Turquia. Fracassa el cop militar i Erdogan enforteix el seu règim dictatorial PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ulises Benito   
divendres, 22 de juliol de 2016 10:18

golpe-fallido-200716Grans esdeveniments sacsegen Turquia des de la tarda del divendres 15 de Juliol. Un sector de l’exèrcit prenia l’aeroport de Istanbul, bombardejava el Parlament a Ankara, i ocupava la televisió pública per a anunciar la destitució del president, el islamista Recep Tayyip Erdogan. Aquest cridava als seus partidaris a sortir als carrers i en poques hores el cop militar fracassava. Immediatament, es posava en marxa un nou cop: Erdogan està aprofitant l’ocasió per a aprofundir en la seva purga de l’aparell estatal, homogeneïtzar-lo al seu servei, i donar un pas decisiu cap a una dictadura amb prou feines dissimulada per l’existència d’un parlament. Amb raó Erdogan qualificava el cop militar de “regal de Déu”. Els governs d’Estats Units i Europa, més enllà de farisaiques crítiques, donen suport a Erdogan i a qualsevol poder polític mentre mantingui els seus interessos fonamentals a l’Orient Mitjà, controli a l’esquerra kurda i turca, i converteixi el país en un sagnant filtre per als refugiats que s’encaminen cap a Europa.

 
El Brexit provoca el pànic entre la burgesia europea PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 12 de juliol de 2016 17:54

Fora  el Govern conservador!images

¡Jeremy Corbyn i els sindicats han de Mobilitzar i exigir eleccions ja!

La victòria del Brexit en el referèndum del passat 23 de juny ha col·locat en shock a la burgesia europea i britànica i clavat un cop dur a l'estabilitat del sistema capitalista en tot El món. La maquinària de mentides i la propaganda del gran capital de la UE per presentar com un paradís a la Terra s'ha estavellat contra la realitat. Anys de retallades salvatges en Educació i Sanitat, dels atacs dels drets laborals i sindicals, d'empobriment i desigualtat creixent mentre la riquesa d'una minoria de multimilionaris creix obscenament, ha passat una gran factura a Cameron, als capitalistes britànics i a l'elit financera que governa Europa.

 

 
Lluitar pel socialisme per salvar el planeta PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Alejandro Fernández   
dilluns, 11 de juliol de 2016 18:14

160707Img1camclimLa lluita pel socialisme ha deixat de ser exclusivament una qüestió de justícia social i econòmica, s’ha transformat en la lluita per la supervivència de la humanitat. Fins i tot els mateixos Marx i Engels es quedarien sorpresos davant la possibilitat de què després del capitalisme no arribés el socialisme sinó el cataclisme; perquè en última instància la construcció d’una nova societat es basa en el desenvolupament de les forces productives, condició que pot convertir-se en summament difícil si deixem que els capitalistes arrasin el medi on vivim.

Avui en dia ningú nega, excepte algun ultra-reaccionari, el perill que suposa l’escalfament global que està experimentant el planeta Terra. És una realitat que el sistema climàtic és variable i encara prou desconegut per l’ésser humà, però està absolutament descartat que els canvis que s’hi estan produint pertanyin a eixa normal variabilitat. Des dels anys 50 del segle vint molts d’eixos canvis observats no tenen precedents en desenes de milers d’anys. L’atmosfera i els oceans s’han escalfat, les quantitats de gel i neu han disminuït, el nivell del mar ha augmentat i les concentracions de gasos d’efecte hivernacle han augmentat exponencialment. Aquesta és la principal causa de l’escalfament global, l’emissió a l’atmosfera de gasos d’efecte hivernacle com a conseqüència de l’activitat industrial a l’era capitalista. Aquests gasos són molt diversos i produïts de diferents maneres per l’ésser humà. La majoria provenen de l’ús de combustibles fòssils: fàbriques, automòbils, producció d’electricitat, etc. D’entre ells el major responsable de l’escalfament és el diòxid de carboni; entre d’altres hi és el metà, l’òxid nitrós dels fertilitzants, els emprats per a la refrigeració, els aerosols, etc. A això cal afegir la continua pèrdua de masses boscoses, que assimilen CO2. Més del 75% d’aquests gasos procedeixen de l’ús de combustibles fòssils: carbó, gas natural, oli i petroli.

