Un any del Govern Puigdemont · La CUP ha de trencar amb Convergència! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dissabte, 28 de gener de 2017 12:14

L’impressionant mobilització de masses de les Diades del 2012 i el 2013, amb més d’un milió de persones als carrers, expressava el desig d’àmplies capes de la població d’un canvi polític i social radical. Aquesta mobilització, especialment entre amplis sectors de la joventut, expressa una voluntat de canvi que va més enllà dels límits on pany govretén situar-la la dreta nacionalista de Convergència (ara PDeCAT), vinculant-se a la lluita contra la repressió dels drets democràtics nacionals, contra les imposicions espanyolistes del PP i de l’aparell de l’Estat i defensa del dret d’autodeterminació amb la batalla per acabar amb les retallades i la lògica del sistema capitalista.

Les desigualtats a Catalunya es situen entre les majors de la UE. Les rentes del 20% de la població amb més ingressos són 6 vegades superiors a les del 20% més pobre. La població en pobresa extrema va augmentar un 28,5% entre el 2013 i el 2014, segons un informe de les Entitats Catalanes d’Acció Social. El malestar social que provoca aquest abisme entre la riquesa d’uns pocs i el patiment de la majoria va tenir un primer reflex polític al desenvolupament de l’Assemblea Nacional de Catalunya i l’explosió de participació a les Diades. També al creixement electoral d’ERC a les eleccions del 2015 i la forta irrupció d’una organització independentista i anticapitalista com la CUP.

 
Massiva mobilització recorre Bilbo el 14 de gener contra la dispersió dels presos bascs PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Iker Otermin – Ezker Iraultzailea   
divendres, 27 de gener de 2017 10:19

manifestacion-presos-14117Una enorme marea de gent va recórrer el 14 de gener els carrers de Bilbo, convocats per Sare, en una manifestació massiva contra la dispersió dels presos i la vulneració dels drets humans més bàsics que pateixen constantment ells i les sues famílies a les presons de l’Estat espanyol i l’Estat francès. Fent front a la pluja i el fred, van acudir a la cita 78.000 persones segons els organitzadors, composat majoritàriament  tant per joves com treballadors de totes les edats. Així culminaven els tres mesos de manifestacions, concentracions, actes i iniciatives locals a favor dels drets dels presos bascs sota la consigna #yodenuncio.

 
La resposta de Kshama Sawant al discurs de Donald Trump PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Socialist Alternative CIT·EUA   
dijous, 26 de gener de 2017 20:32

kshamaKshama Sawant és regidora a l’ajuntament de Seattle per Socialist Alternative (CIT·EUA)

Germans i germanes,

Donald Trump ara és el depredador per excel·lència, està al front d’una de les administracions més dretanes i perilloses de la història dels EUA. Al seu discurs d’inauguració, fa uns minuts, Trump ha dit que el seu govern seguirà el camí recte, serà un govern pel poble. Aquests homes i dones oblidats ja no ho seran més. Crearà escoles i bons oficis per tothom, portarà de nou la riquesa als treballadors dels EUA.

Però, germanes i germans, Trump és un mentider i un estafador. Ha construït la seva administració sobre el pitjor fang de la classe multimilionària, el fanatisme dretà i l’elit

 
40 aniversari de la matança d’Atocha. Entrevista a l’històric dirigent de CCOO Joaquín Navarro PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimecres, 25 de gener de 2017 07:30

JnavEl 24 de Gener de 1977 tres pistolers feixistes van assassinar a un despatx laboralista de CCOO al carrer Atocha, Madrid, a tres advocats, un estudiant de dret i a un administratiu, deixant a més a més quatre ferits. Aquest brutal atemptat, conegut com la matança d’Atocha, va causar una profunda commoció i una impressionant resposta per part de la classe obrera. L’enterrament, celebrat el 26 de Gener, es va convertir en una gegantina manifestació i centenars de milers de treballadors es van declarar en vaga a Madrid i a altres zones de l’Estat.

 
Un clamor contra Trump recorre el món! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 23 de gener de 2017 14:31

marcha-mujeres-NYLes marxes de dones omplen els carrers dels EUA i de desenes de països

Es calcula que 4 milions de persones van omplir els carrers de les principals ciutats nord-americanes. La Marxa de les Dones va ser convocada mitjançant les xarxes socials per defensar la igualtat i els drets de les dones davant d’un president misògin i una administració que pretén acabar amb els drets com l’avortament, la reproducció assistida o la planificació familiar, finalment es va convertir en una mobilització sense precedents d’oposició a Donald Trump i la seva reaccionaria administració.

