LA RUPTURA DE “L'ALTO EL FOC PERMANENT” ÉS UN REGAL PER AL PARTIT POPULAR PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per EL MILITANTE   
dimecres, 3 de gener de 2007 11:43

Tan sols la lluita de masses aconseguirà el dret a l'autodeterminació i el socialisme

L’explosió del dia 30 de desembre a Madrid d’un cotxe bomba carregat amb alguns centenars de kilos d’explosius al parking de la Terminal 4 de l’Aeroport de Barajas,  ha acabat amb la vida de dos treballadors immigrants equatorians, Carlos Alonso Palate y Diego Armando Estacio Sivisapa. L’atemptat,  reivindicat per ETA, ha suposat un cop a la línia de flotació de l’anomenat procés de pau, facilitant al Govern de Zapatero la suspensió de qualsevol diàleg amb ETA.

La mort de dos treballadors immigrants equatorians, no ha estat un simple accident si no la conseqüència d’una decisió equivocada. Tal i com els marxistes sempre hem insistit, la utilització de mètodes de terrorisme individual, encara que es presentin com a “lluita armada” davant la base militant de l’esquerra abertzale, sempre aconsegueixen el contrari del que es pretenia. En aquest cas, la pretensió de portar a terme una demostració de força per part de la direcció d’ETA davant de la paràlisi de la negociació i l’escalada repressiva contra l’esquerra abertzale dels últims mesos, sols aconseguirà envalentir encara més al Partit Popular en les seves exigències de més mesures repressives a l’aparell de l’Estat, que veurà justificada la seva actuació i aquells sectors que dins del PSOE somnien en reviure el bloc amb el PP per negar els drets democràtics d’ Euskal Herria.

 
EL GOVERN DE LA GENERALITAT HA DE GOVERNAR EN FAVOR DELS TREBALLADORS PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Pablo Fuster   
dimecres, 3 de gener de 2007 06:49
El 28 de novembre José Montilla assumia la presidència del govern de la Generalitat de Catalunya, del qual formen part PSC, ICV-EU i ERC i que es configura després de la derrota de la dreta. Aquesta derrota ha pres totalment per sorpresa als dirigents de CIU i està provocant enormes tensions en l'aparell de la coalició. Esperaven una clara victòria, que possibilités recuperar tots els privilegis del govern i l'aplicació d'una política d'atacs permanents als treballadors i els sectors més oprimits de la societat, com la qual van aplicar en les més de dues dècades que van governar.

 
Comunicat sobre l'habitatge del Sindicat d'Estudiants de Mallorca PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
diumenge, 17 de desembre de 2006 09:00
Les dificultats per a aconseguir un habitatge digne per a milions de joves i treballadors en general, són conegudes per tots. Fent un gran sacrifici, assoleixen accedir a ella, es col•loquen en una situació límit amb hipoteques vitalícies, gairebé hereditàries i amb quotes mensuals que escanyen l'economia familiar.

El preu de l'habitatge en termes reals va créixer 14 vegades més que els salaris en els últims 17 anys, segons un informe de CCOO analitzant el període de 1987-2004. Així, el preu mig dels pisos en aquest període va créixer més d'un 130%, mentre que els salaris van augmentar en un 9,6%.

 
La Plataforma Antifeixista concentra a 200 persones a Vitòria PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eloy Val del Olmo   
dissabte, 16 de desembre de 2006 09:48
La Plataforma Antifeixista concentra a 200 persones davant del local que ha sofert les agressions i a la seu de la UGT

Agredits en l'interior de la UGT de Vitòria per dos feixistes


El dijous 14 es va celebrar la concentració en contra de les agressions feixistes enfront del local de la Fundació Frederic Engels i el Sindicat d'Estudiants, que ha sofert sis agressions feixistes en les últimes setmanes.

