23 de novembre

Barcelona, Maig del 37

La insurrecció obrera que va poder canviar la guerra

 

24 de novembre

Euskal Herria i el socialisme

Com aconseguir els drets democràtics-nacionals?

 

25 de novembre

Revolució a l'Amèrica Llatina

La lluita per l'expropiació de la burgesia i el poder obrer

Ens ha tocat viure temps decisius: el capitalisme està demostrant, amb una crisi econòmica mundial gegantina, la seva incapacitat per garantir unes condicions de vida dignes per a la majoria de la socie¬tat. A tot el món, el "mercat", els grans capitalistes, banquers i espe¬culadors s'han llençat a una ofensiva salvatge de retalls i atacs con¬tra la classe obrera i la joventut. La lluita de classes no s'ha fet espe¬rar i a països com Grècia o França s'han produït grans mobilitzacions i vagues generals... fins i tot a l'Estat espanyol es va fer una primera vaga general que, tot i que va ser un èxit, és clarament insuficient per frenar els plans de la burgesia.

Malgrat que des de la reacció s'ha procurat un cop i un altre en¬terrar el marxisme, aquest, en canvi, persisteix viu tossudament. Molts joves i treballadors, buscant precisament una anàlisi del que està passant, així com una alternativa que oposar a la lògica capita¬lista, tornen a les idees de Marx i Engels.

Aquesta Primera Setmana Marxista de la UAB pretén contribuir al debat d'idees i mètodes del marxisme a través de tres discussions clau, històriques i d'actualitat. Et convidem a participar.

Estem al CASAL MARXISTA: Carrer Reina Amàlia, 6 baixos, Barcelona. Metro Paral.lel o Sant Antoni Telèfon: 933298921 

CARTEL EN PDF

PROGRAMA EN PDF

 

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA