Pau a Colòmbia? · El “No” a l’acord de pau i les tasques de l’esquerra PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per William Sanabria   
divendres, 4 de novembre de 2016 05:32

acuerdo-paz-colombia-110716La victòria del No a l’acord de pau subscrit entre el Govern de Juan Manuel Santos i la guerrilla de les FARC-EP, ha causat commoció i sorpresa.

Tot i que totes les enquestes pronosticaven una victòria clara del Sí, el No- defensat per l’extrema dreta uribista i alguns dirigents del partit Conservador- va obtenir 6.431.376 vots (un 50,21%). El suport a l’acord- propugnat per les organitzacions de l’esquerra i els partits burgesos que donen suport al govern de Santos- va recollir 6.377.482 vots (49,78%). L’abstenció, que a Colòmbia supera habitualment el 50%, va ser fins i tot més elevada: només va participar un 37%. Pocs dies després d’aquest resultat, una impressionant marea humana inundava el centre de Bogotá i altres ciutats exigint pau ja.

 
Qui paga el flautista decideix la melodia PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per José Martín Rodríguez, militant d’Izquierda Socialista-PSOE   
dimarts, 1 de novembre de 2016 15:33

protesta ferraz octubre 2016La crisi que pateix el PSOE no és sols política, burocràtica, caïnita i demés denominacions que li atribueixen tants plumífers mercenaris al servei del capital, sinó ideològica i, per conseqüència, també econòmica. Recentment s’han fet públics informes que afirmen que el deute del Partit amb la Banca, malgrat haver-se negociat una rebaixa del tipus d’interès, ascendeix a quasi 75 milions d’euros.

Els informes que existeixen al Tribunal de Comptes indiquen que el PSOE està operant a l’actualitat amb un 60% menys d’ingressos que a l’etapa de Zapatero i incrementant el seu deute. El descens d’ingressos no sols és causat per la caiguda de subvencions pels profunds retrocessos electorals, sinó que també hi ha una alarmant minva d’ingressos derivats de la des-afiliació de la militància i de les donacions dels càrrecs institucionals que, segons un informe aparegut a la premsa burgesa, “tan sols cobreixen el 20% de les despeses del partit”.

 
Síria: la lluita entre les potències s’intensifica PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ulises Benito   
dilluns, 31 d'octubre de 2016 18:20

negociaciones-paz-siria-111016                                                                                                                            

El 12 de Setembre s’iniciava una ambiciosa treva a Síria. Rússia i els Estats Units van pactar un cessament d’hostilitats venut com un punt d’inflexió per una lluita conjunta contra l’Estat Islàmic (EI). Una setmana després la treva era història i l’enfrontament entre aquestes dues potències més calent que mai.

Realment, la treva va ser relativa. L’enfrontament entre els “rebels” i les tropes oficials va continuar. Els primers van llençar 200 atacs, segons Rússia, especialment a les proximitats als Alts del Golan (on Israel cada vegada està més implicat en l’auxili de grups islamismes). Per una altra banda, l’Exèrcit va impedir el pas d’ajuda humanitària a Alep, que era un dels objectius de la treva. Durant aquesta setmana de “pau”, van morir 27 civils, d’ells 9 nens, i l’últim dia van haver 150 morts.

 
26O: UNA VAGA HISTÒRICA CONTRA LES REVÀLIDES FRANQUISTES PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dissabte, 29 d'octubre de 2016 12:19

26O: UNA VAGA HISTÒRICA CONTRA LES REVÀLIDES FRANQUISTES

 Bilbo26O

Ha estat un autèntic tsunami. La vaga general convocada pel Sindicat d’Estudiants contra les revàlides franquistes ha estat històrica: al voltant de 2 milions de companys i companyes, des de 3r de la ESO fins a 2n de Batxillerat, hem buidat les aules dels instituts a tots els territoris. Però no tan sols ha estat una vaga amb un seguiment superior al 90%. Les més de 60 manifestacions convocades pel Sindicat d’Estudiants han tingut una assistència multitudinària: Més de 200.000 estudiants l’hem secundat de nord a sud i l’est a oest! Les dades són extraordinàries. A Euskal Herria: més de 10.000 joves a Bilbo han desfilat pel centre de la capital basca, més de 5.000 a Donosita pel Bulevard, milers a Gasteiz i a Iruña. A Catalunya, més de 50.000 omplint el centre de Barcelona, milers a Tarragona i Girona i a desenes de localitats. Al País Valencià: València al voltant de 10.000, i milers a Alacant i a altres ciutats i pobles. A Madrid més de 60.000 estudiants han protagonitzat la major manifestació estudiantil dels últims anys. A Galiza: a voltant de 5.000 a A Coruña, 3.000 a Ferrol i milers més a la resta de capitals i localitats gallegues. A Astúries, milers a Gijón i Oviedo en una gran jornada. A Zaragoza al voltant dels 5.000, i milers més per tot Aragó. A Andalusia també espectacular: 15.000 a Granada, 10.000 a Sevilla, més de 7.000 a Málaga, més de 2.000 a Cádiz i més de 1.000 a Almeria i Huelva... A Extremadura han estat milers, igual que a Canàries i a les Illes, amb una gran manifestació a Palma, i altres a Eivissa, Menorca i Formentera. Milers més a Murcia, a Castella i Lleó, a Castella- La Manxa, a Cantabria...

