(MÈXIC) LES ASSEMBLEES POPULARS, Ã’RGANS DE PODER OBRER PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ubaldo Oropeza (Tendencia Marxista Militante, Mèxic )   
dimecres, 18 d'octubre de 2006 09:57
La característica més important de tot aquest procés que hem estat vivint de mobilitzacions de masses, és la presa de consciència dels treballadors. Trotsky deia que en un procés revolucionari el que canvia mes ràpid és la consciència de milions que participen en les mobilitzacions, que trenquen la rutina i surten als carrers a lluitar i a compartir les seves experiències amb milers de treballadors més.

 
 
CONTRA L'OPRESSIÓ SOCIAL I NACIONAL: LLUITA PEL SOCIALISME! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Editorial   
divendres, 15 de setembre de 2006 10:50

    Aquest estiu hem vist per un costat com l’exèrcit israelià fracassava en la seva guerra lliurada contra Hezbol·là. Una nova derrota de l’imperialisme, que se suma al desastre de l’ocupació a l’Iraq i l’Afganistan. L’anomenada “guerra contra el terrorisme” va recollint els seus fruits, escampant la inseguretat per tot el món, alhora que queda al descobert com el poder militar arrogant dels EUA és en realitat un gegant amb els peus de fang. Poden destruir un país en qüestió de setmanes, poden reduir barris sencers a cendres amb els bombardeigs, però no poden derrotar un exèrcit de guerrilles que compta amb el suport aclaparador de la població. Sobre aquesta qüestió de la guerra al Líban, ara el govern Zapatero enviarà tropes juntament amb França, Itàlia i d’altres països a la zona. Però ens hem de preguntar: per servir a quins interessos? Els de la població del Líban o els de l’imperialisme?

 
EL FRACÀS DE L'OFENSIVA ISRAELIANA AL LÍBAN PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Greg Oxley   
divendres, 15 de setembre de 2006 14:13
L’agressió israeliana contra Líban ha acabat en derrota. Cap dels objectius que tenia el govern israeliàs’han complert. La posició de la classe dominant israeliana s’ha afeblit dintre i fora d’Israel. El resultat del conflicte és també un revés per a l’imperialisme nordamericà, per a l’imperialisme francès, i ha enfortit la posició de Hezbol.là, Iran i Síria. Abans de l’inici de la guerra, les diferències d’opinió sobre la viabilitat d’aquesta operació ja eren evidents a la cúpula de l’Estat israelià. Avui, després del desastre, membres del govern i de l’Estat Major israelià es recriminen oberta i mútuament.

 

 
MÈXIC EN L'Ã’RBITA REVOLUCIONÀRIA LLATINOAMERICANA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Corrent marxista Militante (Mèxic)   
divendres, 15 de setembre de 2006 12:42
La lluita contra el frau ha pres formes que la burgesia no esperava, generant por, difonent mentides i reprimint selectiva i brutalment ha volgut minar la possibilitat de milions de treballadors perquè lluitin per les aspiracions de transformar la realitat d’explotació i misèria. Després del 2 de juliol la lluita electoral s’ha convertit en el catalitzador de totes les lluites i de totes les demandes que s’han quedat parcialment truncades.
 
LLIBRERIA MARXISTA A BARCELONA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Administrator   
divendres, 15 de setembre de 2006 12:45

Els llibres dels grans teòrics marxistes com Marx, Engels, Lenin i Trotsky són molt valiosos pels joves i treballadors en la actualitat. Les idees del marxisme revolucionari són més vigents que mai donada la crisi del capitalisme. A la nostra llibreria podras trobar llibres i revistes sobre la revolució russa, l’estalinisme, la guerra al Vietnam o la República i la Revolució als anys trenta, a més de textos d’actualitat sobre la guerra a l’Iraq, la revolució bolivariana i a l’Amèrica Llatina en general, o sobre el problema de l’habitatge, tot des d’un punt de vista marxista, de defensa dels interessos de la classe treballadora i la joventut, i en la perspectiva de la transformació revolucionaria de la societat. Vine a veure la llibreria marxista de Barcelona.

  • La teoria és una guia per a l’acció (Marx)
  • Carrer Reina Amàlia 6, baixos esquerra · METRO Paral·lel L-3 o Sant Antoni L-2 Telèfon 933 298 921 www.engels.org · Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la www.elmilitante.org · Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
 
BOLÍVIA: L'OLIGARQUIA PASSA A L'OFENSIVA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Aniol Santos   
divendres, 15 de setembre de 2006 13:09

El 5 de setembre l’editorial d’El País deia que “la decisió del president de Bolívia de modificar la forma  en que l’Assemblea Constituent reformarà la Constitució per tenir carta blanca és un preocupant relliscada chavista cap a l’autoritarisme.(...) hi ha un seriós risc de ruptura social i geogràfica, doncs les províncies més riques no segueixen al president”. Però, que està succeint realment a Bolívia?

 
<< Inici < Anterior 91 92 93 Següent > Final >>

Pàgina 93 de 93