Uneix-te a l’esquerra revolucionària! Contra el capitalisme, les retalladles i la repressió dels nostres drets PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per militant   
dijous, 28 d'abril de 2016 18:45

Uneix-te a ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA! És l’hora de l’organització!

logo-esquerra

La humanitat està sent empesa cap a un carreró sense sortida. Les guerres imperialistes amb la seva reguera de destrucció i mort, la repressió contra milions de refugiats que arriben a Europa i són internats a camps de concentració, els atacs als nostres drets democràtics o la devastació del medi ambient... per citar només alguns exemples, mostren la barbàrie que s’estén pel planeta.

 
Sant Jordi 2016: Acudeix a les parades de la Fundació Federico Engels !! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Militant   
dissabte, 23 d'abril de 2016 08:24

Parada nº 22 a la Rambla de Canaletes (Barcelona)

Parada nº 149 a Rambla cantonada Sant Francesc (Tarragona)

Novament la Fundació Federico Engels estarà present a Sant Jordi, donant difusió a les idees del marxisme entre els milers de persones que gaudeixen d'aquesta festivitat tant a Barcelona com a Tarragona. Un any més les idees de Marx, Engels, Lenin, Trotski o Rosa Luxemburg estaran presents a Sant Jordi.

Aquest any a més comptem amb les noves publicacions editades des del Sant Jordi de 2015: "Marx i Engels. Su obra revolucionaria "de David Riazanov, inèdit en castellà; també comptarem amb nous títols de Marx, com "Las luchas de clases en Francia "o de Trotski, com" La guerra y la Internacional ", o la nova edició revisada i millorada de "La revolució traicionada". També presentarem l'últim llibre de Lenin "Escritos sobre la cuestión nacional", un instrument molt útil per poder comprendre el procés de la lluita de classes que actualment vivim a Catalunya.

 

ORGANITZA'T I LLUITA !!

Novament la Fundació Federico Engels estarà present a Sant Jordi, donant difusió a

les idees del marxisme entre els milers de persones que gaudeixen d'aquesta festivitat

tant a Barcelona com a Tarragona. Un any més les idees de Marx, Engels, Lenin,

Trotski o Rosa Luxemburg estaran presents a Sant Jordi.

Aquest any a més comptem amb les noves publicacions editades des del Sant Jordi

de 2015: "Marx i Engels. Su obra revolucionaria "de David Riazanov, inèdit en

castellà; també comptarem amb nous títols de Marx, com "Las luchas de clases en Francia "o de Trotski, com" La guerra y la Internacional ", o la nova edició

revisada i millorada de "La revolució traicionada". També presentarem l'últim

llibre de Lenin "Escritos sobre la cuestión nacional", un instrument molt útil per poder

comprendre el procés de la lluita de classes que actualment vivim a Catalunya.

'ORGANITZA'T I LLUITA !!

 
Manifest de la Coordinadora de Treballadors de Tarragona PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Coordinadora de Treballadors de Tarragona   
dimecres, 16 de març de 2016 11:42

A continuació publiquem el Manifest de la Coordinadora de treballadors de Tarragona, una iniciativa de sindicalistes pertanyents a diversos sindicats, que cerca unificar les lluites dels diferents sectors, única opció d'èxit. 

Si estàs d'acord amb aquesta iniciativa i aquest manifest, posa't en contacte amb ells:

  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

COORDINADORA DE TREBALLADORS DE TARRAGONA

 Sindicalistes de diferents seccions sindicals i diversos sindicats, hem decidit impulsar aquest manifest i aquesta iniciativa de coordinació davant la greu situació que patim els treballadors i que cada dia s'agreuja més a la nostra comarca. Les nostres diverses lluites ens han fet comprendre la necessitat d'estendre la coordinació com a principal eina per fer front a la brutal ofensiva patronal que patim.

