Madrid serà la tomba del feixisme! Cap agressió sense resposta

Avui a l'interior d'una estació de metro de Madrid ha estat assassinat un jove antifeixista, apunyalat al cor per un nazi amb un ganivet de caça. Un altre company també ha estat apunyalat, però pel que sembla es recupera i un tercer company ha resultat ferit greu pels impactes de la policia antidisturbis. Hi ha més ferits amb talls provocats pels nazis.

L'organització feixista Democracia Nacional organitzava avui una manifestació en el barri obrer de Usera contra els immigrants. Aquesta manifestació havia estat vergonyosament autoritzada per la Delegació del Govern. Com a resposta, 300 joves antifeixistes van organitzar una contramanifestació. En aquest moment, per a garantir el "dret a manifestació" dels nazis, la policia antidisturbis va intervenir contra els antifeixistes disparant pilotes de goma llençats directament al cos.

Els enfrontaments van arribar a l'interior del metro de Legazpi. Va ser en aquest moment quan aquest va apunyalar als dos companys. Encara que va buidar diversos extintors per a tractar de fugir, l'assassí va ser interceptat pels antifeixistes i reduït per ells. La policia va intervenir a cops de porra per a protegir al nazi.

La policia antidisturbis va mantenir enfrontaments amb els antifeixistes durant diverses hores per tot el barri, des de Delicias, fins a Usera.

Per descomptat, els mitjans de comunicació han tractat de presentar aquest assassinat com una batussa entre grups d'ideologies extremes, equiparant als nazis amb els antifeixistes.

Els grups feixistes segueixen actuant amb absoluta impunitat. No només resulta vergonyós que el govern del PSOE els hagi permès una vegada més mobilitzar-se per a difondre les seves proclames racistes i xenòfobes sinó que una vegada més conten amb la complicitat de l'aparell de l'Estat (la policia) i la manipulació informativa dels mitjans de comunicació.

Cap agressió pot quedar sense resposta: fa falta una mobilització massiva i unitària de l'esquerra contra les agressions feixistes que demostri que aquí no hi ha cap enfrontament entre bandes, sinó grups feixistes minoritaris i violents que actuen amb impunitat. El Sindicat d'Estudiants proposa als sindicats de classe i als partits i organitzacions d'esquerres mobilitzar-nos com més aviat millor per a deixar clar que la classe obrera i la joventut madrilenya no permetran més agressions feixistes.

Demà dilluns, el Sindicat d'Estudiants anunciarà una jornada de vaga i manifestació d'estudiantes per a condemnar aquesta nova agressió feixista i la complicitat que aquests grups reben de l'Aparell de l'Estat i d'alguns mitjans de comunicació.

Madrid, 11 de novembre 2007