 
Àmplia victòria de l'esquerra a Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Emili Grau   
dimecres, 6 de juliol de 2016 18:28

en-comu-podem-290616                                                                                                                                             

En Comú Podem guanya, però perd suport

 A Catalunya les eleccions han tingut un resultat contundent a favor de l'esquerra. En comú Podem repeteix com a força més votada amb el 24,5% dels vots i 12 escons. Si a això sumem els resultats obtinguts per ERC (18,17%, 9 escons) i el PSC (16,12%, 7 escons) l'esquerra obté un total de 58,8% del vot i 28 escons de 47 en disputa. La correlació de forces a favor de l'esquerra augmenta en cinc punts respecte a les eleccions del 20-D.

 

 
Astúries: L'abstenció causa la caiguda de Units Podem i la dreta mobilitza el seu electorat PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Mónica Iglesias   
dimecres, 6 de juliol de 2016 18:10

Els resultats electorals a Astúries coincideixen amb la tònica general de la resta de l'Estat. És a dir: certa recuperació del vot del PP respecte al 20D (entorn del 10%), en bona mesura a costa de Ciutadans; el declivi del PSOE, que, encara que aquí deté el seu sangria, no recupera suports substancials i; finalment, la brutal pèrdua de vots de la coalició Units Podem. La participació ha estat del 68,19%, 3 punts percentuals menys que en el 20D, i gairebé dos punts per sota de la mitjana nacional (69,8%).

 
França. La classe obrera davant un moment decisiu PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
divendres, 1 de juliol de 2016 17:56

La classe obrera francesa, amb el sindicat CGT al capdavant, acaba de guanyar una nova batalla al govern de Valls-Hollande. Cinc hores després de la decisió governamental de prohibir la manifestació sindical del 23 de Juny a París, l’enorme pressió dels treballadors i l’actitud ferma de la CGT, que en clar desafiament al govern va mantenir la convocatòria de la manifestació, va obligar a les autoritats franceses a anul·lar la prohibició.

Ni les amenaces del govern, ni les pressions patronals, ni els udols d’odi dels representants polítics de la burgesia francesa que, amb el Front Nacional al capdavant, exigeixen la intervenció de l’exèrcit contra els vaguistes, han aconseguit doblegar a la classe obrera francesa. Des de fa quatre mesos les vagues s’estenen per tota França i, a més, noves empreses i sectors que fins el moment no s’havien mobilitzat agafen el testimoni de les empreses que van iniciar el moviment. Una petita mostra de l’enorme suport social a la lluita és la col·lecta llançada per treballadors de la fàbrica de neumàtics Goodyear per a reforçar la caixa central de resistència de la CGT: han recaptat mig milió d’euros en tan sols un mes.

 
Mèxic: Vuit companys assassinats per la brutal repressió del govern! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ciro Otis   
dimarts, 28 de juny de 2016 22:19

maestros-oaxaca-210616La brutal actuació del govern el darrer diumenge en Nochixtlan, Oaxaca, ha deixat un saldo de vuit companys morts i centenars de ferits. Els dispars a boca de canó, el bombardeig amb gasos lacrimògens i l’ús d’helicòpters per a dispersar la solidaritat amb la CNTE, no van complir el seu objectiu. Després d’hores de refrega, la policia va haver de retirar-se deixant darrere seu les mateixes barricades que pretenien desmuntar de la carretera.

En els dies previs ja hi havien empresonat els dirigents de la secció 22 de Oaxaca, Rubén Núñez i Francisco Villalobos; posteriorment el ex-secretari general de la secció 18 de Michoacán, Juan José Ortega Madrigal. Amb l’augment de la repressió també ha crescut l’autoritat política del professorat davant els treballadors i joves del país. Al contrari del que pretenia la dreta el potencial de lluita de la CNTE s’ha multiplicat. Amb una política de front únic de tota l’esquerra es pot detenir la repressió i derrotar els atacs del govern. Es l’hora d’actuar! Tots a mobilitzar-nos al costat del professorat!