Més de 500.000 a Washington; 75.000 a Los Ángeles; 250.000 a Nova York; més de 100.000 a Denver; 130.000 a Seattle; 150.000 a Boston; 100.000 a Portland; 250.000 a Chicago; 75.000 a Madison; 100.000 a Oakland; 50.000 a San Francisco; 60.000 a Atlanta; 90.000 a Saint Paul (Minesotta); 50.000 a Austin (Texas), fins i tot a l’Antàrtida el personal de la base nord-americana va participar a la protesta. Han estat les protestes més grans de la història dels EUA, superant als 600.000 que al 1969 van protestar contra la guerra del Vietnam, als 250.000 que ho van fer per escoltar a Martin Luther King, al milió que es va reunir a Nova York contra les armes nuclears o al milió que al 1993 exigia els drets de la comunitat LGTBQ.

 
Acudeix a les concentracions contra Trump el proper 21 de gener! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 17 de gener de 2017 22:19

Barna-anti-trump

  • Barcelona: davant del consolat dels EUA (Passeig de la Reina Elisenda De Montcada, 23, Sarrià)

 

  • València: 12: 00h davant del consolat dels EUA (Carrer de Romagosa, 1)

 

L'elecció de Donald Trump com a nou president dels EUA ha provocat una autèntica commoció entre el jovent, les dones, els immigrants, la comunitat LGTBI i els treballadors de tot el món. El seu discurs racista, masclista, homòfob i reaccionari -de ser portat a la pràctica- pot convertir la vida de milions de persones en un autèntic malson: la comunitat llatina, negra, musulmana, els treballadors en general i la joventut dels EUA i la resta del món, sabem molt bé de tenir a aquest neofeixista dirigint la potència més important del món tindrà terribles conseqüències.

 
A 50 anys del naixement de les Panteres Negres: lliçons per a 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Teddy Shibabaw • Socialist Alternative (EUA)   
dilluns, 9 de gener de 2017 20:27

Panteras-Negras-ene17A només dos anys de les protestes històriques en Ferguson, Missouri, el moviment Black Lives Matter ja ha tingut un ampli i profund impacte en la política nord-americana. Cap aspecte cultural s'ha quedat indiferent, i el 2016 celebritats com Beyoncé i Colin Kaepernick han portat el racisme als mitjans de comunicació i la societat. Mentre que el moviment ja ha triomfat a fer avançar enormement la discussió sobre la qüestió de raça als Estats Units, encara busca mitjans per fer que es produeixin canvis fonamentals i duradors.

 

 
Jornades de Protesta Internacional contra Donald Trump PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimecres, 4 de gener de 2017 19:56

cartell SE Trump Gen17A continuació publiquem una crida conjunta de la campanya internacional de protesta contra la política de Donald Trump coincidint amb el seu jurament com a president dels EUA. Des Socialist Alternative als EUA, el Comitè per una Internacional dels Treballadors (CIT / CWI), Esquerra Revolucionària, Socialist Students als EUA i Gran Bretanya, el Sindicat d'Estudiants a l'Estat espanyol i el CEDEP (Comitè en Defensa de la educació Pública) a Mèxic, impulsarem tot tipus d'accions de protesta, incloent vagues estudiantils als EUA, assemblees de solidaritat i concentracions en instituts i Campus universitaris d'Europa, Llatinoamèrica, Àsia, Àfrica... i manifestacions davant les ambaixades i consolats nord-americans de tot el món. Participa en la resistència contra Trump! #ResistTrump

 

 
Cal preparar la Vaga General PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimecres, 28 de desembre de 2016 17:59

protesta-dic16Amb els pressupostos generals de 2017 el govern de Rajoy fa seves les exigències de la Comissió Europea de reduir la despesa en almenys 8.000 milions d'euros en dos anys, 5.500 milions el 2017, any per al qual es pretén arribar a un dèficit del 3, 1% del PIB. Les retallades i l'assetjament i enderrocament a les conquestes socials de la classe obrera no s'han aturat en absolut, continua sent l'eix central de la política econòmica tant de la burgesia espanyola com europea.