 
Brasil · Col·lapse del PT en les eleccions municipals PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Andre Ferrari (Liberdade Socialisme i Revolução/CIT Brasil)   
dijous, 27 d'octubre de 2016 20:28

Brasil-banderas-PSOL

Desencantament de masses amb el sistema polític i avança l'esquerra del PSOL

La principal característica de les eleccions municipals del 2 d'octubre a Brasil va ser la derrota soferta pel PT (Partit dels Treballadors). Aquest fet ha dominat l'escenari polític brasiler i ha permès certa recuperació de les forces tradicionals de la dreta, al mateix temps que s'ha intensificat el desencantament amb tot el sistema polític. En aquest context, una nova esquerra representada pel PSOL (Partit Socialisme i Llibertat) ha donat passos endavant significatius com a alternativa al PT.

 

 
La direcció del PSOE consuma la traïció i entrega el govern al PP PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimecres, 26 d'octubre de 2016 22:28

psoeeeLa traïció ha estat consumada. De res ha servit que una immensa majoria de militants socialistes s’hagin pronunciat a centenars d’assemblees pel NO al PP; que Ferraz s’hagi omplert de centenars de manifestants al crit de “No és No” o que les enquestes assenyalin que més del 70% dels votants socialistes rebutgen abstenir-se a la investidura de Rajoy. Fent-se els sords davant el clamor de la seva base i a l’oposició majoritària de la classe treballadora i la joventut, el Comitè Federal del PSOE ha decidit entregar el govern a Mariano Rajoy i obrir de bat a bat les portes a les noves retallades i més austeritat. La data del 23 d’Octubre passarà a la història com una de les majors capitulacions de la socialdemocràcia espanyola.

La direcció colpista del PSOE, encapçalada pels “barons territorials” i Felipe González –però dirigida per la burgesia, l’IBEX 35 i l’esquadra mediàtica a les seves ordres– ha decidit cordar-se de peus i mans al PP. Els colpistes s’han resistit amb ungles i dents a que la militància votés una decisió de transcendència històrica, sabent que aconseguirien una derrota estrepitosa. Aquest aspecte no és secundari. Demostra la podridura del règim intern del PSOE, la completa emancipació de l’aparell dirigent de qualsevol tipus de control real per part de la base militant, i la seva assimilació a les regles de joc de la política burgesa.

 
COMUNICAT DE LA USTEC DE SUPORT A LA VAGA D’ESTUDIANTS DEL 26 D’OCTUBRE PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per USTEC   
dilluns, 24 d'octubre de 2016 17:22

ustec stes iac logo bo

USTEC·STEs, en coherència amb la nostra defensa d’un model d’educació públic,universal i gratuït, donem tot el nostre suport a la vaga i mobilitzacions d’estudiants a secundària  convocada pel Sindicat d’Estudiants.  Si finalment s’aplica el Decret de revàlides serà una barrera per a les classes populars. Entenem la preocupació del jovent per les revàlides tot i que la Consellera va dir que aquest curs no les faria. De fet, aquest curs 16-17, a tot l’Estat són sense efectes acadèmics. Què passarà el curs vinent quan siguin amb efectes acadèmics? Esperem que el Departament no faci com amb altres parts de la LOMCE que sí s’estan aplicant a Catalunya: Decret de Direccions modificat, religió avaluable, proves diagnòstiques a 3r i 6è de primària, introducció de l’FP bàsica a deu centres de Catalunya…. 

És per això que demanem al professorat que no posi pals a les rodes a aquesta lluita i que informeu a l’alumnat, tal i com demana el mateix currículum, dels seus drets democràtics, entre els quals hi ha recollit, lògicament, el de vaga, el qual està regulat a l’article 8 de la llei 8/1995 i que tant el professorat com els pares tenim l’obligació de garantir-ne el seu lliure exercici.  Us demanem que no poseu proves el dia 26 d’octubre i recordem que en tot cas aquestes absències no han de tenir efectes acadèmics per a l'alumnat. 

