Nacionalitzar la banca i les empreses estratègiques per garantir l'atenció sanitària i les necessitats de la població!

Les nostres vides són més importants que els beneficis empresarials!

La situació és d'enorme gravetat i no podem esperar més. El govern PSOE-Unides Podem ha de deixar d'actuar en benefici dels grans capitalistes, i adoptar mesures extremes per garantir la vida i la salut de la població. Cal aturar immediatament tota l'activitat productiva i el transport que no sigui essencial per atendre la crisi sanitària! Cal nacionalitzar la banca i les empreses estratègiques, i posar aquests recursos a disposició de la sanitat pública, dels seus treballadors i de les necessitats de la població!

Més de 28.000 contagiats i 1.800 morts, la sanitat pública completament saturada i desbordada, sense mascaretes, sense respiradors, amb les residències de gent gran convertides en escorxadors ... i encara hi ha milions de treballadores i treballadors que ens veiem obligats a anar a les nostres empreses per l'avarícia d'una patronal sense escrúpols.

La crisi actual no és només sanitària. Assistim a l'ensorrament del sistema capitalista, a l'esclat de totes les contradiccions econòmiques, socials i polítiques que s'han acumulat durant dècades d'atacs als serveis públics, retallades massives, atur, empobriment i desigualtat. No, la gent corrent, les famílies treballadores, a les que se'ns intenta culpar des dels mitjans de comunicació per no ser "responsables", som les víctimes d'un caos que ha provocat una minoria de paràsits que imposen la seva dictadura al conjunt de la societat.

¿Com es pot acceptar que els nostres hospitals no tinguin mitjans materials com UCIs, respiradors, mascaretes, bates, subministraments quirúrgics ... mentre els banquers i els propietaris de les empreses de l'IBEX van obtenir el 2018 més de mig bilió d'euros de beneficis? ¿Com es pot contemplar com una cosa normal que es decideixi qui viu i qui mor per manca de recursos, quan els capitalistes els tenen i no els volen cedir per salvar vides?

Des dels hospitals estem veient crides desesperades de metges i infermeres. A què esperen? A que morin 30, 40 o 50.000 persones?

Aquesta és la millor prova que la "unitat" que pregona el govern PSOE-UP és una completa fal·làcia. Els capitalistes no tenen la intenció de fer cap sacrifici. Al contrari!

Pablo Iglesias, Alberto Garzón, Pedro Sánchez ... heu d'escoltar d'una vegada per totes el clam dels treballadors i les treballadores de la sanitat, molts d'ells i elles ja contagiades. Que us aplaudeixi la CEOE o el PP us hauria de fer preguntar-vos què esteu fent malament. Passar a l'acció i deixar de mentir a la població. Estem davant d'una situació d'emergència. Paralitzar ja tota l'activitat productiva de l’Estat que no sigui essencial. No podeu dir que la gent no surti de casa, que eviti els contagis, i al mateix temps que segueixin funcionant els transports i que milions seguim treballant només per omplir les butxaques dels empresaris.

Aquest govern, que va ser votat per milions de treballadors i joves, ha de nacionalitzar immediatament la banca i les empreses estratègiques (de fet moltes d'aquestes eren estatals i van ser privatitzades) per a resoldre aquesta emergència sanitària, social i laboral. Les mesures capitalistes han fracassat per complet. Si seguiu adoptant-les, la catàstrofe serà encara més gran. De riquesa i diners n’hi ha, i molts, la produïm els treballadors, però queda en mans d'una minoria que vol seguir ballant-la grassa i a la qual li importa un rave la vida de milions de persones.

Els treballadors hem de passar a l'acció directa, des de baix. Només la classe obrera té la capacitat d'enfrontar aquestes circumstàncies amb èxit, com ja hem vist aquests dies. Hem d'exigir els nostres sindicats que paralitzin tota l'activitat no essencial, i ho hem de fer impulsant accions en els centres de treball. Hem d'organitzar assemblees i votar democràticament la paralització de la producció i l'activitat, com ja han fet molts companys i companyes en empreses de l'automoció i d'altres sectors.

Els comitès d'empresa de tots els sectors industrials, al costat dels delegats sindicals i les plantilles hem d’obligar els patrons a reconvertir la producció per fabricar immediatament tot el material necessari: des de respiradors, que es podrien produir ràpidament a la SEAT, a VW, Citroën, Opel ... les cadenes de muntatge es poden adaptar fàcilment, a totes les empreses tèxtils, començant per Inditex, perquè fabriquin bates, mascaretes i equip sanitari urgent.

Cal mobilitzar tots els recursos productius, que han de ser nacionalitzats, sota el control de les assemblees de treballadors i els comitès d'empresa, en coordinació amb els empleats sanitaris dels hospitals. La classe obrera sap molt bé què es necessita, com produir-lo i com assignar aquests recursos amb eficiència! A la sanitat pública, metges, infermeres, personal de manteniment i de neteja... hem de crear comitès de gestió dels recursos, per a controlar i corregir totes les decisions ineficaces i contraproduents dels responsables polítics.

