Aquesta reforma, que introdueix unes condicions d'esclavitud a les empreses, ataca especialment els joves, la taxa d’atur dels quals ronda el 50%, ja que aprova un contracte de pràctiques d’un any de durada, i que al finalitzar no dóna dret a cap indemnització. La generalització dels acomiadaments, la precarietat laboral i els salaris miserables estan garantits amb aquesta contrareforma del PP.

 

Retallades per a la majoria, milions per a una minoría

 

Mentre les condicions de vida de milions de persones a tot l'Estat sofreixen una reculada històrica, les grans empreses, els fons d'inversió, els especuladors i els grans banquers no han parat d'incrementar els seus comptes de beneficis, arribant fins i tot en molts casos a registrar xifres rècord de benefici alhora que la crisi econòmica i els atacs als més desprotegits s'han generalitzat. Un exemple representatiu és Emilio Botín, president del Banc de Santander, que ha percebut un salari durant l'any 2011 de 4,5 milions d'euros; o el president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, que s'ha embutxacat 7,3 milions d'euros de salari i accions durant el primer semestre de l'any 2011. Però si aquestes xifres són escandaloses, vistes les abusives retallades que suportem les famílies treballadores, dels cinc milions d'aturats actuals, dels continus desnonaments, no ho és menys saber que una de les primeres mesures que va adoptar el consell de ministres del PP, el 30 de Desembre de 2011, va ser posar a la disposició de la banca 100.000 milions d'euros del pressupost públic.

 

La joventut i els treballadors volem lluitar per la defensa dels nostres drets

 

Les conquestes socials estan essent desmantellades sense mirament dia rere dia. Davant d’aquesta situació la reacció per part de milions de persones no s'ha deixat esperar. Des de la importantíssima participació a la Vaga General del 29S el 2010, passant per les massives manifestacions del 15M, les impressionants mobilitzacions i vagues en defensa de l'educació pública a Madrid, Galiza, Navarra, Castella-la Manxa, les nombroses mobilitzacions a Catalunya contra les retallades en la sanitat i l’educació públiquesa que s'han estès a d’altres zones, o la que centenars de milers de joves hem protagonitzat el passat 29 de febrer a tot l'Estat en contra de la brutal repressió policial soferta pels nostres companys de València.

La disposició per a la lluita de la joventut i de la classe obrera està fora de dubte. És la mateixa voluntat que s'està manifestant a tota Europa, a Portugal, a la Bretanya, a França… i, sobretot, a Grècia, on els treballadors i la joventut han posat en entredit les mesures draconianes aprovades pel gran capital internacional i que han provocat una catàstrofe social.

Totes aquestes experiències deixen clar que és el moment d'unificar, impulsar i estendre la protesta fent confluir a tots els sectors afectats, aixecant un programa alternatiu a totes aquestes mesures d’ “austeritat” i retallades que s'enceben amb les famílies treballadores:

• No a la reforma laboral. No a l'acomiadament gratuït

• Ja n'hi ha prou de retallades socials. En defensa de l'educació, la sanitat i els serveis socials públics.

• Ja n'hi ha prou de lliurar diners públics a la gran banca. Que la crisi la paguin els seus responsables! Nacionalització de la banca sota el control democràtic dels treballadors i les seves organitzacions

• Pla de xoc contra l'atur. Augment dràstic de la inversió pública en hospitals, centres d'estudi i equipaments socials

• Ja n'hi ha prou de subvencions públiques a l'ensenyament privat. Contra l’elitització i privatització de l'ensenyament secundari, la FP i la Universitat

• Contra el frau i l'evasió fiscal. Increment dràstic dels impostos a les grans fortunes i confiscació del patrimoni dels capitalistes que defrauden.

 

Tothom a la Vaga General del 29 de Març!

 

El govern del PP vol donar una imatge de fortalesa, ja que són conscients que el resultat electoral que els ha donat el poder no és un reflex del suport social amb què compten, sinó que és fruit d'un desastre sense precedents del PSOE per haver aplicat una política nefasta contra els interessos dels treballadors des de l'arribada de la crisi.

Davant dels atacs i retallades en contra els nostres drets, la convocatòria feta per CCOO i UGT de Vaga General per al proper 29 de Març és un important pas endavant i una gran notícia. Des del Sindicat d'Estudiants intervindrem amb totes les nostres forces per aconseguir el seu èxit als centres d'estudi públics de tot l'Estat i sumarem les reivindicacions de la joventut al rebuig a la Reforma Laboral. En el procés que s'inicia amb la vaga general del 29 de març cal exigir la retirada de la contrareforma laboral, el cessament immediat de les retallades socials, en sanitat i educació, i un pla de xoc d'inversió a l'ensenyament públic d'almenys els 2.000 milions d'euros, per garantir les plantilles i els recursos perquè els centres funcionin. Només així aconseguirem un ensenyament públic, de qualitat, laic i democràtic.

L'aprovació de la Reforma Laboral demostra que la política de pactes socials i concessions a la patronal només serveix per embravir a la dreta i als empresaris mentre retrocedim en els nostres drets. Per això, l'únic camí és basar-se en la força del moviment obrer i la joventut. Des del Sindicat d'Estudiants pensem que és molt important que els dirigents de CCOO i UGT comencin a plantejar un pla de lluita ampli, on la nostra primera acció sigui la del dia 29 de Març, però en el qual tinguem en compte que sí Rajoy no fa marxa enrere de forma immediata en les seves pretensions, s'incrementi la pressió, estenent les mobilitzacions, amb la convocatòria de noves vagues generals i accions unificades en tot l'Estat.

Perquè la jornada de Vaga General del proper 29 de Març sigui un èxit, és més necessari que mai estimular la participació de la joventut i dels treballadors a la convocatòria. És fonamental organitzar assemblees conjuntes de professors, pares i mares, estudiants i personal administratiu en tots els centres d'estudi, d'igual forma que en totes les empreses i barris, per aprovar accions que impliquin al conjunt de la població en la jornada del 29. És necessari impulsar la participació conscient i democràtica, organitzar Comitès de Vaga a tot arreu, i realitzar propaganda massiva per assegurar que aquest dia tot l'Estat es paralitza. D'aquesta manera estarem en les millors condicions per derrotar els plans de la dreta i defensar les nostres conquestes i el nostre futur.

 

Tothom a la vaga general el 29 de març!

Tothom a les manifestacions!

Organitza Comitès de Vaga en el teu centre d'estudis!

Uneix-te al Sindicat d'Estudiants!