Pel dret a l'autodeterminació, per una Catalunya socialista. Fora els governs capitalistes de Rajoy i de Puigdemont! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dissabte, 3 de juny de 2017 17:03

Rajoy-y-PuigdemontEl PP i la burgesia espanyola han intensificat la seva ofensiva contra la intenció de la Generalitat de convocar aquest any un referèndum sobre la independència de Catalunya. Més enllà de les intencions reals de Puigdemont, el que està clar és que Rajoy i el PP -amb el suport per Ciutadans, una bona part de la direcció del PSOE i l'esquadra mediàtica habitualment pretenen presentar el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir el seu relació amb l'Estat espanyol com un repte apocalíptic: "cop d'Estat", "atac a la convivència", "secessionisme separatista" ... Quin cinisme! 'El món a l'inrevés! El govern de les retallades i la corrupció, dels hereus de la dictadura que mantenen els símbols franquistes i reprimeixen les llibertats, presenten el referèndum com una "amenaça a la democràcia".

 

 
Maig de 1937, barricades a Barcelona PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Juan Ignacio Ramos- Secretari General d'Esquerra Revolucionària   
dimarts, 23 de maig de 2017 23:19

mayo 37 may17Es compleix el vuitanta aniversari de la insurrecció obrera de maig del 37 a Barcelona. L'aixecament va acabar amb la derrota dels treballadors a mans de les forces de l'estalinisme, i va suposar el final de les conquestes revolucionàries en territori republicà. Però Maig del 37 ha passat també a la història per la fallida política de la direcció anarcosindicalista -que va trair obertament la resistència de les seves bases militants enfront de la contrarevolució en marxa-, i per deslligar una furiosa repressió contra tot allò que fes olor de trotskisme a sòl espanyol, culminada amb la liquidació del POUM i l'assassinat del seu líder Andreu Nin per un comandament de la NKVD (policia política de Stalin). Per recordar aquells esdeveniments publiquem a continuació el text de Juan Ignacio Ramos, La lucha contra el "trotskismp". Mayo del 37, barricadas en Barcelona, capítol del llibre Los años decisivos. Teoría y práctica del Partido Comunista de España, escrit pel mateix autor.

 
Es funda el sindicat de llogaters a Barcelona PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Emili Grau   
dimarts, 23 de maig de 2017 18:00

sind llogPel dret a un sostre digne, fóra abusos!

El darrer 9 de maig Barcelona, persones llogateres víctimes d’abusos per part dels propietaris, amb el suport d’organitzacions socials, han creat el Sindicat de Llogaters. Aquesta associació, que encara està en fase de desenvolupament i cerca de finançament a través del micromecenatge (“crowdfunding”), defensarà aquest col·lectiu contra els abusos dels grans propietaris i entitats bancàries, especialment pel que respecta als preus, cada vegada més elevats.

 

 
6 anys del 15M PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 16 de maig de 2017 20:50

puerta-del-sol-el-15m

Es compleixen 6 anys del 15M: un moviment de masses que va suposar un punt d'inflexió en la lluita de classes de l'Estat espanyol. Per comprendre aquell gran moviment, la seva naturalesa i conseqüències, tornem a publicar aquest article, escrit just quan es desenvolupava aquesta gran rebel·lió social.

 
17 de Maig · Totes i tots a la concentració contra la LGTBIfòbia PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 16 de maig de 2017 20:38

Concentraci17M

Participa a la concentració a les 19:30h a la Plaça de Comas (Les Corts) a Barcelona

El 17 de Maig i tots els dies cridem alt i clar: prou opressió!

Contra la LGTBIfòbia: lluita anticapitalista i organització revolucionària!

 
Fora Rajoy i el seu govern de les retallades i la corrupció! ¡Per guanyar la moció de censura, preparar la vaga general als carrers! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 16 de maig de 2017 19:50

mani-20m17

Esquerra Revolucionària (IR) crida a participar activament en la concentració convocada per Units-Podem aquest dissabte 20 de maig a la Puerta del Sol per donar suport a la moció de censura contra Rajoy i el seu Govern.

