Prou de pactes contra la classe obrera!

Organitzar l'esquerra en els sindicats de classe 

4a Conferència Sindical de El Militante

(Madrid, dissabte 7 de maig) 

 

Dissabte que ve 7 de maig el Corrent Marxista El Militante celebrarem a Madrid la nostra IV Conferència Sindical. A la mateixa acudiran treballadors i delegats sindicals de tot l'Estat espanyol i d'una gran quantitat de sectors: construcció, metall, naval, tèxtil, logística, sanitat, administració pública, hostaleria, ensenyament, comerç, neteja, camp, transport…

En aquesta reunió tractarem àmpliament sobre les perspectives actuals per al moviment obrer en el context de la crisi del capitalisme. L'ofensiva de la CEOE i del govern, amb l’aplicació d'un brutal pla d'austeritat i d’ajustament social, contrareforma laboral, l’ampliació de l'edat de jubilació, la reducció de les pensions i la retallada de la despesa pública, constitueix l'atac més important contra la classe obrera i la joventut des de fa trenta anys. Si la burgesia, la patronal i el govern arriben a imposar aquestes mesures regressives és perquè la política de concessions i de claudicacions de les direccions de CCOO i UGT ho està fent possible. Els dirigents sindicals, en comptes d'aixecar un mur de contenció contra aquestes agressions sense precedents, han acceptat la lògica del capitalisme; en comptes d'impulsar la mobilització més massiva, més contundent, augmentant la confiança dels treballadors en les seves pròpies forces, han triat el camí d'avalar aquesta ofensiva de la patronal i el govern amb la firma de pactes continus i acords. Per això avui més que mai és necessari recuperar els nostres sindicats com a eines de lluita, convertir-los en autèntiques organitzacions al servei dels interessos dels treballadors, i passar a l'ofensiva tots units perquè aquest és l'únic camí per a derrotar aquests atacs.

Els drets de la classe obrera s'han conquistat a través de la lluita, d'enormes sacrificis, d'una voluntat decidida. Aquesta és l'experiència del moviment obrer i per descomptat aquesta és la història dels nostres propis sindicats, que es van forjar en un combat contra la patronal i la dictadura. La idea propagada per les cúpules sindicals de que no es pot canviar la situació actual és falsa de principi a fi. La disposició dels treballadors a defensar els seus drets  i conquestes a través de la mobilització està provada amb escreix. Ho vam veure a la Vaga General del passat 29 de setembre, ho hem vist també a les vagues generals organitzades a Galícia i Euskal Herria per la CIG, ELA i LAB el passat 27 de gener, ho hem vist a les vagues generals de França, a Grècia, a Portugal, i ara ho veiem a la meravellosa revolució del poble àrab.

Tots els treballadors conscients, tots els sindicalistes, tots els delegats ens hem d'oposar amb totes les nostres forces a aquesta estratègia sindical de desmobilització promoguda pels dirigents de CCOO i UGT, i impulsar la creació d'una forta oposició sindical d'esquerres que aixequi una alternativa basada en un sindicalisme combatiu, de classe i democràtic, i que faci possible un gir de 180 graus en l'estratègia sindical. Cal organitzar en el si de CCOO i UGT, a les fàbriques i a les empreses, una àmplia campanya per la continuïtat de les mobilitzacions que tingui com a objectiu clar la retirada de totes les contrareformes aprovades. Organitzant un fort moviment d'oposició des de baix, des dels comitès, des dels delegats sindicals, des de les seccions sindicals  podrem donar la batalla dintre de CCOO i UGT per canviar aquest sindicalisme de pau social pel que necessita la classe obrera: un sindicalisme basat en la lluita, en la democràcia de la base i en la defensa d'un programa de classe que unifiqui a tots els treballadors i vinculi el rebuig a totes aquestes contrareformes amb el combat per canviar la societat, pel socialisme.

La necessitat d'aixecar aquesta alternativa en els nostres sindicats de classe exigeix determinació i una visió clara de les tasques per al pròxim període. Per això, els treballadors i sindicalistes marxistes de El Militante convoquem aquesta IV Conferència Sindical amb la finalitat d'intercanviar experiències del treball en els sindicats, discutir la tàctica per organitzar l'esquerra sindical i conèixer i extreure les conclusions de les lluites i mobilitzacions més importants de l'últim període. També dedicarem un ampli espai a traçar una panoràmica de la situació del moviment obrer internacional, amb un especial èmfasi en les lluites obreres d'Europa, la revolució al món àrab i els processos de control obrer i ocupacions de fàbriques a l’Amèrica Llatina.

 

Si estàs interessat a participar posa't en contacte amb El Militante a través dels telèfons que apareixen en la contraportada del periòdic o a la nostra  web www.elmilitante.net, o envia'ns un correu electrònic a la nostra adreça:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.