Augment de la conflictivitat laboral en EEUU. Sanders continua avançant PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Maria castro   
dijous, 9 de juny de 2016 09:03

(Malgrat que Clinton, amb la seva victòria el darrrer dia 6 a les primàries de Puerto Rico, sembla que serà, amb tota probabilitat, la candidata demòcrata a les eleccions presidencials, publiquem aquest article per la gran censura que la premsa burgesa espanyola i internacional està aplicant al voltant del "fenòmen" Bernie Sanders, així com de la lluita de classes als EUA en general; un fenòmen, per cert, que està lluny d'esgotar-se)

 

010616-trabajadores-verizonDes de fa sis setmanes 39.000 treballadors de Verizon, el gegant nord-americà de les telecomunicacions, estan en vaga contra la proposta de conveni presentada per l’empresa. Es tracta de la major aturada laboral en molts anys i il·lustra la intensificació de la lluita de classes al cor del capitalisme mundial. Els treballadors no sols s’enfronten a l’empresa, també han de suportar una burocràcia sindical que fa tot allò possible per a aïllar el conflicte i que no mou un dit per a impedir que l’empresa contracte esquirols i bandes per a atacar violentament els piquets.

 

 

 

 

 
La classe obrera paralitza França PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Antonio Ga Sinde   
dilluns, 6 de juny de 2016 21:37

030616 protestas en franciaEl 10 de maig, tot just transcorreguda una setmana de debat a l'Assemblea Nacional francesa, la reforma laboral promoguda per François Hollande va ser aprovada per un decret del govern.

De forma inesperada, un nodrit grup de diputats del Partit Socialista Francès (PSF) es van negar a donar suport amb els seus vots la reforma laboral, i fins i tot 26 d'ells van subscriure juntament amb altres forces d'esquerra una moció de censura contra el govern del seu propi partit . De manera que, atrapat entre l'oposició sorgida de les seves pròpies files i la calculada indiferència de les forces de la dreta francesa, que veu amb alegria com el PSF persisteix en el camí de l'autodestrucció, el govern d'Hollande i Valls es va veure davant la disjuntiva de cedir i retirar la contestada reforma laboral, o recórrer als mecanismes d'excepció propis d'un govern autoritari que la Constitució francesa reserva al Govern.

 

 
Àustria, Alemanya, França, … La socialdemocràcia europea facilita el camí a l’extrema dreta PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Mónica Iglesias   
dissabte, 4 de juny de 2016 12:14

250516 manifestacion contra fascismo britainLes recents eleccions presidencials en Àustria són l’expressió més gràfica de l’imparable procés de polarització que es desenvolupa a Europa. No sols per l’ajustat resultat, que per poc més de 30.000 vots dóna la victòria al candidat de l’esquerra, recolzat pel Partit Verd, Van der Bellen, front a l’ultradretà Norbert Hofer del FPÖ, sinó perquè per primera vegada des de la Segona Guerra Mundial, tant la socialdemocràcia com la dreta “tradicional” van quedar fora d’aquesta segona volta, al obtenir uns desastrosos resultats en la primera, al voltant del 11% cadascuna.

El brutal gir a la dreta en la política dels refugiats dut a terme en els últims mesos pel govern de coalició entre socialdemòcrates i democristians, no ha impedit la davallada d’ambdós governs. Tot al contrari, ha contribuït a enfortir i legitimar el discurs xenòfob i racista del PFÖ, que sota el lema “Àustria per als austríacs” ha agrupat al voltant seu el 49’7% dels votants. Malgrat això i que les enquestes situaven Van der Bellen molt per sota de Hofer, finalment la gran participació electoral, propera al 73% li ha donat la victòria amb el 50,3%. És indubtable però, que els resultats obtinguts pel FPÖ són històrics i ni molt menys es tracta d’un fenomen aïllat, sinó que hi reflecteix la forta polarització social que s’hi està desenvolupant al continent europeu.

 
No al desallotjament del Banc Expropiat! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dissabte, 28 de maig de 2016 16:47

No a la repressió policial!

¡Dimissió immediata del Director dels Mossos i del Conseller d’Interior!

