Convergència i PP, junts a favor de l'educació elitista PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dilluns, 15 de febrer de 2016 12:34

Aquest és el veritable "pla de xoc" del govern de Puigdemont! La CUP ha de rectificar!

puigdemont albiolEl darrer 2 de febrer, la consellera d'Educació, Meritxell Ruiz, va ser interpel·lada pel PP sobre el manteniment dels concerts educatius. La consellera va assegurar al PP que els pares dels alumnes que van a la concertada poden estar "no tranquils, sinó tranquil·líssims", i convidà al PP a llegir "el primer punt del nostre programa electoral, on es defensa el manteniment, aplicació i desenvolupament de la LEC", és a dir, el manteniment dels concerts educatius com fins ara, fins i tot finançant els col·legis que segreguen per sexe. La mateixa política de sempre, en benefici de l'ensenyament privat, controlada principalment per l'Església Catòlica i les seves diverses sectes, mentre se segueix dessagnant a la pública amb constants retallades. Aquesta clar que sí que hi ha diners, 'però per a l'Església Catòlica i els centres concertats !!

 
6.000 manifestants contra la corrupció a València PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
divendres, 12 de febrer de 2016 13:04

manicorrupcioUna manifestació de sis mil persones sota el lema “El poble valencià contra la corrupció, tolerància zero” va recórrer el centre de València el diumenge 7 de febrer, per a demostrar que la gran majoria de valencians som víctimes i no culpables de la profunda trama de corrupció que ha teixit el Partit Popular, en aquest cas a el País Valencià, durant dècades. Com denuncia el manifest elaborat per a l'ocasió, és “el poble treballador” qui ha patit i segueix patint “les conseqüències de les polítiques d'austeritat, del robatori i de l'espoliació sistemàtica del patrimoni públic”.

Durant dècades hem patit el saqueig directe dels pressupostos públics. Un dels aspectes més escandalosos de la corrupció del PP ha sigut el sobrecost de la instal·lació de barracots i construcció de nous centres docents: mentres deien no tenir recursos per a eliminar barracots, l'empresa pública Ciegsa pagava un 36% més del cost de les obres realitzades; 1.100 milions que eren reemborsats per empresaris amics i càrrecs públics. El responsable de Ciegsa, Máximo Caturla, era al mateix temps responsable de Finances del PP; per tant, el vincle comissions-finançament del partit és evident. Caturla arribà a comprar una seu per a Ciegsa, que mai es va utilitzar, per valor de ¡¡7 milions d’euros!!, i que incloïa  piscina coberta; evidentment, la reforma de la seu va ser adjudicada a empresaris amics...  Hui Ciegsa està en fase de liquidació i amb un deute d'1.700 milions.

 
Ada Colau i l'Ajuntament de Barcelona han de rectificar i donar suport a la lluita dels treballadors del metro PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per GuanyemCCOO   
dijous, 11 de febrer de 2016 19:19

Cal acabar amb la casta directiva i els privilegis en la TMB

 

Aquesta setmana l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau s'ha pronunciat sobre les aturades que tenen previstes dels treballadors del metro de Barcelona per al 22 i 24 d'aquest mes, i que coincidiran amb el Mobile World Congrés. L'alcaldessa ha estat molt crítica amb aquests aturades plantejant que la vaga és incompatible amb la taula de negociació. Des GuanyemCCOO creiem que aquestes declaracions són un greu error, i que benficien únicament a tots aquells que dia a dia tracten de minar al nou Ajuntament del canvi de Barcelona en Comunitat i tot el que representa.

 

 
La UB, la UPF i la UOC es disposen a aplicar el 3+2 al setembre PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dimecres, 10 de febrer de 2016 23:53

No a la privatització de la Universitat Pública!

Derogació immediata del 3+2! 