 

 
Fora a l’acord de la UE amb Turquia per a expulsar els refugiats! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Militant   
diumenge, 13 de març de 2016 13:32

Aturem aquest atemptat brutal als drets democràtics!

 refugiados marzo 16Després d’haver tancat les fronteres durant mesos, d’enviar la policia i l’exèrcit a reprimir milers de famílies obligades a un èxode que no han triat, d’amuntegar en camps d’internament en condicions insalubres, els governants d’Europa han decidit liquidar el “problema dels refugiats” mitjançant el senzill recurs d’expulsar-los a tots. La burgesia ha tornat a demostrar de la manera més cínica que la seua demagògia sobre “democràcia”, “drets humans”, “acollida”, amaga una realitat menyspreable. Per a ells només hi existeixen els beneficis, el lucre, i faran allò que estiga en la seua mà per a defensar-los: retallades, privatitzacions, austeritat, acomiadaments massius, atacs a les llibertats democràtiques, guerres imperialistes.

 
8 de Març dia internacional de la dona treballadora. La lluita segueix! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Beatriz García   
dimarts, 8 de març de 2016 19:32

mujeres consreverasEs compleixen 105 anys de la primera celebració del 8 de març com a dia internacional de la dona treballadora. Va ser en 1910 quan en la II Conferència Internacional de Dones Socialistes, reunida a Copenhaguen, la dirigent comunista alemanya Clara Zetkin va proposar la proclamació del 8 de març com a dia internacional de la dona treballadora per tal d'impulsar i promoure la igualtat de drets, incloent el sufragi universal per a les dones.

 
L’economia mundial a la vora de l’abisme PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Juan Ignacio Ramos   
dissabte, 27 de febrer de 2016 20:05

xinaDesprés de mesos de propaganda venent les bondats de la recuperació, la Gran Recessió, tal com vam predir, presenta senyals cada vegada més alarmants. L’entrada en ebullició de l’economia xinesa, l’afonament dels emergents i la caiguda en picat del preu del petroli –per citar alguns dels aspectes més rellevants- suposen una volta de rosca de conseqüències incalculables. 

En termes globals, el terratrèmol financer mundial induït des de Xina ha sigut d’escala 10: des de juny del 2015 fins a finals de desembre, la capitalització borsària global s’ha reduït un 18%, és a dir 12 bilions d’euros s’han evaporat (una xifra equivalent al 15% del PIB mundial). Però aquestes dades empal·lideixen davant el fet que, en els primers quinze dies de gener del 2016, ja s’han esfumat uns altres 4 bilions d’euros i la previsió no fa més que empitjorar. Si l’ensorrament de les subprime va ser la punta de l’iceberg que anunciava la Gran Recessió en EEUU i Europa, el sisme borsari en Xina assenyala l’extensió de la crisi de sobreproducció pels vasos comunicants de la seua economia, amb efectes dramàtics per a la resta del món.

 
Ada Colau així no! Recorda la teva lluita amb la PAH! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per GuanyemCCOO   
dilluns, 22 de febrer de 2016 21:41

Solidaritat amb la vaga dels treballadors de metro i autobusos

assemblea TMBDavant la imminència de la vaga de Metro, i després d'un cap de setmana de negociacions, l'Ajuntament de Barcelona en Comú ha sortit públicament carregant la responsabilitat de la vaga sobre les espatlles dels treballadors. La pròpia Ada Colau ha manifestat en roda de premsa, amb la finalitat de desautoritzar la lluita de la plantilla, que els treballadors de Metro cobren un sou mitjà de 33.000 euros. Al marge que hi hagi treballadors que puguin cobrar aquest sou i que, tal com ja han manifestat molts d'ells en les xarxes socials no és així en la majoria dels casos, que l'alcaldessa d'un Ajuntament del canvi com Ada Colau surti parlant d’aquesta manera, insinuant que són uns "privilegiats" és absolutament inacceptable. Aquests arguments són més propis de la patronal i la dreta, la melodia de sempre per intentar desacreditar les vagues de la classe obrera. Companya Ada Colau, 'així no !! 'Així no s'aconsegueix el canvi !! 'Has de rectificar ja !!