Per un autèntic escut social davant de la crisi

El pla que Pedro Sánchez va presentar aquest dimarts, i que Unides Podem ha celebrat amb tant d'entusiasme i publicitat, és un frau: 100.000 milions d'euros per l'IBEX 35 i la banca, i engrunes per a les famílies treballadores! (Veure una anàlisi detallada d'aquest pla clicant aquí).

Els capitalistes ens han declarat la guerra i hem de reaccionar amb la mateixa contundència i claredat que ells. No podem quedar-nos de braços creuats. Cal organitzar la resposta i la mobilització massiva, aixecar una esquerra combativa que no cedeixi davant les pressions intolerables de la minoria de multimilionaris que governa el món.

Fem una crida a tots els treballadors i al jovent per organitzar la resistència davant d'aquests plans, a explicar la veritat sobre què està passant en aquests moments, a construir una organització revolucionària capaç de mobilitzar milions per impedir que ens aixafin i conquerir una vida digna que valgui la pena. No hi ha temps a perdre. Uneix-te a Esquerra Revolucionària! Contacta amb nosaltres i construeix grups d'ER en la teva fàbrica, sindicat, barri, i d’institut i universitat! És l'hora de l'organització i la lluita!

Per un veritable escut social contra la crisi sanitària, social i econòmica:

1. Nacionalització de la banca i els grans monopolis sota control democràtic dels treballadors per establir un pla de producció que posi per damunt de tot dels drets de la gent i les seves vides. Fora la monarquia: expropiació de tots els béns i fortunes de la casa reial per posar-la al servei de la lluita contra la pandèmia.

2. En defensa de la sanitat pública, mitjans materials i humans ja. Contractació immediata de 20.000 professionals sanitaris per fer front a aquesta crisi. Obertura de totes les instal·lacions hospitalàries públiques, reforç i ampliació de les UCI i compra de material mèdic i quirúrgic necessari. Que l'Estat prengui el control de tota la sanitat privada, dels seus recursos humans i tècnics, hospitals i clíniques, per atendre de forma gratuïta tots els malalts de coronavirus. Aquelles empreses, clíniques i hospitals que es neguin, seran expropiats automàticament i passaran a titularitat pública.

3. Nacionalització del sector farmacèutic ja, gratuïtat de totes les medicines necessàries per enfrontar el coronavirus i la resta de les malalties! Fora totes les retallades i el copagament.

4. Paralització immediata de tota l'activitat productiva que no sigui essencial per lluitar contra la pandèmia. El govern del PSOE-Unides Podem ha de garantir per llei que totes les treballadores i treballadors de fàbriques i empreses que no siguin essencials han d'estar a casa amb permisos retribuïts, que tots els seus llocs de treball siguin respectats i que no es perdi cap dret laboral. Per als treballadors de les empreses essencials el govern ha de proporcionar tots els mitjans de protecció sanitària necessària (guants, mascaretes, equips ...), imposant penes econòmiques molt severes als empresaris que incompleixin aquestes mesures.

5. A totes les treballadores i treballadors que tenen al seu càrrec filles, fills o familiars dependents se'ls han d'aplicar l'article 37.3 d) de l'Estatut dels Treballadors. D'acord a aquest, quan es té un deure inexcusable, com és la cura d'una persona dependent, el treballador té dret a absentar-se de la feina amb el 100% de la seva retribució i sense que sigui computable com a temps de vacances. L’empresa ha de comprometre’s per escrit a la seva aplicació i fer constar, també per escrit, que no aplicarà l’excedència forçosa en cas que aquesta situació excepcional es prolongui més de tres mesos.

6. Cap acomiadament, ERTO o ERO a l'empara del coronavirus. Cap reducció salarial. Que els empresaris posin la seva part de tots els beneficis acumulats aquests anys! Que es tornin els diners dels rescats patronals i bancaris!

7. Reducció per llei dels preus dels productes fonamentals per a la vida diària de les famílies treballadores i persecució contundent de l'especulació. Ja n’hi ha prou que les grans cadenes de supermercats i les multinacionals del sector alimentari es facin d'or!

8. Cap restricció a la llibertat d'expressió, manifestació i organització. Formació de comitès de personal sanitari, usuaris i delegats sindicals en els centres hospitalaris per controlar la qualitat de l'atenció mèdica i poder reclamar els mitjans necessaris.

9. Defensa dels drets dels immigrants i refugiats. Supressió dels CIEs i de la Llei d'Estrangeria.

10. Anul·lació per llei de tots els desnonaments, i garantia de la suspensió temporal del pagament dels lloguers, electricitat, gas, aigua, calefacció i telecomunicacions, i manteniment de tots aquests serveis per a les famílies treballadores que ho necessitin. Mobilitzar els recursos públics per assegurar l'alimentació i una vida digna per a tota la població en risc: menjadors públics gratuïts, increment dràstic en la dotació material i humana dels serveis socials.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01