És posible un capitalisme ecològic? PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Víctor Taibo – Comissió Executiva IR   
dissabte, 8 de juliol de 2017 11:58

El canvi climàtic s'ha convertit en una realitat i en un greu perill per al futur del planeta i de la humanitat. És una conseqüència directa de14-contaminacion l'acció de l'home, o millor dit, de la lògica i el funcionament del sistema de producció capitalista. El 2016, el Congrés Internacional de Geologia va determinar que hem entrat en una nova era geològica: l'antropocè1, marcada per l'empremta deixada ja per l'home com a conseqüència del desenvolupament de la societat industrial des de fa poc més de dos segles. Paradoxalment, els avenços científics actuals permetrien començar a frenar el canvi climàtic i garantir un món sostenible ecològicament. Tanmateix, sota el capitalisme, sense planificació democràtica de l'economia i primant l'obtenció del màxim benefici a curt termini de les multinacionals capitalistes, aquesta tasca es converteix en impossible.

 

 
Llibertat pels joves d’Altsasu! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Miguel Mitxitorena - Ezker Iraultzailea • Nafarroa   
dissabte, 8 de juliol de 2017 10:53

altsasuDiumenge 14 de Maig una massiva manifestació tornava a recórrer els carrers d’Altsasu per exigir, una vegada més, la posada en llibertat dels tres joves que porten ja gairebé 200 dies a la presó per una batussa de bar, per la que se’ls acusa de terrorisme ja que en aquesta estaven involucrats dos guàrdies civils. En un comunicat, els organitzadors de la manifestació qualifiquen les detencions com un muntatge policial i denuncien que, després de mig any, els joves segueixen detinguts sota un règim penitenciari inhumà. Poc abans que comencés la mobilització, la Guàrdia Civil havia instal·lat diferents controls “antiterroristes” als voltants d’aquesta localitat, una de les més militaritzades d’Europa.

 
Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes. Prou agressions masclistes a les festes populars! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Marina Mata ·Lliures i Combatives Madrid   
dissabte, 8 de juliol de 2017 10:40

licDurant els últims anys ha sortit a la llum que les festes populars són un dels punts amb major concentració d’agressions masclistes. L’oci embrutidor d’alcohol i les drogues que el capitalisme ofereix a la joventut, unit a la situació de degradació social i la impunitat per part de les institucions als agressors, són la llavor perfecte per la proliferació de més i més agressions masclistes.

Les salvatges violacions múltiples que es van denunciar a la Fira de Màlaga al 2014 i als Sanfermines  de l’any passat són només alguns dels casos més escandalosos i sonats. No obstant, no són una excepció, sinó la punta del iceberg dels abusos i agressions masclistes –tocaments, assetjament i persecucions al carrer, insults...- que succeeixen cada estiu a les festes populars de barris i ciutats, o a espais d’oci nocturn cada cap de setmana.

 
Catalunya · Per l’autodeterminació i el socialisme PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 11 de juliol de 2017 10:24

cat

Fora els governs capitalistes de Rajoy i Puigdemont!

 

El 9 de juny Carles Puigdemont, president de la Generalitat, anunciava la convocatòria per al proper 1 d'Octubre de un referèndum en què s'haurà de respondre a la següent pregunta "Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de República?". Immediatament, el govern del PP i tot el seu seguici reaccionari han posat el crit al cel, fins i tot diversos ministres asseguraven que impediran la celebració del referèndum per "tots els mitjans". Des del PP i Ciutadans, fins i tot des de les files de l'ala dretana del PSOE, s'escoltaven crides a aplicar l'article 155 de la Constitució i suspendre l'autonomia catalana.

 
Maternitat subrogada. Dones en venda o lloguer PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ana García. Secretària General del Sindicat d’Estudiants   
divendres, 23 de juny de 2017 07:59

La lluita de milions de dones treballadores al llarg del món als darrers anys ha despertat una enorme simpatia i solidaritat entre qui, de una forma o una altra, patim l’opressió del sistema capitalista. En resposta a l’enorme moviment d’un dels sectors més explotats de la societat, hem vist l’intent de reconegudes representants de les elits econòmiques de presentar-se com a defensores dels drets de “totes”. Volen llevar-li a la nostra lluita tot el contingut revolucionari, descafeïnar-lo i presentar la lluita de les dones a nivell internacional com a un feminisme buit i inofensiu per a les elits que promouen l’explotació de la dona treballadora. Ens referim a personatges com Cristina Cifuentes, Angela Merkel, la presidenta del FMI Christine Lagarde, o fins i tot Ivanka Trump!

