Brutal agressió feixista a joves d'esquerres a Terrassa PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Comitè de Redacció de Militant   
dijous, 22 de febrer de 2007 04:26
La nit del divendres 16 de febrer 5 joves militants d'organitzacions d'esquerres van ser agredits per un nombrós grup de feixistes a Terrassa. Hem entrevistat a un dels agredits que ens ha explicat com van passar els fets. Fem una crida a la participació a la concentració que es farà el dissabte 24 de febrer a les 18 hores a la plaça de l'ajuntament de Terrassa.
 
Resolució davant l’agressió feixista a Maulets i CGT a Balears PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Comitè de Redacció Militant   
divendres, 16 de febrer de 2007 07:40
Els companys de Maulets a Balears han patit una amenaça en forma de pintada al local de la CGT. És un atac més de la púrria feixista al servei del capital, sense cap dubte com a resposta a la campanya a favor de l'habitatge digne que Maulets i CGT han estat portant i que tant incomoda els interessos dels poderosos. L'agressió no ha de quedar sense resposta. Publiquem la resolució de suport amb algunes pàgines webs on podeu trobar informació d'altres campanyes antifeixistes.
 
La nova estratègia de Bush per Iraq i l’augment de l’oposició a la guerra als EEUU PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per María Castro   
diumenge, 11 de febrer de 2007 10:15
Les tropes nord-americanes es troben empantanades a l'Iraq. George W. Bush en la presentació de la seva "nova" estratègia sobre la zona ha anunciat l'enviament de més tropes. Mentre, l'oposició a la guerra als EUA és cada cop més gran. Els demòcrates i fins i tot alguns sectors del seu propi partit han demanat un canvi de direcció tement l'explosió social que pot generar continuar la guerra sumat al creixent empobriment d'àmplies capes de la població dels EEUU.
 
La llei de Partits, un atac frontal als drets democràtics PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Victor Taibo   
dissabte, 10 de febrer de 2007 09:02
La Llei Orgànica 6/2002 de Partits Polítics, aprovada durant l'anterior govern del Partit Popular, és una de les principals proves del caràcter profundament antidemocràtic de l'Estat burgès.L'autor, analitzant els diferents aspectes de la llei, posa en evidència que aquesta no és res més que un poderós instrument legal per retallar, quan faci falta, les possibilitats legals de les organitzacions d'esquerra, a més de reprimir a l'esquerra abertzale a la qual va dirigida. Al mateix temps posa al descobert les contradiccions en que cauen els juristes burgesos amb els seus propis principis.

 

 
Els drets democràtics en perill. La classe obrera els ha de defensar. PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Editorial   
dijous, 8 de febrer de 2007 12:26
En les últimes setmanes s'han succeït esdeveniments d'enorme importància a l'Estat espanyol, que assenyalen molt clarament dos aspectes centrals per a les perspectives que s'obren: d'una banda el caràcter profundament reaccionari de la classe dominant i el seu aparell estatal, i per un altre, els valuosos punts de recolzament en els quals es pot basar la classe obrera per a plantar-li cara, en gran mesura dilapidats pel govern i la direcció del PSOE.

 
La mort d'un feixista PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eudald Carbonell   
dimarts, 6 de febrer de 2007 04:25

Eudald Carbonell, catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili, va viatjar recentment a Chile per motius de feina. L'últim dia d'estada al país va coincidir amb la mort del dictador Pinochet. Eudald va publicar un article al seu blog personal on parla de la mort del dictador al llit i sense haver estat jutjat i dels moviments revolucionaris que ara mateix s'estan desenvolupant a Amèrica Llatina, i ho fa des del punt de vista d'una persona compromesa en la lluita. L'Eudald ens ha permès reproduir a la nostra pàgina aquest article. Eudald Carbonell ha publicat entre altres llibres: "Encara no som humans" i "Planeta humà" conjuntament amb Robert Sala que recomanem vivament.

 
Jarrai-Haika-Segi declarades organitzacions terroristes PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Comitè de Redacció de Militant   
dimecres, 31 de gener de 2007 04:03
El 19 de gener es va conèixer la sentència del Tribunal Suprem que, amb dos vots particulars en contra i tres a favor, es pronunciava sobre l’anomenat “cas Jarrai-Haika-Segi”, organitzacions juvenils de l’esquerra abertzale que, després de la sentència, són considerades organitzacions de caràcter terrorista. Així es condemna a sis anys de presó als joves de l’esquerra abertzale encausats per militar en aquestes organitzacions juvenils. Immediatament la policia espanyola i l’ertzaintza han iniciat la persecució d’aquests joves per a detenir-los i empresonar-los.Els marxistes revolucionaris de Militant refusem totalment aquesta resolució judicial perquè suposa un atac als drets democràtics d’expressió i reunió i una amenaça contra el conjunt de la joventut i el moviment obrer. Aquesta sentència es justifica per la lluita contra el “terrorisme”, de la mateixa manera que ahir es va justificar la Llei de Partit per a combatre a ETA. Però els fets tossuts estan provant que aquestes lleis tan sols serveixen per atacar llibertats democràtiques i que formen part a més d’una estratègia més amplia.
 
Èxit de la vaga d'estudiants a Alcorcón malgrat l'estat d’excepció decretat per la Del. de Gov. PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Comissió Executiva Provincial del Sindicat d'Estudiants de Madrid   
dimarts, 30 de gener de 2007 06:04
Reproduïm el comunicat que ha tret el Sindicat d'Estudiants sobre els fets ocorreguts el passat divendres 26 de gener a la localitat d'Alcorcón (Madrid). El Sindicat d'Estudiants va convocar una vaga als instituts de la ciutat i una manifestació pacífica en repulsa als incidents que han enfrontat alguns grups de joves recentment a la localitat i contra l'ús que estan fent la reacció i grups feixistes d'aquests incidents. A pesar de totes les dificultats que han posat les institucions, la justícia i totes les tergiversacions dels mitjans de comunicació la vaga ha estat un èxit. 

 

 
Manifestació del Sindicat d'Estudiants a Alcorcón PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
divendres, 26 de gener de 2007 06:40
El Sindicat d'Estudiants (SE) ha convocat per avui, divendres 26 de gener, una manifestació davant l'Ajuntament d'Alcorcón després dels greus incidents de violència que ha patit aquest barri. La reacció, com sempre, ha optat per respondre amb més repressió en lloc de resoldre la causa d'aquests conflictes: barris degradats, precarització laboral, desinversió en educació i sanitat pública, etc. La manifestació ha estat il·legalitzada, a pesar d'aixó, el Sindicat ha mantingut la convocatòria. Publiquem el comunicat que ha tret el SE i que distribuirà avui en la concentració. Informarem puntualment de totes les novetats que es puguin produir. També podeu entrar a la següent adreça del Sindicat d'Estudiants a nivell estatal on podreu trobar informació d'última hora: http://www.sindicatodeestudiantes.org/?id=c&a=070125_alcorcon1
 
Internacionalisme i control obrer: única via per a defensar la revolució cubana PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Carlos Ramírez   
dijous, 25 de gener de 2007 04:53
La revolució cubana està amenaçada externament per l'imperialisme americà que la sotmet a un embargament criminal. Internament, tal i com ha posat en evidència els propis estudis realitzats pel govern cubà, la corrupció i el burocratisme són les principals amenaces. L'autor de l'article analitza la situació de la revolució cubana i aporta alternatives per a defensar-la: l'extenció de la revolució a la resta d'Amèrica llatina i el control obrer dels mitjans de producció.
 
L’experiència històrica de la lluita contra el feixisme. Primera part PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Administrator   
dissabte, 20 de gener de 2007 13:58
Publiquem la primera part d'un article dedicat a l'analisi del feixisme, les seves causes, el desenvolupament històric i sobretot a com combatre'l. S'analitza el fenòmen del bonapartisme i el feixisme a Itàlia i Alemanya als anys 30 i les causes que van portat a la classe treballadora a la derrota en aquests dos països. Per últim s'explica la postura dels bolxevics en la lluita contra els intents colpistes reaccionaris de la burgesia russa per acabar amb la revolució.
 
<< Inici < Anterior 91 92 93 94 95 96 Següent > Final >>

Pàgina 93 de 96