 

 
Com s'expliquen els resultats del 26-J? PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 27 de juny de 2016 20:40

160627Img1Mitin26JLa nit electoral del 26J ha deixat un gust amarg a desenes de milers d'activistes de l'esquerra. Quan totes les enquestes auguraven un creixement important del vot a Units Podem -donant com segur el sorpasso al PSOE- i una aferrissada lluita per la primera plaça amb el PP, la sorpresa ha estat majúscula. Sorpresa que es va fer encara més dura després que els sondejos a peu d'urna confirmessin aquestes previsions, ja que el sorpasso s’havia percebut com una possibilitat més que real per l'entusiasme que es palpava entre centenars de milers de treballadors i joves, i en l'assistència dels mítings d’Units Podem, molt més concorreguts que els de cap altra força política.

I, no obstant això, els pronòstics globals, i els que també realitzem els marxistes, han errat el tir clarament: el PP s'enforteix; el PSOE, encara recull el pitjor resultat de la seva història, encara que resisteix l'envit per la seva esquerra, i la confluència Units Podem perd un milió de vots. Com s'expliquen aquestes dades? Quines tendències estan reflectint? Què fer a partir d'ara? Necessitem respondre a aquestes preguntes de la manera més honesta, i més correcta possible, per reagrupar les nostres forces i preparar-nos davant una nova etapa de la lluita de classes.

 

 
La CUP ha de trencar amb la dreta! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Víctor Taibo   
divendres, 17 de juny de 2016 05:48

 

60616 puigmento y ana gabriel                                                                                                                               

Durant el procés d'investidura del president de la Generalitat la CUP va desaprofitar l'oportunitat de donar un cop mortal a la dreta catalana. La burgesia sempre pot renunciar a aspectes secundaris, com va passar amb la retirada en fals d'Artur Mas, per tal de mantenir ben lligats i protegits els seus interessos de classe. Per això mateix la política de la CUP de col·laboració amb Convergència, sostenint a un Govern de la dreta que continua aplicant el programa del capital, és un autèntic crim per als milions de treballadors i joves que vam votar pel canvi el 27S i el 20D, per a tots aquells que defensem el dret a l'autodeterminació de Catalunya, per a les marees que han combatut les retallades i privatitzacions en la sanitat i l'educació, o per als activistes de la PAH que han ocupat seus bancàries i impedit desnonaments.

 
Contra qualsevol tipus d'opressió, la lluita és l'únic camí! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
divendres, 17 de juny de 2016 05:42

solidarity-lgbt-130616

 

A la matinada del diumenge 12 de juny, la ciutat d'Orlando era testimoni d'una de les pitjors matances de la història dels EUA: 50 persones morien assassinades a trets en un conegut local gai de la ciutat mentre que més de 53 resultaven ferides en un atac reivindicat suposadament per l'Estat Islàmic. L'assassí va mantenir retingudes durant aproximadament tres hores a centenars de persones que temien per la seva vida i l'únic delicte era la seva orientació sexual. Des del Sindicat d'Estudiants vam manifestar la nostra profunda solidaritat i suport a tots els familiars de les víctimes, als quals van haver de passar per aquesta situació tan aterridora, així com a tota la comunitat LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) que viu consternada aquests moments tan durs.

 

Avui som milions de joves i treballadors a tot el món els que ens sentim al seu costat, indignats perquè l'any 2016 encara haguem de viure tragèdies com aquestes que atempten tan brutalment contra els nostres drets i llibertats.

 

 

 
Turquia: un règim despòtic i sagnant PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ulises Benito   
dimecres, 15 de juny de 2016 17:45

020616 ErdogamEl 22 de maig el primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, de l’islamista AKP, era forçat a dimitir pel president de Turquia, del seu mateix partit. Pel que sembla, aquest còmplice de tota la política seguida per Recep Tayyip Erdogan, no ha estat suficientment entusiasta dels plans presidencialistes d’aquest últim. D’aquesta manera el procés de conversió d’Erdogan en el Bonaparte turc dóna un pas més. En el mateix sentit està la recent suspensió de la immunitat parlamentària per a 138 diputats, 50 d’ells del partit d’esquerres HDP, acusats de “espionatge”, “propaganda terrorista” i injúries a Erdogan. És l’avantsala de la il·legalització del HDP.

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 95