L'agressió més greu es va produir el dia 12 a l'interior de la UGT, que està davant. Quan s'estaven pegant cartells de la concentració en el mateix carrer, a les 10 del matí, va aparèixer un vehicle quatre per quatre negre, amb vidres foscos, que va aparcar al costat de la porta de la UGT, del que va baixar un feixista que va alertar al guarda de seguretat del sindicat i va córrer cap als companys, va arrencar els cartells i va sortir darrere d'aquests fins a l'interior dels locals de la UGT.

El guarda de seguretat, la fotografia de la qual apareix en els cartells de denúncia, va aconseguir impedir als afiliats l'entrada al sindicat fins que el feixista va estar prop i va donar un primer cop en el carrer a un dels ugetistes aconseguint aquest entrar fins a la Federació del Metall, que està a l'interior del sindicat, on el feixista va continuar l'agressió amb la col·laboració del guarda de seguretat de l'empresa Vinsa, José Viñas Álvarez, que ja ha estat apartat del càrrec.

 
Pinochet ha mort però la burgesia xilena segueix impune PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per extret del diari Militante - Mèxic   
dissabte, 16 de desembre de 2006 10:36
El dia 10 de desembre va morir per fi Augusto Pinochet, brutal dictador i assassí de la classe obrera xilena i llatinoamericana. Davant d’aquest fet la Tendència Marxista Militant expressa el següent:

És una obligació per a tots els treballadors i activistes del moviment obrer no oblidar ni per un instant els crims comesos per la burgesia xilena, amb l'anuència de l'imperialisme nord-americà i la col·laboració del conjunt de règims civils i militars als anys 70 a l’Amèrica llatina.

Denunciem la hipocresia d'aquestes burgesies al tractar de cobrir amb un mantell d'oblit els crims comesos emprant per a això simulacions judicials i fins i tot "càstigs" a uns quants dels executors de les seves polítiques. Pretenen fer creure a l'opinió publica i als treballadors que amb això es fa justícia a les víctimes de la repressió i als pobles agreujats, res més fals.

 
Agressions feixistes a la Universitat (País Valencià) PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
diumenge, 10 de desembre de 2006 15:10
En la recent campanya electoral al claustre, els feixistes de la Universitat, que estan crescuts després de l'agressió contra un estudiant al març, i que fins i tot s'han pogut presentar a les eleccions baix l’hipòcrita nom de Estudiantes por la Libertad, han estat provocant contínuament a les associacions progressistes, i especialment al SEPC.

El dimecres 29, últim dia de la campanya, un grapat de fatxes va provocar contínuament als que estaven en les taules electorals d'Història, membres de candidatures d'esquerres, i fins i tot van provocar un enfrontament amb companys del SEPC. El dia següent es veuria que tot es tractava d'una estratègia per criminalitzar als companys, presentant-se com a víctimes, i d'augmentar el seu grau d'impunitat a la Universitat. Dos policies, sense cap permís del rectorat, van entrar a l'edifici de Ciències Socials, on se celebraven les eleccions, i acompanyats de dos dels feixistes, van identificar a varis companys del SEPC (denunciats per "desordres públics", “coacció” i altres càrrecs), amb la pretensió de detenir-los, però l'escàndol d'entrar al recinte universitari sense autorització legal, davant unes 70 persones atònites i indignades, va impedir la seua intenció. Tres membres del SEPC van ser citats per al dia següent, quan al parèixer van ser detinguts i vexats (obligats a despullar-se i a fer flexions). Posteriorment, serien alliberats amb càrrecs.
 