En plena època d’exàmens, i a partir dels mitjans de comunicació, hem pogut conèixer que algunes universitats han sol·licitat al Ministeri d’Educació l’aprovació per a poder aplicar el decret 3+2 a partir del proper mes de setembre. Una mesura que, fent honor a l’esperit privatitzador del seu major impulsor, l’exministre Wert, suposarà l’encariment de les matrícules universitàries fins als 20.000 euros o més per titulació. Aquesta maniobra, feta de nou d’amagatotis i d’esquenes a la comunitat educativa, com ja es va fer amb l’aprovació del 3+2, no busca altra cosa que obrir el camí a l’aplicació generalitzada d’aquest nefast decret, peça clau en el desmantellament i privatització de la Universitat Pública. Tot i que la majoria d’universitats que han sol·licitat la seva aplicació són privades, n’hi ha 3 universitats públiques que també ho han fet, les tres de Catalunya: la Universitat de Barcelona (UB), la Pompeu Fabra (UPF) i l’Oberta de Catalunya (UOC), sent la UB, amb el 30% d’alumnes de les universitats públiques catalanes, la que més alumnes té a Catalunya.

 

 
Dissolta l'Executiva del PP a la capital valenciana. Tancat per corrupció PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Albert Ferrer   
dilluns, 8 de febrer de 2016 10:34

pp valencianoDissolts els òrgans de la direcció del PP de València ciutat. Una imatge, la del partit de Rajoy desarborat en l'antic feu de Rita Barberá, que representa bé les conseqüències polítiques del femer en què ha xipollejat el partit de la dreta espanyola. Les investigacions, detencions i interrogatoris policials arran del cas Imelsa apunten a un entramat generalitzat de mossegades als contractes públics i d'utilització en benefici propi dels fons públics.

L'Operació Taula investiga el presumpte cobrament generalitzat de comissions (es parla del 3%) en les adjudicacions de contractes, per part de totes les institucions valencianes controlades pel PP per un llarg període: els principals ajuntaments, les tres diputacions, i la Generalitat. Altres mètodes eren els sobrecostos i el saqueig directe dels pressupostos públics; una part dels beneficis aniria a les finances del Partit Popular.

 
Acte de recolzament als treballadors de Reverté PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Militant   
diumenge, 31 de gener de 2016 22:04

El 30 de gener es produí un acte de recolzament a Diego González, delegat de la secció sindical de CCOO i candidat a les passades eleccions IMG-20160130-WA0011sindicals de l'empresa Reverté de Tarragona. Diego fou acomiadat per presentar una candidatura independent, no al servei del patró, i aquest "delicte" li ha costat el loc de treball. A aquest acte, un més en la llarga llista d'iniciatives realitzades pel sindicalisme combatiu i de classe, acudiren un gran nombre de mitjans de comunicació, i rebé el suport de representants de l'esquerra que lluita com el diputat de Podemos Alberto Rodríguez.

Com hem dit, aquest acte és el darrer d'una sèrie de mesures preses en defensa del company represaliat, com enviament de resolucions de suport, actes públics i crides als delegats d'UGT de l'empresa per què recolzen als treballadors que expressen les ànsies de canviar aquest sistema corrupte i explotador.

 
El veritable rostre de la “solidaritat europea” amb els refugiats. PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Santiago Freire   
dimarts, 12 de gener de 2016 20:45

Des de setembre, només 159 persones han estat reubicades!!

La resposta de la Unió Europea en relació amb l’arribada massiva de refugiats ha estat d’un cinisme i una hipocresia enormes. Després de plorar llàgrimes de cocodril i “lamentar” aquesta “tragèdia humanitària”, els líders de tots els governs s’han precipitat  a respondre com només ho saben fer ells: en lloc d’hospitalitat i mesures solidàries d’acollida, s’aixequen camps d’internament, es col·loquen tanques plenes de fulles, s’envolten a milers de persones aterrides amb cordons policials que exerceixen la violència més arbitrària, i s’aproven tot de lleis que acceleren l’expulsió massiva de les víctimes d’una barbàrie que Europa ha fomentat.

 
Dret d'autodeterminació SÍ, subordinar-se a la dreta nacionalista NO! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Militant   
dilluns, 11 de gener de 2016 19:18

Els dirigents de la CUP es lliuren a Convergència

Mas 1Després de mesos de negociacions, la direcció de la CUP s'ha humiliat de forma vergonyosa davant Convergència. Aquesta capitulació s'ha justificat perquè facilita el procés cap a l'autodeterminació i s'aconsegueix apartar Artur Mas de la presidència de la Generalitat, però la realitat és molt diferent. La cúpula de la CUP es lliga al carro d'un sector de la burgesia i la dreta catalanista que utilitzarà aquesta subordinació per atacar a la classe obrera i la joventut amb noves retallades, apropiant demagògicament el dret a decidir per assegurar el seu poder i els seus privilegis.

