Cas Noos, un altre exemple d'una justícia al servei de l'elit PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
divendres, 24 de febrer de 2017 00:19

iñakicristina-dic17El divendres 18 de febrer coneixíem per fi la sentència del Cas Noos. Després de sis anys d'instrucció l'Audiència Provincial de Palma presidida per Samantha Romero tanca el procés amb la condemna a Iñaki Urdangarín a sis anys i tres mesos de presó i una multa de 512.553 euros pels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, frau a l' administració, tràfic d'influències i dos delictes fiscals. El seu ex-soci Diego Torres és condemnat així mateix a vuit anys i cinc mesos de presó perquè se li atribueix a més un delicte de blanqueig de capitals. També se li imposa una multa de 1.724.000 euros. A l'expresident balear Jaume Matas se li condemna a 3 anys i 8 mesos de presó.

 
Peña i Trump són el mateix enemic. Fracàs total de “Vibra Mèxic” PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Valeria Sarasate   
dimecres, 22 de febrer de 2017 23:04

Peña-y-TrumpEl darrer 12 de febrer es va dur a terme la manifestació “Vibra Mèxic”, raquítica concentració convocada pel govern del PRI, els seus aliats polítics, i alguns suposats intel·lectuals, per a suposadament “protestar” contra Trump. Aquells que durant anys ens han acusat de violents, de violar el dret de la ciutadania al lliure trànsit quan per les nostres protestes es veu alterada la seua afable quotidianitat i fins i tot ens anomenen ganduls per marxar, es van embolicar en la bandera nacional per a intentar convèncer-nos que explotadors i explotats estem al mateix vaixell. Però el fracàs de la marxa demostra que la classe treballadora i la joventut de Mèxic sap molt bé quins són els seus enemics i quins els seus aïllats.

 
Històrica manifestació a Barcelona a favor dels refugiats PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 20 de febrer de 2017 17:31

refugEl darrer dissabte 18 de febrer, sota el lema 'Volem acollir', ha tingut lloc a Barcelona la  més gran manifestació a territori europeu en favor dels refugiats. Entre 300.000 i 500.000 persones, segons els organitzadors, Casa nostra, casa Vostra i altres organitzacions i col·lectius que donen recolzament als refugiats (unes 160.000, segons la Guàrdia Urbana), han inundat els carrers per mostrar la seva solidaritat amb les persones que tots els dies es juguen la vida per escapar de la barbàrie provocada per l’imperialisme, així com exigir als Governs que les acullin i els hi donin asil ja. Una idea de la magnitud de la mobilització la dóna el fet que quan bona part de la manifestació ja havia arribat al final del seu recorregut encara estava ple el lloc d'inici de la mateixa.

 
Pablo Iglesias aconsegueix un contundent triomf a Vistalegre II És l'hora de tornar a la mobilització als carrers! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
divendres, 17 de febrer de 2017 18:14

Pablo-Iglesias-vistalegre-IIL'intent de desplaçar a Pablo Iglesias de la direcció de Podem ha fracassat estrepitosament. Malgrat tots els recursos invertits i de l'arrop que els mitjans de comunicació han proporcionat a Íñigo Errejón i els seus seguidors, les bases de Podem s'han manifestat de manera inequívoca amb una participació històrica de 155.000 inscrits. Iglesias ha obtingut prop del 90% dels vots a la seva candidatura com a secretari general, més del 60% en la llista que encapçalava per al Consell Ciutadà, i més de 50% en tots els documents que presentava el seu equip. Per entendre el que suposa aquesta victòria només cal llegir la premsa capitalista o escoltar el que diuen els informatius de les grans cadenes. La seva ràbia per aquest triomf regalima en cada línia, en cada frase, en cada insult i desqualificació. I no és per menys. La maniobra de la classe dominant per controlar definitivament Podem, assimilar-la com una formació socialdemòcrata clàssica i apuntalar la pau social, s'ha estavellat contra la voluntat de desenes de milers de lluitadors.

 
Romania viu les majors protestes des del 1989 PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Mâna de Lucru (Col·laboradors del CIT a Romania)   
dijous, 16 de febrer de 2017 20:12

A finals de gener van esclatar protestes massives a diverses ciutats romaneses a causa dels plans romaniadel nou govern socialdemòcrata de provar dues ordres executives que debilitarien la legislació anticorrupció. Les protestes van arribar la setmana passada al seu punt àlgid, el dimecres, amb aproximadament 400.000 persones als carrers de tot el país a les manifestacions més grans des del 1989. Malgrat d’algunes característiques de dretes de les protestes, l’esquerra necessita intervenir i plantejar una alternativa tant al govern com a les forces de la dreta que intenten capitalitzar la ràbia popular.