270516-banc-expropiatEl darrer dilluns 23 de maig els Mossos d’Esquadra desallotjaven brutalment el Banc Expropiat, un local ocupat al barri de Gràcia en Barcelona que realitzava diverses activitats socials, com ara cursos gratuïts de català o anglès, recollida i repartiment de menjar per a famílies necessitades i nombrosos actes polítics i socials de col·lectius en lluita per a visualitzar reivindicacions silenciades pels grans mitjans de comunicació. L’esmentat local va estar seu de Caixa Catalunya, entitat bancària que va ser rescatada amb diners públics, i actualment pertany a l’empresa Antarctic Vintage, dedicada a l’especulació immobiliària i a aprofitar aquesta terrible crisi per a aconseguir grans beneficis a costa de la misèria de la majoria.

 

 
Manifestació 29 de maig, 12 hores, a la plaça Urquinaona PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
divendres, 27 de maig de 2016 22:12

No a la impugnació pel PP de la Llei contra els desnonaments i la pobresa energètica

Ni un desnonament més! Cap família sense llum ni aigua!

Fora el PP! Fora Convergència!

El passat 29 d'abril el govern del PP va paralitzar mitjançant recurs al Tribunal Constitucional diversos articles de la Llei contra els desnonaments i la pobresa energètica aprovada pel Parlament de Catalunya. El govern del PP mostra de nou amb aquesta mesura que defensarà fins l'últim moment els interessos de bancs i multinacionals. Aquesta llei, impulsada per la PAH, ha estat conseqüència d'una mobilització massiva i contundent, comptant amb un aclaparador suport del conjunt de la societat.

 
Prou ja d’enganyifes!! El 3 + 2 segueix en marxa a Catalunya!! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dimecres, 25 de maig de 2016 16:27

Tres universitats públiques (UB, UPF i UOC) el volen aplicar aquest setembre

Només amb la lluita l’aturarem!

CgATue0W4AAgyKeEl passat 21 d'abril, el Parlament de Catalunya aprovava una moció sobre el 3 + 2, acordant una suposada paralització de la reforma. Evidentment l'aprovació d'aquesta moció és fruit directe de la lluita, i conseqüència de la pressió que de nou hem tornat a posar sobre la taula els estudiants amb l'exitosa vaga del 13 i 14 d'abril. No obstant això, des del Sindicat d'Estudiants hem de ser molt clars. Aquesta moció no suposa la fi del 3 + 2 a Catalunya, mantenint la seva aplicació per a aquest mes de setembre en tres carreres noves de tres universitats públiques catalanes (UB, UPF i UOC). Són les tres primeres universitats públiques de tot l'Estat que l'aplicaran!!

 
Cinquè aniversari del 15M: La llavor d’una nova època PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 24 de maig de 2016 23:37

160520IMG15Aniversario15MEl passat diumenge 15 de maig milers de persones sortirem al carrer per a commemorar el 5è aniversari del 15M. Secundant la crida del moviment Nuit Debout a França, també hi va haver actes de protesta a centenars de ciutats de tot el món. Madrid va congregar la manifestació més nombrosa amb més de 20.000 assistents, en un ambient d’ optimisme per allò aconseguit i per l’entusiasme despertat per la confluència de Podemos amb IU en una mateixa candidatura per al 26J.

Des de fa 5 anys, els mitjans de comunicació han dedicat molt d’espai i temps a explicar la naturalesa dels esdeveniments viscuts a partir del 15 de maig del 2011. En tot aquest temps, la maquinària propagandística de la burgesia primer va intentar minimitzar la seua repercussió per a després criminalitzar-lo i, des de fa temps ja, llimar les seues arestes per a intentar convertir l’experiència viscuda en alguna cosa inofensiva i digerible per al sistema. Pretenen presentar el 15M com a un “moviment ciutadà” de participació democràtica, a-partidista, i de “emprenyament” cap a uns polítics de vegades massa insensibles amb els sentiments i necessitats de la població.

 
Derrotar la dreta a les urnes i als carrers: Units Podem! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 23 de maig de 2016 16:29

És l'hora de l'organització!

