de desestabilització al carrer que, combinada amb l’ofensiva diplomàtica de l’imperialisme, pogués obrir bretxes dins de l’aparell estatal i forçar una intervenció al seu favor de sectors de l’exèrcit. El referèndum, com sempre hem explicat, és l’excusa. L’objectiu de la burgesia és posar un govern a Miraflores que aplique les mateixes polítiques que Macri a Argentina o Temer a Brasil i, en última instància, acabar amb la revolució a Veneçuela.

 
Declaració conjunta: Comitè per una Internacional dels Treballadors (CWI/CIT) · El Militant/Esquerra Revolucionaria PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Emili Grau   
dimecres, 12 d'octubre de 2016 18:06

IR SP CWIEntre el 20 i 22 de setembre es van reunir a Londres representants de les dues organitzacions per mantenir una extensa discussió sobre la situació internacional i els esdeveniments a l'Estat espanyol, Anglaterra i Gal·les. A més d'aquests debats, molt productius, es va celebrar una reunió àmplia amb els membres de la direcció de l'SP a Anglaterra i Gal·les. Al costat de les discussions sobre perspectives es van tractar en profunditat les tasques i tàctiques necessàries per construir, nacional i internacionalment, organitzacions socialistes combatives.

Durant aquests dies de reunió va quedar clar que hi ha punts molt importants d'acord sobre totes aquestes qüestions, suficients per iniciar amb entusiasme un procés de debat i col·laboració més ampli entre les dues organitzacions sobre una base política de principis. Això no implica un acord en cadascun dels detalls o qüestions, sinó respecte a l'anàlisi política principal, els mètodes i les tasques necessàries a què s'enfronten la classe obrera i els socialistes revolucionaris, nacional i internacionalment. També és important que la militància i la direcció de cada organització es coneguin a fons.

Aquestes reunions i debats han estat molt positius i representen un pas endavant important per a ambdues organitzacions. Per seguir avançant en aquest procés hem acordat un seguit de visites i intercanvi de materials polítics que es desenvoluparan en els propers mesos.

 

22 setembre 2016

 
Fora les revàlides franquistes del PP! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dijous, 6 d'octubre de 2016 20:55

cartell VG oct16 catalunya 1Hem de derrocar aquest atac brutal!

 

Després de quatre anys de retallades salvatges, el Partit Popular torna a declarar la guerra a la joventut i a les famílies treballadores. Aprofitant els mesos d’estiu, el govern de Mariano Rajoy ha aprovat per decret i d’amagat la major agressió contra la educació pública en dècades: l’entrada en vigor de les revàlides franquistes. L’objectiu és clar: expulsar fulminantment del sistema educatiu a centenars de milers de joves de famílies humils.

 

 
Eleccions basques 25S · Per què el PNV ha tornat a guanyar millorant els seus resultats? PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eloy Val   
dijous, 6 d'octubre de 2016 19:34

basques25Les eleccions autonòmiques basques del 25S han tornat a donar el triomf al PNV que millora els seus resultats respecte a les del 2012. Les dades mostren un lleuger desplaçament electoral a la dreta, si sumem els vots del PNV i el PP, encara que òbviament aquest fet de per sí està distorsionat per la qüestió nacional. Les altres conclusions significatives que les eleccions ens permeten apreciar son l’enfonsament electoral del PSE-PSOE, que perd 7 diputats (pasa de 16 a 9 diputats), el manteniment de EH Bildu com a segona força (encara que perd quatre escons, passant de 21 a 17), i la irrupció d’Elkarrekin-Podemos que aconsegueix 11 diputats, una xifra molt per sota de les expectatives apuntades per les enquestes i que sap a poc tenint en compte que a la CAV es van alçar com el primer partit en vots a les eleccions del passat 26J.

 
Turquia després del cop militar fallit. La dictadura d’Erdogan i la guerra contra els kurd-siris PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Emili Grau   
dimarts, 4 d'octubre de 2016 16:05

120916-represion-turquiaEl cop militar del 15 de Juliol reflexa enormes tensions dins de l’aparell de l’Estat burgès turc. El seu fracàs ha enfortit al sector de l’islamista Recep Tayyip Erdogan, que no ha dubtat ni un segon en utilitzar-ho per netejar l’aparell estatal de crítics oberts o potencials. Per una altra banda, l’avanç dels kurds a Síria està portant a Erdogan a la intervenció militar directa al vesper siri.  

És evident que el cop fracassat va ser molt barroer. Va mobilitzar a un sector minoritari de l’Exèrcit, que no va demostrar suficient determinació per a imposar la seva voluntat. Un exemple clar va ser permetre que Erdogan volés des de la costa del Màrmara fins a l’aeroport d’Istanbul, viatge anunciat per ell mateix per demostrar precisament la fermesa que no tenien els colpistes. Davant les vacil·lacions colpistes, fonamentalment la base social de l’AKP, el partit d’Erdogan va rodejar els tancs, va olorar la indecisió i va passar a l’ofensiva. El cop es va ensorrar ràpidament.  