Hi ha una sensació de traïció a la militància que durant els últims quatre anys s'ha destacat en la lluita contra els desnonaments, contra les retallades salvatges de CiU en educació i sanitat, que ha rebut els cops i cops de porra dels Mossos d'Esquadra a Plaça Catalunya o davant del Parlament, i que va fer possible el magnífic resultat electoral en les últimes autonòmiques. Una militància que fins en quatre ocasions es va expressar majoritàriament en contra d'investir Mas.

 
Fora Mas i Convergència de la Generalitat! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Víctor Taibo   
dimarts, 29 de desembre de 2015 13:39

La CUP i Ada Colau han d'unir les seves forces

CUP 1L’última assemblea de la CUP que havia de decidir sobre el suport a la investidura d'Artur Mas i un possible Govern amb Convergència ha acabat en taules, empat exacte. No obstant això, entre la militància i els votants de la CUP el rebuig cap a Mas i Convergència és clarament majoritari.

Molts dels seus afiliats i simpatitzants han estat protagonistes directes de les accions de la PAH contra els desnonaments, de les mobilitzacions socials contra la privatització i desmantellament de la sanitat i l'educació públiques, de conflictes obrers emblemàtics, com en el cas de les subcontractes de Telefónica, contra la precarietat laboral, els acomiadaments, els ERO o les baixades salarials, i de la lluita contra les dures retallades practicats tant per Mas i Convergència com pel PP de Rajoy, i que tant patiment i misèria han generat. No poden oblidar qui és Artur Mas, què és Convergència, i a quins interessos de classe serveixen i representen!

 
20D. Forta patacada del Partit Popular i C’s es desinfla PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per El Militant   
dimecres, 23 de desembre de 2015 18:09

L’esquerra que lluita obté un gran resultat allà on va unida!

 Ada Colau 1Les eleccions del 20D han obert en canal a l’antic règim del bipartidisme, amb un parlament fragmentat que tindrà grans dificultats per proporcionar una majoria de govern estable. Si al 2008 els vots del PSOE i el PP arribaven al 84%, o al 2011 al 73%, al 2015 superen tímidament el 50%. Però sobretot hi ha dues conclusions immediates a treure d’aquests resultats. Per una banda, la forta patacada del Partit Popular: aconsegueix 7.212.390 vots (28,72%) i 123 escons, perdent més de 3.650.000, el 34% del seu electorat, i 63 escons dels 186 que va obtenir al 2011. Aquest desplomament no es compensa amb els resultats de Ciudadanos (C’s). El meteòric “ascens” de la formació d’Albert Rivera que pronosticava el CIS i la majoria de les enquestes, ha quedat molt per sota de les expectatives: la seva quarta posició, amb 3.498.392 vots (13,93%) i 40 escons, és un fort revés per la classe dominant que es queda molt lluny de comptar amb un bloc de dretes majoritari al parlament.

 
El sistema sanitari, la salut i la malaltia. una qüestió de classe PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Daniel Martínez García   
dilluns, 4 de gener de 2016 23:59

Daniel Martínez García

R1 Medicina Familiar i Comunitària - CAP El Carmel

Guanyem CCOO Barcelona - Federació de Sanitat

 Deia Rudolf Virchow, metge alemany del segle XIX: “La medicina és una ciència social i la política no és més que medicina a gran escala”. És a dir, tot i el paper fonamental que té el sistema sanitari en l’abordatge agut de moltes malalties, per sobre de tot el que determina la salut de la població (salut pública) són les condicions en què viu: la precarietat en els contractes, la jornada laboral, la seguretat al lloc de treball, el subsidi d’atur i altres serveis de protecció social, l’exposició a agents tòxics, tenir un habitatge digne, l’accés a una alimentació de qualitat i a aigua potable, etc. La crisi capitalista està arrasant les conquestes en el sistema sanitari i la salut pública. La salut dels treballadors està en greu perill.

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 93