 

 
Una nova tempesta financera amenaça Europa PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Militant   
dissabte, 20 de febrer de 2016 10:23

deutsche bank4Quan encara s'estan digerint les notícies sobre el debilitament de l'economia xinesa i la caiguda dels preus del petroli, els problemes de Deutsche Bank en Alemanya i la crisi econòmica i financera d'Itàlia assenyalen que el descens als inferns de l'economia mundial pot ser molt major. Des de tots els racons del planeta, els factors que amenacen amb precipitar una nova depressió global no deixen d'augmentar.

 
Nova Generalitat, la mateixa política PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Víctor Taibo   
dimarts, 16 de febrer de 2016 22:13

generalitat govern 16"El candidat no és el mateix, el programa sí"

(Carles Puigdemont. Discurs d'investidura 11 de gener de 2016)

"Una diputada d'ICV acaba de confessar-marxista, ¡i sense cap remordiment!" (Carles Puigdemont, 16 d abril de 2008)

 

En el seu discurs d'investidura com a president de la Generalitat, Carles Puigdemont va deixar molt clar que encara que les cares canviïn el projecte és el mateix: el d'Artur Mas, el llegat reivindicar orgullós. Es tractava evidentment de ressaltar la victòria de Convergència, del seu programa, i de les seves retallades, i la punyalada clavada a la CUP.

 

 

 
Convergència i PP, junts a favor de l'educació elitista PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dilluns, 15 de febrer de 2016 12:34

Aquest és el veritable "pla de xoc" del govern de Puigdemont! La CUP ha de rectificar!

puigdemont albiolEl darrer 2 de febrer, la consellera d'Educació, Meritxell Ruiz, va ser interpel·lada pel PP sobre el manteniment dels concerts educatius. La consellera va assegurar al PP que els pares dels alumnes que van a la concertada poden estar "no tranquils, sinó tranquil·líssims", i convidà al PP a llegir "el primer punt del nostre programa electoral, on es defensa el manteniment, aplicació i desenvolupament de la LEC", és a dir, el manteniment dels concerts educatius com fins ara, fins i tot finançant els col·legis que segreguen per sexe. La mateixa política de sempre, en benefici de l'ensenyament privat, controlada principalment per l'Església Catòlica i les seves diverses sectes, mentre se segueix dessagnant a la pública amb constants retallades. Aquesta clar que sí que hi ha diners, 'però per a l'Església Catòlica i els centres concertats !!

 
6.000 manifestants contra la corrupció a València PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
divendres, 12 de febrer de 2016 13:04

manicorrupcioUna manifestació de sis mil persones sota el lema “El poble valencià contra la corrupció, tolerància zero” va recórrer el centre de València el diumenge 7 de febrer, per a demostrar que la gran majoria de valencians som víctimes i no culpables de la profunda trama de corrupció que ha teixit el Partit Popular, en aquest cas a el País Valencià, durant dècades. Com denuncia el manifest elaborat per a l'ocasió, és “el poble treballador” qui ha patit i segueix patint “les conseqüències de les polítiques d'austeritat, del robatori i de l'espoliació sistemàtica del patrimoni públic”.

Durant dècades hem patit el saqueig directe dels pressupostos públics. Un dels aspectes més escandalosos de la corrupció del PP ha sigut el sobrecost de la instal·lació de barracots i construcció de nous centres docents: mentres deien no tenir recursos per a eliminar barracots, l'empresa pública Ciegsa pagava un 36% més del cost de les obres realitzades; 1.100 milions que eren reemborsats per empresaris amics i càrrecs públics. El responsable de Ciegsa, Máximo Caturla, era al mateix temps responsable de Finances del PP; per tant, el vincle comissions-finançament del partit és evident. Caturla arribà a comprar una seu per a Ciegsa, que mai es va utilitzar, per valor de ¡¡7 milions d’euros!!, i que incloïa  piscina coberta; evidentment, la reforma de la seu va ser adjudicada a empresaris amics...  Hui Ciegsa està en fase de liquidació i amb un deute d'1.700 milions.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 94