 
"Les classes treballadores en la història d’Irlanda", de James Connolly PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Fundació Federico Engels   
dijous, 16 de febrer de 2017 12:47

portada connollyNova publicació de la Fundació Federico Engels

“…Però l’única manera de desarmar la seua hostilitat (la dels nostres partidaris de classe mitjana i de l’aristocràcia) és assegurant-los que en una Irlanda lliure els seus ‘privilegis’ no es veuran afectats. Això és, garantir que quan Irlanda siga lliure de la dominació estrangera, els soldats irlandesos protegiran els fraudulents beneficis del senyoret capitalista de les ‘mans primes dels pobres’ sense remordiments i amb la mateixa eficàcia que els emissaris d’Anglaterra avui en dia. Sota una altra condició no s’uniran a nosaltres.

Creu algú que les masses lluitaran per aquests ideals?”

 
Cap a la unificació. Comitè per una Internacional dels Treballadors i Esquerra Revolucionària PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 13 de febrer de 2017 18:30

Declaració conjunta del CEI del CIT/CWI i el CEI d’Esquerra Revolucionària

Al setembre del 2016 vam publicar una breu declaració després de celebrar entre les nostres uniforganitzacions una reunió inicial molt fructífera, que va posar en evidència un ampli acord polític i una gran coincidència metodològica respecte a la construcció del partit. A aquesta reunió vam acordar iniciar un procés de diàleg, debat polític, col·laboració pràctica i intercanvi de documents i visites.

 
Un Podem per a la lluita i la transformació social PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
diumenge, 12 de febrer de 2017 11:50

Pablo IglesiasL'Assemblea Ciutadana de Podem, l'anomenada Vistalegre II que se celebrarà els propers 10, 11 i 12 de febrer, suposarà un abans i un després per al futur de la formació morada. No només milers de treballadors, joves i activistes socials estan pendents de la pugna interna que ha esclatat, també el gran capital i els seus partits estan intervenint obertament en la batalla, pressionant i promocionant a determinats dirigents. Malgrat el missatge dominant, la crisi de Podem no és només una lluita "pel poder" entre fraccions, sinó el reflex agut de pressions de classe antagòniques.

 

 
Absolució immediata dels "Cinc del Buero" PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
divendres, 3 de febrer de 2017 21:17

manif-5-bueroDemanen quatre anys de presó per defensar l'educació pública!

Al setembre de 2011, després de l'arribada al govern de Mª Dolores de Cospedal, el Partit Popular va llançar un atac salvatge contra l'educació pública, acomiadant de la nit al dia a 800 interins a Castella-la Manxa quan ja aquests tenien assignats els seus centres i molts d'ells ja s'havien desplaçat dels seus llocs d'origen.

 
Després de la victòria contra les revàlides tornem als carrers a tot l’Estat! 9 de Març Vaga General de tota la Comunitat Educativa! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dimecres, 1 de febrer de 2017 14:59

9 març

•    Derogació de la LOMCE, la LEC i el 3+2!

•    Devolució dels 7.000 milions d’euros robats a la pública!

•    Per la gratuïtat de l’ensenyament públic, més recursos, més beques, més professors!

•    Cap pacte educatiu amb el PP, la patronal de la privada i l’Església!

•    No a les retallades de Convergència!

Les mobilitzacions convocades pel Sindicat d’Estudiants el passat 26 d’Octubre i 24 de Novembre van ser un èxit rotund. Milions de joves vam buidar els instituts a tots els territoris i centenars de milers vam abarrotar els carrers. Va ser aquesta gran demostració de força la que va obligar al govern del PP a retirar les revàlides franquistes. Una victòria històrica! Amb ella hem demostrat que sí es pot vèncer! No ens conformem únicament amb això, volem que totes les nostres demandes es duguin a la pràctica, sabem com aconseguir-ho! Tornarem a prendre els carrers amb més força que mai fins tornar a vèncer al PP, i derrotar els seus plans d’imposar-nos una educació pública degradada i mancada dels recursos humans i materials més bàsics.

El PP vol un “pacte educatiu”... però amb l’Església i la Patronal

Després de cinc anys de retallades, LOMCE i 3+2, que han provocat una situació catastròfica a les nostres aules, el PP pretén fer-nos creure que ha canviat. Es presenten com un govern renovat, democràtic i dialogant. Però aquestes burdes maniobres ja no colen. Són tan dialogants que han dit que portaran als tribunals la votació del Congrés que per majoria va dir NO a la LOMCE, per així poder seguir aplicant-la! No només això, també volen vendre’ns un “Pacte Educatiu” que no és res més que una maniobra per canviar-li el nom als seus antics plans: destruir l’educació pública. Els seus aliats de Ciutadans i de la direcció colpista del PSOE s’han prestat a ajudar-los en aquesta tasca. Una autèntica vergonya!