L'acord electoral entre IU i PODEM ha desencadenat un gran entusiasme entre els treballadors, la joventut i els activistes de l'esquerra. I no és per menys! La possibilitat que en les eleccions del 26J la suma de Podem i IU, En Comú Podem (Catalunya), En Marea (Galícia), i altres confluències de l'esquerra obtinguin un fabulós resultat, superin el PSOE i posin sobre la taula la possibilitat d'un govern que trenqui amb les retallades i l'austeritat, ha desencadenat la histèria de la reacció. El gir a l'esquerra i la rebel·lió social d'aquests anys pot culminar en un resultat electoral que posi les coses molt difícils a l'oligarquia financera, als capitalistes de dins i fora de les nostres fronteres, i d'un gran impuls a la mobilització social. L'esquerra que lluita, unida i mobilitzada pot fer un pas de gegant.

 
La tribu dels nens pobres PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Bàrbara Areal   
dimarts, 17 de maig de 2016 23:04

Anna Gabriel, la família i la petita burgesia

 160514IMG1LaTribuNinosPobresLa diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel, va declarar el passat 11 de maig que li agradaria "formar part d'un grup de persones que decidissin tenir fills i filles en comú, en col·lectiu" perquè, segons la seva opinió, “la concepció de la maternitat o de la paternitat no està tan individualitzada, no se centra amb un nucli tan petit com aquí -la família nuclear-. La concepció és que qui educa és la tribu. "Va afegir també que el "model que tenim em sembla pobre i em sembla que enriqueix molt poc i, això que diré ara pot ser que sigui molt polèmic, però aquest model tendeix a convertir les persones que tenen nens i nenes en molt conservadores ".

 Aquestes declaracions van merèixer una reacció histèrica per part dels mitjans de comunicació de la dreta i de nombrosos polítics de la reacció. Els defensors de la "família, la propietat i l'ordre" van sortir en tromba per desacreditar Anna Gabriel com enemiga de les tradicions culturals d'occident. Són els mateixos que justifiquen les polítiques criminals de la UE, que permet avui i ara que multitud de nens romanguin empresonats sense les més mínimes condicions de sanitat, higiene i nutrició en els mal anomenats camps de refugiats. Els mateixos que donen suport les retallades sanitàries i en l'educació pública, els mateixos que defensen l'economia de "lliure mercat" que ens condemna a la desocupació de masses, a la pobresa, a l'exclusió. Els mateixos que aplaudeixen les guerres imperialistes que massacren pobles i redueixen països a runes.

 

 
Malgrat la brutal repressió, la rebel•lió s’extén per França PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Antonio García Sinde   
diumenge, 8 de maig de 2016 11:50

 

Estudiantes-Paris-040516El 3 de maig començà a discutir-se en l'Assemblea Nacional francesa la reforma laboral promoguda per François Hollande quan encara no s'han apagat els ecos de les mobilitzacions del dijous 28 d'abril i encara romanen hospitalitzats alguns dels manifestants agredits brutalment per la policia. L'estratègia d'Hollande de passar a una acció repressiva d'una intensitat no vista a França en els últims temps, no frenarà el que és ja una rebel·lió social en tota regla.

En tot just tres mesos, el que semblava una acció legislativa de tràmit, adequada per a l'últim any de mandat d'un president que els seus índexs d'aprovació es troben sota mínims i amb un Partit Socialista que s'enfonsa en les enquestes, s'ha convertit en el detonant d'una mobilització social d'una amplitud i d'un abast polític que comença a superar al de les mobilitzacions i vagues de 2010.

 
Uneix-te a l’esquerra revolucionària! Contra el capitalisme, les retalladles i la repressió dels nostres drets PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per militant   
dijous, 28 d'abril de 2016 18:45

Uneix-te a ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA! És l’hora de l’organització!

logo-esquerra

La humanitat està sent empesa cap a un carreró sense sortida. Les guerres imperialistes amb la seva reguera de destrucció i mort, la repressió contra milions de refugiats que arriben a Europa i són internats a camps de concentració, els atacs als nostres drets democràtics o la devastació del medi ambient... per citar només alguns exemples, mostren la barbàrie que s’estén pel planeta.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 95