Sindicat d’Estudiants

 

“Carlos, hermano, nosotros no olvidamos “

 

Dissolució de les bandes feixistes - Judici i càstig als assassins

 

DIJOUS 22 DE NOVEMBRE:

VAGA GENERAL D’ESTUDIANTS

Jornada de Lluita arreu de l’Estat

 

El passat diumenge 11 de novembre, Carlos, jove de 16 anys antic alumne de l’IES Tirso de Molina de Madrid, en el barri obrer de Vallecas, va morir assassinat a mans d’un grup feixista a l’interior del Metro de Legazpi. Una apunyalada en el cor va acabar amb la seva vida. Hi ha  altres companys ferits per una apunyalada a l’altura del pulmó. En primer lloc volem expressar el nostre condol a la família, amics i companys de Carlos, que ha mort per ser un jove d’esquerres i antifeixista. Aquesta brutal agressió és la gota que vessa el got d’atacs, pallisses i violència gratuïta de tot tipus practicada per aquests grupúscles nazis. L’organització feixista Democracia Nacional organitzava en aquell mateix moment una manifestació en el barri obrer d’Usera contra els immigrants. Aquesta manifestació va ser vergonyosament autoritzada per la Delegada del Govern a Madrid, Soledad Mestre, a la que exigim la seva immediata dimissió com a responsable d’autoritzar la marxa feixista que es va saldar amb la mort de Carlos i pel paper de la Policia el passat diumenge, protegint als feixistes i carregant amb pilotes de goma contra els joves antifeixistes que estaven expressant la seva repulsa a la actitud racista, xenòfoba i violenta dels nazis. No podem oblidar,  a més, que aquesta mateixa Delegada del Govern va mantenir en estat d’excepció Alcorcón durant una setmana el passat mes de gener, il·legalitzant les manifestacions de l’esquerra i permetent que, en altres zones de Madrid, es mobilitzessin els feixistes.

Per altra banda, condemnem contundentment el paper d’alguns mitjans de comunicació que han tractat de presentar el que ha succeït com “una baralla entre bandes”. Això no és més que una infame calumnia, dirigida a distorsionar el que va ocórrer i a mentir, ocultant que el que hi ha hagut és un assassinat d’un jove d’esquerres de 16 anys a mans dels mateixos feixistes que en els anys 70 assaltaven les seus de les organitzacions d’esquerres i assassinaven als seus militants, i que en l’actualitat actuen amb llibertat per la permissivitat policial i de l’aparell de l’Estat, sota el paraigües que, amb el seu discurs d’extrema dreta, genera el PP.

L’assassí d’en Carlos és un militar professional: exigim la immediata depuració de tots els elements feixistes que hi ha en l’Exèrcit i en la Policia! Hi ha hagut centenars d’agressions d’aquests grups en els últims anys arreu de l’Estat espanyol i la situació sempre és la mateixa: els assassins i feixistes al carrer i els joves d’esquerres, immigrants, homosexuals,... víctimes d’agressions que en la majoria dels casos no se’ls fa justícia.

En les últimes setmanes hem vist com el feixista que agredia una jove equatoriana als ferrocarrils ha quedat impune de l’agressió amb la connivència de fiscalia i jutjat. A finals del curs passat quan un grup de feixistes agredia un grup de joves de les JC i JEV a Terrassa pel fet de ser d’esquerres, deixant-ne un molt greu a l’hospital, també vam veure com els culpables no van ser ni castigats ni condemnats. I un llarg etcètera.

Alhora, veiem com reprimeixen als joves i treballadors per lluitar per un futur digne: condemnen a quatre anys de presó i engarjolen durant sis setmanes a dos sindicalistes asturians (Cándido i Morala de la CSI de Naval Gijón), processen a joves per cremar fotocopies amb la cara del rei, i il·legalitzen manifestacions d’estudiants com la del passat 26 d’octubre de 2006.

 

Per una àmplia mobilització dels treballadors i la joventut

 

Per això, ara més que mai és urgent donar una resposta contundent per part de totes les organitzacions de l’esquerra i els sindicats de classe. El Sindicat d’Estudiants convoca una Vaga General d’Estudiants a Madrid i Catalunya pel proper dijous 22 de novembre i fem una crida als estudiants de la resta de l’Estat a secundar una Jornada de Lluita en rebuig a l’assassinat d’en Carlos i contra les agressions feixistes aquest mateix dia. Fem una crida explícita a CCOO, UGT, USTEC, CGT, FAPAC i la resta d’organitzacions d’esquerres a que convoquin Vaga General amb nosaltres per aquest mateix dia. Una gran mobilització unitària, massiva, amb la participació de totes les organitzacions de l’esquerra és la millor resposta a aquesta brutal agressió. Una mobilització on es convidi a participar a tota la classe obrera i la joventut que serveixi per a què el govern del PSOE a nivell estatal i el tripartit a Catalunya, desarticulin i il·legalitzin a aquests assassins feixistes de Democracia Nacional, Falange i demés grups: per a que els assassins siguin jutjats i castigats amb duresa i per honrar la memòria del company Carlos d’una forma digna i al carrer.

Fem una crida especial a participar a tota la joventut i als estudiants immigrants, per demostrar que la classe obrera no té fronteres, i que tots els joves i treballadors junts i units som el millor antídot contra aquests grupúscles de feixistes, que l’únic paper que juguen es ser els gossos rabiosos d’aquest sistema infame que oprimeix a la immensa majoria de la joventut i els treballadors i es ceba amb el col·lectiu immigrant.

Hem de denunciar amb contundencia la actitud del PP, amb Rajoy, Acebes, Zaplana o Cirera al capdavant, que amb les seves declaracions d’extrema dreta, negant-se a condemnar el franquisme (com ha fet recentment Mayor Oreja, entre altres, aquests dies) i justificant en la pràctica la dictadura franquista. Igualment les proclames racistes i xenòfobes que defensen individus com Xavier Garcia Albiol, dirigent del PP català, amb vídeos com el de campanya electoral de Badalona el passat mes de maig. Aquesta ofensiva reaccionaria de la dreta és el que adoba el terreny en el que es donen les agressions feixistes.

Cap agressió feixista pot quedar sense resposta. Els joves i treballadors necessitem organitzar la resposta per demostrar que els feixistes son una minoria insignificant de la població, que fa molt de soroll i mal perquè estan organitzats i sobretot per la impunitat policial i judicial amb la que compten. Per això és necessari organitzar comitès antifeixistes als instituts i facultats de tots aquells que segur participarem en les accions de protesta per tal de convèncer a la majoria d’estudiants per a que hi participin: repartint fulls en altres instituts, barris,... enganxant cartells, organitzant assemblees d’estudiants per discutir i votar el pla de lluita. El 22 de novembre hem de donar una resposta organitzada i pacífica per demostrar que no és una guerra entre bandes, sinó la resposta de la joventut contra la lacra del feixisme i racisme. Per aconseguir-ho és imprescindible la massivitat de les manifestacions. La vostra participació és decisiva.

 

Participa en les manifestacions del dissabte 17 de novembre

22 de noviembre: VAGA i manifestacions a 12h.

Barcelona: Pl. Universitat / Tarragona: Pl. Imperial Tarraco

AFILIA’T AL SINDICAT D’ESTUDIANTS

Casal Marxista (Local SE): carrer Reina Amàlia 6 baixos 08001 Barcelona

METRO Paral·lel o Sant Antoni Telèfon 933 248 325 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tarragona-Reus: 660 721 075 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.