Fora Macri! No a la visita del president dels “Papers de Panamà”! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Beatriz de Diego   
dimarts, 28 de febrer de 2017 22:56

macri

No a la repressió! Llibertat immediata per Milagros Sala!

Manuela Carmena no pot rebre amb honors al president argentí de la corrupció i la repressió

El govern de Macri és la síntesis de la política del neoliberalisme, que tan bé coneixem a l’Espanya de Rajoy, on els rics cada vegada són més rics, i els obrers i capes populars no poden frenar la seva desesperació davant tants desnonaments, repressió, cinisme i hipocresia. La carrera presidencial de Macri no té res a envejar al primer any de Rajoy. Als primers 7 mesos es van acomiadar a Argentina 130.000 treballadors tant de l’empresa pública com de la privada, la pobresa es va elevar del 19,8% al 33,2%, i la indigència va augmentar un 38%. Les tarifes de l’electricitat, l’aigua i el gas es van elevar un 500%.

 
Estibadors en lluita: "O tots o ningú, ni un pas enrere" PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dissabte, 25 de febrer de 2017 12:38

estibadores-algecirasDimarts 21 la Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar (CETM) anunciava la convocatòria de nou dies de vaga a partir del proper 6 de març contra el decret elaborat pel govern, que -en cas  d’aplicar-se- suposaria en la pràctica la liquidació del sector. Aquest mateix matí diversos dirigents de la lluita es reunien al local dels estibadors del barri barceloní de la Barceloneta amb membres de comitès d'empresa, sindicats i col·lectius socials -entre ells Esquerra Revolucionària, el Sindicat d'Estudiants i GanemosCCOO- per explicar-nos el brutal atac que estan patint i organitzar la solidaritat amb la seva lluita.

 
Cas Noos, un altre exemple d'una justícia al servei de l'elit PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
divendres, 24 de febrer de 2017 00:19

iñakicristina-dic17El divendres 18 de febrer coneixíem per fi la sentència del Cas Noos. Després de sis anys d'instrucció l'Audiència Provincial de Palma presidida per Samantha Romero tanca el procés amb la condemna a Iñaki Urdangarín a sis anys i tres mesos de presó i una multa de 512.553 euros pels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, frau a l' administració, tràfic d'influències i dos delictes fiscals. El seu ex-soci Diego Torres és condemnat així mateix a vuit anys i cinc mesos de presó perquè se li atribueix a més un delicte de blanqueig de capitals. També se li imposa una multa de 1.724.000 euros. A l'expresident balear Jaume Matas se li condemna a 3 anys i 8 mesos de presó.

 
Peña i Trump són el mateix enemic. Fracàs total de “Vibra Mèxic” PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Valeria Sarasate   
dimecres, 22 de febrer de 2017 23:04

Peña-y-TrumpEl darrer 12 de febrer es va dur a terme la manifestació “Vibra Mèxic”, raquítica concentració convocada pel govern del PRI, els seus aliats polítics, i alguns suposats intel·lectuals, per a suposadament “protestar” contra Trump. Aquells que durant anys ens han acusat de violents, de violar el dret de la ciutadania al lliure trànsit quan per les nostres protestes es veu alterada la seua afable quotidianitat i fins i tot ens anomenen ganduls per marxar, es van embolicar en la bandera nacional per a intentar convèncer-nos que explotadors i explotats estem al mateix vaixell. Però el fracàs de la marxa demostra que la classe treballadora i la joventut de Mèxic sap molt bé quins són els seus enemics i quins els seus aïllats.

 
Històrica manifestació a Barcelona a favor dels refugiats PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 20 de febrer de 2017 17:31

refugEl darrer dissabte 18 de febrer, sota el lema 'Volem acollir', ha tingut lloc a Barcelona la  més gran manifestació a territori europeu en favor dels refugiats. Entre 300.000 i 500.000 persones, segons els organitzadors, Casa nostra, casa Vostra i altres organitzacions i col·lectius que donen recolzament als refugiats (unes 160.000, segons la Guàrdia Urbana), han inundat els carrers per mostrar la seva solidaritat amb les persones que tots els dies es juguen la vida per escapar de la barbàrie provocada per l’imperialisme, així com exigir als Governs que les acullin i els hi donin asil ja. Una idea de la magnitud de la mobilització la dóna el fet que quan bona part de la manifestació ja havia arribat al final del seu recorregut encara estava ple el lloc d'inici de la mateixa.

 
Pablo Iglesias aconsegueix un contundent triomf a Vistalegre II És l'hora de tornar a la mobilització als carrers! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
divendres, 17 de febrer de 2017 18:14

Pablo-Iglesias-vistalegre-IIL'intent de desplaçar a Pablo Iglesias de la direcció de Podem ha fracassat estrepitosament. Malgrat tots els recursos invertits i de l'arrop que els mitjans de comunicació han proporcionat a Íñigo Errejón i els seus seguidors, les bases de Podem s'han manifestat de manera inequívoca amb una participació històrica de 155.000 inscrits. Iglesias ha obtingut prop del 90% dels vots a la seva candidatura com a secretari general, més del 60% en la llista que encapçalava per al Consell Ciutadà, i més de 50% en tots els documents que presentava el seu equip. Per entendre el que suposa aquesta victòria només cal llegir la premsa capitalista o escoltar el que diuen els informatius de les grans cadenes. La seva ràbia per aquest triomf regalima en cada línia, en cada frase, en cada insult i desqualificació. I no és per menys. La maniobra de la classe dominant per controlar definitivament Podem, assimilar-la com una formació socialdemòcrata clàssica i apuntalar la pau social, s'ha estavellat contra la voluntat de desenes de milers de lluitadors.

 
Romania viu les majors protestes des del 1989 PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Mâna de Lucru (Col·laboradors del CIT a Romania)   
dijous, 16 de febrer de 2017 20:12

A finals de gener van esclatar protestes massives a diverses ciutats romaneses a causa dels plans romaniadel nou govern socialdemòcrata de provar dues ordres executives que debilitarien la legislació anticorrupció. Les protestes van arribar la setmana passada al seu punt àlgid, el dimecres, amb aproximadament 400.000 persones als carrers de tot el país a les manifestacions més grans des del 1989. Malgrat d’algunes característiques de dretes de les protestes, l’esquerra necessita intervenir i plantejar una alternativa tant al govern com a les forces de la dreta que intenten capitalitzar la ràbia popular.

 
"Les classes treballadores en la història d’Irlanda", de James Connolly PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Fundació Federico Engels   
dijous, 16 de febrer de 2017 12:47

portada connollyNova publicació de la Fundació Federico Engels

“…Però l’única manera de desarmar la seua hostilitat (la dels nostres partidaris de classe mitjana i de l’aristocràcia) és assegurant-los que en una Irlanda lliure els seus ‘privilegis’ no es veuran afectats. Això és, garantir que quan Irlanda siga lliure de la dominació estrangera, els soldats irlandesos protegiran els fraudulents beneficis del senyoret capitalista de les ‘mans primes dels pobres’ sense remordiments i amb la mateixa eficàcia que els emissaris d’Anglaterra avui en dia. Sota una altra condició no s’uniran a nosaltres.

Creu algú que les masses lluitaran per aquests ideals?”

 
Cap a la unificació. Comitè per una Internacional dels Treballadors i Esquerra Revolucionària PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 13 de febrer de 2017 18:30

Declaració conjunta del CEI del CIT/CWI i el CEI d’Esquerra Revolucionària

Al setembre del 2016 vam publicar una breu declaració després de celebrar entre les nostres uniforganitzacions una reunió inicial molt fructífera, que va posar en evidència un ampli acord polític i una gran coincidència metodològica respecte a la construcció del partit. A aquesta reunió vam acordar iniciar un procés de diàleg, debat polític, col·laboració pràctica i intercanvi de documents i visites.

 
Un Podem per a la lluita i la transformació social PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
diumenge, 12 de febrer de 2017 11:50

Pablo IglesiasL'Assemblea Ciutadana de Podem, l'anomenada Vistalegre II que se celebrarà els propers 10, 11 i 12 de febrer, suposarà un abans i un després per al futur de la formació morada. No només milers de treballadors, joves i activistes socials estan pendents de la pugna interna que ha esclatat, també el gran capital i els seus partits estan intervenint obertament en la batalla, pressionant i promocionant a determinats dirigents. Malgrat el missatge dominant, la crisi de Podem no és només una lluita "pel poder" entre fraccions, sinó el reflex agut de pressions de classe antagòniques.

 

 
Absolució immediata dels "Cinc del Buero" PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
divendres, 3 de febrer de 2017 21:17

manif-5-bueroDemanen quatre anys de presó per defensar l'educació pública!

Al setembre de 2011, després de l'arribada al govern de Mª Dolores de Cospedal, el Partit Popular va llançar un atac salvatge contra l'educació pública, acomiadant de la nit al dia a 800 interins a Castella-la Manxa quan ja aquests tenien assignats els seus centres i molts d'ells ja s'havien desplaçat dels seus llocs d'origen.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 2 de 93