USTEC·STEs octubre 2016

 
La Federació Estatal d'Ensenyament de CCOO ha de convocar vaga general de professors el dia 26 d'octubre PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per GuanyemCCOO   
dilluns, 24 d'octubre de 2016 17:04

Prou d'excuses: cal rectificar immediatament!

El proper 26 d'octubre, el Sindicat d'Estudiants i la CEAPA han convocat vaga general educativa contra les revàlides franquistes i per la derogació de la LOMCE. Una vaga que és absolutament justa i necessària en aquest moment, precisament quan l'ofensiva contra l'ensenyament públic referma per part del govern del PP. Els i les docents que donem suport GuanyemCCOO, considerem un error molt greu l'actitud de la direcció de la Federació d'Ensenyament de negar-se a convocar aquesta vaga. Excepte a Madrid, la Federació d'Ensenyament ha decidit no convocar la vaga, i s’ha limitat a donar suport a la "mobilització". Aquesta actitud completament injustificada no representa el sentir de desenes de milers de docents que veiem dia a dia com les retallades asfixien la nostra tasca en els centres educatius, o som víctimes dels acomiadaments massius. La federació d'Ensenyament ha de rectificar immediatament i convocar la vaga del 26 d'octubre al costat dels estudiants, els pares i les mares d'alumnes.

 
L’economia espanyola: propaganda vs. realitat PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dissabte, 22 d'octubre de 2016 13:07

A un fòrum organitzat per El País i la Càmera de Comerç Espanya-EEUU al Setembre d’aquest any, el ministre d’Economia, Luis de Guindos, es va referir a l’economia espanyola insistint que “estem molt a prop de sortir del bosc”, i va afegir que “els desequilibris s’han corregit”. Aquestes afirmacions es recolzen en tota una sèrie de xifres macroeconòmiques que s’aïllen de la resta de dades, traslladant una imatge de la economia espanyola distorsionada i irreal.

 

 
Pedro Sánchez dimiteix, però els colpistes es desemmascaren PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
divendres, 21 d'octubre de 2016 00:00

psoeLa crisi del PSOE s’aguditza

El passat 1 d’Octubre un caòtic Comitè Federal va desautoritzar, per pocs vots de diferència, a Pedro Sánchez forçant-lo a dimitir de la secretaria general. Dies després, lluny d’assistir a un ambient d’eufòria i de confiança pel suposat “triomf” dels colpistes, la incertesa és la nota dominant. Cap de les qüestions essencials en disputa s’ha resolt i la ruptura interna del Partit s’aguditza, marcant una altra fita a la sacsejada que pateix el règim capitalista espanyol.

La pírrica victòria aconseguida pels colpistes, agrupats rere Felipe González, Susana Díaz i els barons territorials, no deixa de reflectir el canvi que ha patit la correlació de forces entre les classes. Aquesta brutal maniobra per imposar l’abstenció del grup parlamentari del PSOE i investir a Rajoy, planificada i decidida des de l’oligarquia financera i les grans empreses, ha collit el rebuig rotund de la immensa majoria de la base i els votants socialistes.                                                                                                           

 
Més de 140.000 dones es manifesten a Polònia en contra de la il·legalització de l'avortament PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Alternatywa Socjalistyczna (Alternativa Socialista CIT · Polònia)   
dijous, 20 d'octubre de 2016 23:13

manifestacion-mujeres-varsovia-08102016 Els plans d'imposar (per part del govern de dretes) la prohibició total de l'avortament ha provocat una massiva i incontrolada explosió de fúria a Polònia: el dilluns 3 d'octubre es va convocar una vaga de dones inspirada en l'exemple de les islandeses que en 1975 van fer una vaga nacional de dones.

 

A Varsòvia més de 50.000 dones es van manifestar sota una pluja torrencial, 30.000 en Breslavia i 25.000 en Cracovia, desenes de milers més ho van fer per tot el país. En Poznan va haver-hi enfrontaments amb la policia, mentre en Kielce els manifestants derrocaven una controvertida exposició homòfoba. Fins i tot els càlculs conservadors de la policia parlen de 98.000 persones en més de 143 protestes en tot el país. El partit d'esquerres Razem situava la xifra en més de 140.000 persones. Probablement són les protestes més grans en defensa del dret a l'avortament que ha viscut Polònia, superant amb escreix a les de 1993 quan es va aprovar la prohibició actual de l'avortament.

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 97