El dissabte passat es va celebrar la inauguració del Casal Marxista de Reus. Amb una assistència de gairebé 50 persones.
La celebració va començar amb la intervenció de quatre companys, que van tocar diversos temes:
La nova època en la que hem entrat, la crisi econòmica, la polarització política, les noves capes d'obrers que estan començant a donar un nou aire al moviment sindical i la urgent necessitat d'ampliar les forces del Corrent Marxista Internacional.
També es va fer referència al fet que fa justament 25 anys va començar a funcionar el primer grup marxista a Reus-Tarragona, formant el grup juvenil amb més presència en tota la zona. Es va recordar els moments més importants de la trajectòria del grup, els èxits i també les dificultats del període dels 90, ressaltant la importància de la resistència en la política, fet que al costat de la teoria, l'audàcia i la tradició, ens permetrà afrontar amb èxit els reptes de la nova època.
No va faltar esment a les recents lluites en les que el Sindicat d'Estudiants va jugar un paper fonamental, com la lluita contra la LEC o les actuals mobilitzacions contra el tancament dels instituts nocturns que vol imposar la Generalitat de Catalunya.
Es va recordar com els revolucionaris tractem la qüestió del finançament. Com els mitjans materials (locals, periòdic, etc...) només és possible pel sacrifici dels militants i el suport conscient els treballadors. Es va fer una apel·lació a tots els presents a entrar en el Corrent Marxista Internacional i una col·lecta, de la qual es van treure 150 euros.
És de destacar la presència de membres d'altres entitats de Reus que van venir a interessar-se pel nou espai als que agraïm que hagin vingut. Després va començar la festa, en un ambient de gran optimisme, companyonia i relaxació. Tothom va poder gaudir d'un esdeveniment perfectament organitzat, amb menjar, bar, música i moltes ganes de passar-ho bé.
Ha estat un esdeveniment molt important per al desenvolupament de les forces del marxisme a Catalunya, a tot l'Estat i a escala internacional.