 

 
La victòria de Corbyn, un altre pas per transformar el laborisme PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Socialist Party   
dilluns, 3 d'octubre de 2016 20:11

corbyn           

Publiquem a continuació un anàlisi dels companys del Socialist Party d’Anglaterra i Gales, on tracten la victòria arrasadora de Jeremy Corbyn i les tasques dels marxistes respecte al laborisme al pròxim període.

 

 
Rita Barberá, el referent de tota una estructura mafiosa PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ulises Benito   
dimecres, 28 de setembre de 2016 23:55

Les revelacions judicials d’aquesta setmana han impactat en tot el Partit Popular i especialment el valencià, presentant-lo com a un entramat absolutament corromput, on diferents estructures —que en determinats moments xocaven entre sí— es lucraven dels ingressos públics, així com de les generoses comissions de les empreses interessades en contractes públics. Poc abans de l’apertura del sumari del cas Taula, es coneixia la intenció del Tribunal Suprem d’imputar l’exalcaldessa valenciana Rita Barberá per blanqueig de capitals.

 

 
Bernie Sanders capitula davant l'aparell demòcrata PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 26 de setembre de 2016 20:37

Les eleccions presidencials nord-americanes del proper 8 de novembre marcaran una nova etapa en la profunda crisi que viu EUA des de fa anys. Vénen precedides per les eleccions primàries més polaritzades de les últimes dècades: en el front republicà amb la candidatura ultradretana de Donald Trump i en el demòcrata amb la de Bernie Sanders, impulsada per la mobilització de desenes de milers de persones.

Les convencions republicana i demòcrata s'han celebrat enmig de tensions i protestes massives i el resultat d'ambdues ha estat l'elecció dels dos candidats més impopulars de la història, el 70% de la població rebutja a Trump i el 55% a Clinton. Segons una enquesta de Post-ABC, el 57% no vol votar a cap dels dos.

 
Veneçuela després de les marxes de l’1S, l’amenaça contrarevolucionària continua PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 26 de setembre de 2016 19:57

marxaveneçSalvar la revolució exigeix acabar amb el capitalisme i la burocràcia!

Tot el poder polític i econòmic pels treballadors ja!

La marxa de l’1 de Setembre va ser plantejada per la MUD com una mesura de forces per veure si estaven en condicions de llançar l’assalt a Miraflores ja. Malgrat tota la propaganda parlant de la “presa de Caracas”, “un milió de manifestants”, etc. van igualar algunes de les seves marxes més multitudinàries (com la del 2014 anterior a la “guarimba”) però no han aconseguir donar el salt qualitatiu que esperaven.

 

 
El ressorgiment del nacionalisme econòmic PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Bárbara Areal   
dilluns, 19 de setembre de 2016 22:16

060916-trump-y-le-pen

"El feixisme italià va proclamar que el" sagrat egoisme "nacional és l'únic factor creatiu. (...) Fa només vint anys els manuals escolars ensenyaven que el factor més poderós per a la producció de riquesa i cultura és la divisió mundial del treball, que té les seves arrels en les condicions naturals i històriques de desenvolupament de la humanitat. Ara resulta que l'intercanvi mundial és la font de totes les desgràcies i tots els perills. Tornem a casa! De tornada a la llar nacional! "

Liev Trotski, 1933

 "La globalització (...) elimina la classe mitjana i els nostres llocs de treball (...) El nostre país estarà millor quan comencem a fabricar els nostres propis productes novament, tornant a atreure a les nostres costes, les nostres altre temps grans capacitats manufactureres".

Donald Trump, 2016

 

 
Dret a l’autodeterminació SÍ, subordinar-se a la dreta catalanista NO! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 13 de setembre de 2016 19:15

baixaLa CUP ha de dir NO a Puigdemont

La crisi del Règim del 78 s’ha expressat amb contundència en el terreny de la qüestió nacional. A les mobilitzacions contra les retallades i els plans d’ajust, en defensa de l’educació i sanitat pública, o contra els acomiadaments i les retallades salarials, s’ha sumat la mobilització en defensa dels drets democràtics, i concretament dels drets democràtics nacionals de Catalunya. Milions de joves i treballadors han inundat durant els últims anys els carrers de Catalunya en defensa del dret a l’autodeterminació i contra les imposicions espanyolistes del PP i l’aparell de l’Estat.

Aquesta mobilització, especialment entre amplis sectors de la joventut, expressa una voluntat de canvi que va més enllà dels límits en els quals pretén situar-la la dreta nacionalista de Convergència (ara PDC), vinculant-se la lluita pel dret a l’autodeterminació amb la batalla per acabar amb les retallades i la lògica del sistema capitalista. El propi exemple del que ha succeït a Grècia, o a molts altres països, a on el capital financer i la troika imposen amb puny de ferro les seves polítiques salvatges contra la majoria de la població, és un clar exemple de l’absoluta necessitat de vincular la lluita per l’alliberament nacional amb la lluita per acabar amb el capitalisme.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 97