Presentació de la pàgina web www.manosfueradevenezuela.org PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció Militant   
divendres, 1 de desembre de 2006 09:44
WWW.MANOSFUERADEVENEZUELA.ORG

Fa poques setmanes s’ha engegat a l’Estat espanyol la pàgina web de la campanya internacional en defensa de la revolució Bolivariana: Hands off Venezuela. L’objectiu de la campanya és explicar el procés revolucionari que s’està donant a Amèrica Llatina de la que Venezuela és capdavantera. L’any 2002 l’oligarquia veneçolana amb el recolzament dels Estats Units va intentar fer un cop d’estat que les masses van avortar. Des de llavors els intents de la reacció per fer fora a Chávez i aixafar la revolució han estat constants. Els mitjans de comunicació de la burgesia, a nivell mundial, estant fent autèntics esforços per desfigurar el procés revolucionari i legitimar la reacció, conscients que una victòria revolucionaria a Venezuela generaria una enorme simpatia entre els oprimits a tot el món. Aquesta nova pàgina web vol mantenir-nos informats del que està passant realment a Venezuela, intentant contrarrestar la campanya grollera de calúmnies que pateixen tots els pobles que es volen lliurar capitalisme.
La presentació de la pàgina web no podia ser més oportuna. El diumenge, 3 de desembre, hi ha eleccions presidencials a Venezuela. La reacció, que ja s’ha tret la màscara de “demòcrata” intentarà, si pot, fer algun tipus d’acció per desligitimar les eleccions. Des de la pàgina mantindrem informats dels últims esdeveniments.
Entra a la pàgina web i participa activament en la campanya internacional!! 
Pròleg del llibre "Euskal Herria y el socialismo" PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eloy Val   
dimarts, 28 de novembre de 2006 09:11
Aquesta setmana publiquem el pròleg del llibre "Euskal Herria y el socialismo" d'Alan Woods i Eloy Val. Els autors han fet un anàlisi històric de la qüestió nacional des d'un punt de vista marxista, o sigui, des del punt de visa dels interessos de la classe obrera, una perspectiva que pràcticament ningú ha tingut en compte a l'hora d'analitzar el conflicte. Creiem que és un llibre fonamental per a comprendre l'actual situació a Euskal Herria, però també a Catalunya i Galícia, així com altres llocs del món on sota el capitalisme l'opressió nacional i social s'ha convertit en crònica. Al final de l'article hi ha l'adreça d'internet on podràs baixar-te el llibre complert gratuït. També el pots adquirir al Casal Marxista de Bar-
celona, a la Fundació F.Engels o sol.licitant-lo al nostre e-mail de contacte.
 
La Llei de Partits, una amenaça per a la classe obrera PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eloy Val   
dilluns, 20 de novembre de 2006 07:20
La Llei de Partits entrà en vigor el 26 de juny 2002 després de ser aprovada al Congrés dels Diputats. Fou redactada expressament per a il•legalitzar a l’esquerra abertzale, però representa una amenaça per aquelles organitzacions polítiques que el sistema consideri molestes i pretengui eliminar.
 
Phil Mitchinson – Company, amic i lluitador PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Rob Sewell   
dilluns, 20 de novembre de 2006 05:12
Per a tots els companys ha estat una gran commoció escoltar la tràgica notícia de la mort prematura del company Phil Mitchinson, editor adjunt del periòdic marxista Socialist Appeal i dirigent de la Corrent Marxista Internacional.
Malauradament, Phil va patir un greu atac al cor la nit passada, va ser dut ràpidament a l’hospital on van ser incapaços de salvar-lo. Tenia 38 anys d’edat.


 
Onada repressiva de l’Estat contra l’esquerra abertzale. Que està passant a Euskal Herria? PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eloy Val   
dijous, 16 de novembre de 2006 09:48
Quan falta poc per fer els vuit mesos des que ETA declarà un alto el foc permanent, el anomenat “procés de pau”, o “procés democràtic de resolució del conflicte”, no passa pel seu millor moment. La imatge de les herriko tabernes ocupades per la Guardia Civil i la Ertzaintza, i els sumaris contra 37 dirigents abertzales han estat el contrapunt a un polaritzat debat al Parlament europeu, on es va aprovar la proposta del PSOE per deu vots de diferència, a penes 24 hores després que a França es portés a terme una acció per a fer-se amb una partida de 350 pistoles que apunta a ETA.
 
<< Inici < Anterior 91 92 93 94 95 96 97 Següent > Final >>

Pàgina 95 de 97