En defensa d'un sindicalisme combatiu, de classe, democràtic i assembleari

Dissabte 15 de febrer 11h | Centre Cívic de Torreforta (Tarragona)

El dissabte 15 de febrer Sindicalistes d'Esquerra celebrarem la nostra I Trobada a Catalunya. Sindicalistes d'Esquerra és una plataforma intersindical integrada per companys i companyes que defensem un sindicalisme de classe, democràtic i assembleari, sense importar el sindicat al qual pertanyem.

Des de Sindicalistes d'Esquerra advoquem per la defensa dels interessos immediats dels treballadors com a part de la gran tasca de lluitar per l'alliberament del conjunt dels explotats i oprimits, acabant amb el capitalisme i construint una societat socialista, lliure d'explotació i opressió de qualsevol tipus: de classe, gènere, nacional, etc.

Aquest I Trobada, en la qual participarem companyes i companys sindicalistes de tota Catalunya, té lloc en un context marcat per l'increment dels EROs, acomiadaments i reduccions de plantilla en moltes empreses, tant a Catalunya com a la resta de l'Estat, i la lluita contra l'intent dels empresaris d'estendre cada vegada més la precarietat laboral, l'externalització i la subcontractació, intentant augmentar els seus beneficis a costa de la nostra seguretat, drets i condicions de vida.

Un exemple dramàtic de les conseqüències que té pels treballadors i treballadores i les nostres famílies l'increment de la precarietat laboral i les retallades en mesures de seguretat per part de les empreses el tenim en l'accident mortal ocorregut a l'empresa IQOXE el 14 de gener, que va ocasionar la mort de tres persones, diversos ferits greus i va sembrar el pànic a tota la comarca de Tarragona.

Un punt que debatrem en profunditat en aquesta I Trobada serà precisament com seguir impulsant les mobilitzacions exigint seguretat per a tots els treballadors i treballadores i el conjunt de la població que protagonitzen des del 14 de Gener milers de treballadors, veïns i veïnes de Tarragona, convocats per diferents organitzacions sindicals, associacions veïnals i col•lectius ecologistes. Com a part d'aquest debat, discutirem la intervenció que tindrem el 19 Febrer a la vaga general convocada a totes les empreses de la petroquímica i la manifestació organitzada per aquest dia, així com les propostes que defensarem per donar continuïtat, estendre i ampliar aquesta lluita fins aconseguir solucions efectives a aquest greu problema.
Juntament amb això, part dels punts a debatre seran aspectes d'importància vital per als treballadors com la necessitat d'organitzar-nos i mobilitzar-nos amb un programa que unifiqui la lluita per les nostres reivindicacions immediates i pels drets socials: pensions, ocupació i salaris dignes, acabar amb la precarietat laboral i l'atur, combatre de manera efectiva la pobresa i els desnonaments, eradicar el masclisme, la violència patriarcal o el racisme, amb la defensa dels drets democràtics, inclòs el dret dels pobles a decidir democràticament el seu futur, contra la repressió dels capitalistes, el bloc de la dreta i ultradreta PP-Vox-Cs i els jutges franquistes.
Si estàs interessat en participar, posa't en contacte amb nosaltres per rebre més informació i participa aquest dissabte a la Trobada.

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01