 
Qui pateix la crisi i qui viu com un rei a Veneçuela? PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per William Sanabria   
dimecres, 21 de juny de 2017 23:36

Tintori-y-sus-camaradas“Segons com augmenta l’escassesa d’aliments, s’estén la cua de compradors al voltant d’un supermercat a la secció arbrada d’Altamira a l’est de Caracas. Si creues el carrer veuràs un escenari molt diferent: l’Hotel Cayena, els costos de producció dels quals van arribar als 40 milions de dòlars, s’ha convertit en un refugi per als veneçolans que poden pagar 1.000 dòlars per una botella de xampany La Grande Année de Bollinger.(…) Eixe preu equival a 40 vegades el salari mínim mensual. Mentrestant, béns bàsics com l’oli de cuina, sucre, arròs i farina de dacsa es tornen cada vegada més escassos i els seus preus continuen pujant. ”. “És un oasi en mig del caos; tot funciona i pots trobar de tot”, diu un inversionista de l’hotel mentre barreja un poc del formatge italià Grana Padano al seu risotto de bolets”

(https://enterprise.ft.com/es/financial-times-en-espanol/los-ricos-en-venezuela-crean-su-propio-oasis/)

 
Escòcia: L'SNP el gran perdedor del joc electoral fallit de May PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Phillip Stott, Socialist Party Scotland (CIT • Escòcia)   
dimarts, 20 de juny de 2017 09:03

SPscotlandTheresa May i els odiats tories van sofrir una completa humiliació en les passades eleccions generals. Mai les va convocar buscant enfortir el seu mandat i va tornar arrossegant al número 10 de Downing Street sense majoria i perdent 19 diputats. El seu govern es recolzarà en els unionistes Democràtics, l'organització reaccionària i pro-austeritat d'Irlanda del Nord. May ha descrit el DUP com "els seus amics". Però és un partit que s'oposa a la igualtat de drets de les dones. En realitat, serà un govern esquinçat per la crisi, les divisions i acabarà caient. "Fort i estable" no serà la descripció amb la qual se li recordarà, "baldat" serà una descripció més adequada. El partit de May probablement també es dividirà per la qüestió del Brexit i aquesta divisió pot trencar-los a trossos.

 
Prostitució: una xacra contra la dona o un treball com qualsevol altre? PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Coral Latorre/ Lliures i combatives Barcelona   
dilluns, 19 de juny de 2017 19:20

15 prostitucionLes dones oprimides s’alcen arreu del món contra la violència masclista i el retalls. Així ho prova el moviment Ni una menys en Amèrica Llatina o la tremenda resposta a les polítiques reaccionàries, misògines i racistes de Donald Trump. Aquestes grans protestes reflecteixen com els sectors més durament explotats per aquest miserable sistema ens hem posat a la capçalera de la lluita per la justícia social.

En l’altra cara de la moneda, observem com s’incrementa la quantitat de dones que es veuen obligades a recórrer a la prostitució pressionades per la necessitat i són violentades per les màfies i els proxenetes. Pel que fa a aquest important assumpte hi ha diferent posicions entre els grups feministes i les organitzacions d’esquerres. De fet, alguns defensen la legalització i la regulació de la prostitució com a una activitat laboral.

 
Parlen els cambrers en lluita de l’Aeroport de Barcelona PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 13 de juny de 2017 23:09

"AENA vol convertir-nos en esclaus" "Ens prohibeixen fins manifestar-nos lliurement dins de l'aeroport però estem responent"

 camareros-aeropuerto-barcelona

Els treballadors de Lot 22, la concessionària majoritària de serveis d'hostaleria de l'Aeroport del Prat (Barcelona) porten diversos mesos en lluita contra l'intent d'AENA i el Ministeri de Foment de precaritzar les seves condicions d'ocupació. AENA pretén treure noves concessions que significarien fragmentar les empreses concessionàries, reduint la seva mida (encara que en la pràctica una mateixa empresa podria estar darrere de diverses d'aquestes concessions). De sortir-se amb la seva, això podria significar que en pocs mesos les empreses declaressin un ERO i poguessin escometre reduccions de plantilla i atacs als drets conquerits després d'anys de lluita per aquest col·lectiu de treballadors. De moment, la mobilització ha aconseguit que surtin dues resolucions judicials paralitzant sengles concessions anunciades per AENA. Però les espases segueixen en alt. Entrevistem Jordi i Jero, membres del Comitè d'Empresa

 

 
Marroc. Aixecament popular al Rif PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Yassin Ben Salem, Izquierda Revolucionaria   
dimarts, 13 de juny de 2017 22:17

Fa sis mesos, a conseqüència de la mort del venedor de peix triturat en un camió d'escombraries, Manifestaciones-en-Alhucemasvan començar les mobilitzacions de masses a la ciutat d'Alhucemas (nord del Marroc) demanant justícia per la mort de Mohsin Fikri. Aquestes mobilitzacions s'han transformat en un autèntic aixecament popular (el Hirak Chaabi) que reclama acabar amb la corrupció, la construcció d'un hospital multidisciplinari en la ciudad, una universitat i la creació de carreteres per millorar les comunicacions de la regió del Rif, que ha estat castigada i marginada des de la independència en relació a la resta del Marroc. La lluita ha arribat a tal grau de participació i resistència, que ha provocat una nova crisi política al règim marroquí.

 

 
Veneçuela. L'Assemblea Constituent i les tasques dels revolucionaris PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Izquierda Revolucionaria Venezuela   
dimarts, 13 de juny de 2017 22:12

Maduro-procceso-cosnstituyenteEl passat 1º de Maig el president veneçolà, Nicolás Maduro, anunciava la convocatòria d'una Assemblea Constituent “per aconseguir la pau que necessita la República (...) derrotar el cop feixista i (...) que sigui el poble, amb la seva sobirania, qui imposi la pau, l'harmonia, el diàleg nacional veritable” (Veneçolana de Televisió, 1/5/17)

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 2 de 97