 

 
Itàlia • Gran derrota de Renzi al referèndum PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per ControCorrente (CIT/CWI Itàlia)   
dimecres, 14 de desembre de 2016 23:56

La seua dimissió obri l’oportunitat als treballadors i joves per a lluitar per un futur millor

Al gener del 2014, el dia que Matteo Renzi semblava haver iniciat un camí imparable cap a la glòria després de ser nomenat cap de govern, vam escriure que era el principi del final del líder del Partit Democràtic (PD). El resultat del referèndum constitucional, en què Renzi va ser derrotat per quasi el 60% front a un 40%, demostra no sols la nostra previsió sinó l’absència de perspectiva de la classe dominant italiana. Es van basar en un líder que va demostrar ser un cotxe sense frens que més tard o més prompte estava destinat a estavellar-se. En realitat, el 4 de desembre del 2016 els italians van enviar un missatge clar i enèrgic, no sols al govern i primer ministre, també a tota la classe política, inclosa la que es va alinear amb el ‘No’.

Com publicava Sole24Ore (diari de la patronal industrial i financera), els sectors que van votar ‘Sí’ van ser principalment pensionistes, i les capes mitjanes i altes de la societat. Mentre, els treballadors pitjor pagats i es joves —precisament als que el govern ha dirigit la seua retòrica al llarg de tres anys— van assestar al govern un solemne colp. El vuitanta-u per cent dels que tenen entre 18 i 35 anys van votar ‘No’. La idea que seria possible muntar l’ona de ràbia social simplement guanyant debats televisius, prometent uns pocs euros als sectors més pobres de la societat, pronosticant un apocalipsi si guanyava el “no” i tractant de perseguir Bepe Brillo (líder del Moviment Cinc Estreles) i Matteo Salvini (líder de Lliga Nord) al seu terreny “anti casta política” i “anti Europa”, va demostrar ser una absoluta il·lusió. El mateix s’aplica a aquells que es van presentar com a defensors de la constitució, inclòs Grillo.

Els treballadors, la joventut i les classes mitges empobrides no van votar ‘No’ per a defensar “la millor constitució del món”. Ho van fer per a rebutjar aquells que en lloc de “demolir la vella política” (com tots diuen que van a fer) continuen aixafant la classe obrera i es burlaven d’ella parlant sobre un país que no existeix, on suposadament l’economia està millorant, les empreses estan contractant centenars de milers de joves amb contractes fixes i els impostos baixen. Aquesta és la única raó per la qual ha valgut la pena perdre un parell d’hores de treball i acudir a votar.

Una oportunitat

La derrota massiva de Renzi, la seua dimissió i l’aprofundiment de la crisi del PD —l’autèntic “braç armat” dels grans capitalistes durant els darrers cinc anys— representa un esdeveniment positiu i una oportunitat per als joves i treballadors que volen lluitar per un futur millor. No obstant això, per a que una oportunitat esdevinga un pas endavant ha d’anar acompanyada d’un anàlisi realista de la situació política i social. No hi ha una sola força política al camp del ‘No’ que puga ser un punt de referència per als que realment volen canviar la societat italiana. L’entusiasme pel “No” es pot utilitzar per a iniciar una discussió seriosa sobre una alternativa política d’esquerres capaç d’omplir els carrers i no els col·legis electorals. Però també existeix la possibilitat d’utilitzar-ho per a sembrar il·lusió en la idea que la dimissió de Renzi resol els nostres problemes, que pot renàixer un nou ‘centre esquerra’ o que la victòria del Moviment Cinc Estreles en les pròximes eleccions generals poguera ser una solució real als problemes dels treballadors, cosa que no s’ha produït en cap dels ajuntaments controlats pel moviment de Grillo. Òbviament, nosaltres defensem una alternativa de lluita clara.

Pròximament publicarem un anàlisi en profunditat sobre el vot al ‘No’ i les seues repercussions a Itàlia.

 
Cap mort més per pobresa energètica! Nacionalització de les elèctriques PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Andreu Puig   
dimarts, 13 de desembre de 2016 22:03

enchufeEl 14 de novembre una dona de 81 anys d'edat, Rosa P.V., moria a Reus després de caure a terra ofegada i encegada pel foc causat per una espelma que va encendre al seu llit. Rosa, major i sense recursos, utilitzava aquest mitjà per il·luminar-després del tall de subministrament elèctric ordenat per Gas Natural. La dona recorria als serveis socials de l'Ajuntament de Reus des del 2013 i aquests li ajudaven en el pagament de la factura de l'aigua.

 

Empreses i autoritats es renten les mans

 Davant la indignació social sorgida després d'aquesta mort, tots els responsables del que ha passat s'han rentat les mans. En primer lloc Gas Natural, que va ordenar el tall del subministrament sense comunicar-ho als serveis socials de l'Ajuntament com determina la llei catalana contra els desnonaments i la pobresa energètica. En segon lloc, els governs del PP a l'Estat i de Convergència a Catalunya.

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 7 de 97