 

 
La veritable cara del PNB: un partit de dretes, al servei dels rics i contaminat per la corrupció PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ezker Iraultzailea   
dilluns, 15 de maig de 2017 00:11

Urkullu-y-RajoyL'acord assolit pel PNB per sostenir al govern del Partit Popular, acorralat per l'explosió de corrupció que inunda les seves files amb més de 800 imputats, ha rebut els elogis de la patronal basca i espanyola, de la dreta i del partit socialista basc amb el que governa la comunitat autònoma. Gràcies al PNB el PP podrà tirar endavant una legislatura tremendament complicada per la seva debilitat al parlament i un gran descrèdit a causa dels casos de corrupció que han marcat la seva història. Però el joc no acaba pas aquí. També gràcies al PNB, la gestora colpista del PSOE podrà presentar-se com a oposició i lliurar-se així d'aparèixer de nou com un salvavides per PP en plena campanya d'eleccions a la secretaria general.

 

 
Estibadors en lluita PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
diumenge, 14 de maig de 2017 10:16

Ni un pas enrere en la defensa de tots els llocs de treball! Cap retrocés en les condicions laborals en els ports!

 Per un pla de vaga i mobilitzacions que derroti al PP i els seus aliats!

 estibadors

El Govern del PP anunciava aquest divendres l'aprovació d'un nou decret sobre l'estiba que presentarà la setmana que ve al parlament. El ministre de Foment De la Serna ha explicat clarament què pretenen: "l'estiba ja és un sector alliberat". Sabem què significa això: alliberat de qualsevol forma d’organització sindical o de drets per als treballadors, però tanmateix obert a la precarietat laboral i l'explotació capitalista més salvatge.

 
Segona volta a França: elegit Macron, el candidat dels banquers i dels grans empresaris PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Gauche Révolutionnaire   
divendres, 12 de maig de 2017 07:54

Francia Insumisa¡Organitzem la resistència!

Les eleccions presidencials franceses han mostrat un rebuig històric als partits tradicionals, amb l'eliminació a la primera volta del Partit Socialista d'Hollande, al poder, i del partit de Sarkozy (LR) amb el seu corrupte candidat Fillon. La còlera social s'ha expressat de manera clara amb els set milions de vots per Mélenchon amb un programa de ruptura amb l'austeritat i contra la degradació de les nostres condicions de vida i laborals. Però aquest vot no ha estat suficient per tancar el camí a Le Pen i el Front Nacional, que han aconseguit passar a la segona volta davant de Macron, el candidat designat per la classe dominant.

Finalment Macron ha estat elegit amb un 65.8% dels vots enfront del 34.2% de Le Pen. Els capitalistes han aconseguit així el titella que necessitaven per continuar i aprofundir la seva política d'austeritat i de repressió contra els treballadors, els joves, els aturats i els immigrants. Però la situació no és tan senzilla com sembla.

 

 
Volem ser com som. Prou d’opressió contra la comunitat LGTBI! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Paula Mateo Calero (Esquerra Revolucionària/Lliures i Combatives Astúries)   
divendres, 5 de maig de 2017 07:01

LGTBI PortadaEl 1969, el Front d’Alliberament Gai publicava el primer número de la revista Come Out!, presentant-se com a “un grup revolucionari homosexual composat per dones i homes conscients que el complet alliberament sexual sols pot realitzar-se amb la demolició de les actuals institucions socials. Rebutgem els intents de la societat d’imposar papers sexuals i qualsevol definició de la nostra naturalesa, perquè hem renunciat als esmentats papers i als mites simplistes de la societat. Volem ser el que som. Volem crear noves formes socials i noves relacions humanes basades en la fraternitat, la cooperació, el amor i la desinhibició de la sexualitat. Babilònia ens ha dirigit cap a una sola meta: la revolució”.

 
La Revolució dels Clavells. Quan la classe obrera portuguesa va tocar el cel amb les mans PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Carles Rosich   
dimecres, 26 d'abril de 2017 23:36

 El 25 d’abril es va complir el 42 aniversari de la Revolució dels Clavells. Reproduïm a continuació la introducció de "La Revolució dels Clavells", de Jordi Rosich, publicat per la Fundació Federico Engels al març de 2013.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 3 de 97