Després de la lluita incansable que hem dut a terme no acceptarem res que no sigui la posada en pràctica de les nostres reivindicacions. Que es deixin d’històries! Exigim que es derogui immediatament la LOMCE i el 3+2! Que ens tornin tots els diners robats a l’educació pública, que són més de 7.000 milions d’euros! Que es reverteixin tots els atacs, com els acomiadaments dels nostres professors, que s’acabi la massificació, que es dignifiqui una FP sense taxes i es remunerin les pràctiques a les empreses, que tornin els estudiants expulsats de les facultats per no tenir diners, que s’acabin les taxes abusives i que les famílies treballadores rebin beques dignes per poder accedir a la universitat gratuïtament!

 

Posem fi a les retallades de Convergència! Contra el govern de Puigdemont!

També a Catalunya tenim un govern de dretes que aplica polítiques de dretes: les polítiques de JxSí no són altra cosa que les retallades de Convergència. Apliquen la LOMCE, utilitzen la LEC per retallar i acomiadar a professors, regalen diners públics a escoles de l’Opus, ens cobren centenars d’euros per estudiar a la FP, incrementen brutalment les taxes universitàries, volen imposar el 3+2 l’any vinent a totes les universitats públiques catalanes i només inverteixen un 2% del PIB a l’educació pública. L’única manera de recuperar els centenars de milions que ha retallat Convergència de l’ensenyament públic és impulsant la lluita social als carrers per aconseguir les nostres reivindicacions! Per això fem una crida als companys i companyes de la CUP a que siguin coherents amb les seves paraules i trenquin la seva col•laboració amb el govern de Puigdemont, de Mas i dels capitalistes catalans. Mai aconseguirem res arribant a acords amb aquells que ens neguen els nostres drets socials i democràtics més basics. La nostra força està al carrer!

 

Ho hem aconseguit! El 9 de Març Vaga General de tota la Comunitat Educativa

La lluita que des del Sindicat d’Estudiants hem impulsat durant aquests anys ha mostrat una força espectacular. Hem organitzat ni més ni menys que 24 jornades de vaga i centenars de manifestacions. I sempre hem insistit en la necessitat que tota la comunitat educativa es mobilitzi unida, pares i mares, professors i estudiants, junts a tots els territoris. Per això celebrem que finalment haguem aconseguit aquesta mobilització que tant hem reivindicat: una vaga general unitària de pares, mares, professors, personal laboral i estudiants pel proper 9 de Març. Sí es pot!

 

Des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tots els estudiants d’ESO, Batxillerat, FP i Universitat a buidar les aules el 9 de Març i participar a les manifestacions que convocarem a tots els territoris, a afiliar-se al Sindicat d’Estudiants i formar comitès de vaga a tots els instituts i facultats per aixecar un moviment estudiantil fort i organitzat. Aquesta vaga és un gran pas del que ha de ser una mobilització sostinguda en el temps i ascendent fins que aconseguim totes les nostres reivindicacions. Ho aconseguirem!

 

Tots a la vaga i a les manifestacions el 9 de Març!

Uneix-te al Sindicat d’Estudiants i construeix l’organització al teu institut i facultat!

Afilia’t al nostre web www.sindicatdestudiants.net!

 
EUA: Organitzem 100 dies de resistència contra Trump PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Bryan Koulouris, Alternativa Socialista (CIT • EUA) Nord-Amèrica   
dimarts, 31 de gener de 2017 23:53

Trump Refugees Seattle 91077La classe dirigent es troba profundament dividida mentre explota la resistència de masses

Una de les administracions nord-americanes més reaccionària, intolerant i depredadora de la història moderna ha pres oficialment el poder. La presidència entrant de Trump, amb els seus tuits incendiaris i conferències de premsa estrafolàries i, amb nomenaments del seu gabinet i ordes executives reaccionàries, comprensiblement fan sentir milions de persones que es troben dins d’un malson. Trump ha horroritzat molts al proposar un augment de les deportacions i atacs als drets reproductius de les dones i als sindicats, mentre el nou congrés amb majoria republicana està ocupat desmantellant l’Obamacare. La gent té por d’un home que ha glorificat l’assalt sexual, incitat a la violència racista i que ha obtingut milers de milions de dòlars explotant gent treballadora.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 97