Dimecres que ve 23 de febrer, Manu Vidal, delegat sindical de CGT en Emte Service acomiadat per lluitar pels drets dels treballadors, torna a l'empresa. Així ho ha ordenat una sentència del Jutjat social de Barcelona, que ha declarat el seu acomiadament nul. 

La sentència deixa clar que "la decisió empresarial respon a una mera represàlia" (pàgina 9, paràgraf 3) i que "les causes que al·lega l'empresa manquen de qualsevol lògica i justificació, apareixent l'acomiadament objectiu com una mera excusa i com reacció a la seva prèvia activitat sindical, de representació dels treballadors i de reclamació enfront de l'empresa" (pàgina 10, paràgraf 1). El jutge condemna així mateix a Emte Service, a pagar una indemnització per danys morals al delegat represaliat .

Aquesta sentència representa una victòria en tota regla dels companys de la CGT en Emte Service, que des de l'any 2008 han sofert gravíssims atacs per part de l'empresa com a conseqüència de lluitar per la readmissió d'un treballador amb un nen amb càncer i pel compliment del conveni col·lectiu. Totes les mesures de l'empresa, a través de sancions i acomiadaments, com el de Juanma Carrillo i les duríssimes suspensions d'ocupació i sou preses contra el propi Manu Vidal i Ismael Pérez han estat revocades pels tribunals. 

Des de la Secció sindical de CGT vam considerar que aquesta victòria és un gran triomf per a la classe obrera i per a la nostra organització, que prova de forma rotunda que la lluita serveix. L'acomiadament de Manu Vidal es va produir tres dies abans de la vaga general del 29-S i va ser un acte de repressió sindical amb el qual EMTE volia donar un senyal clar als treballadors de EMTE i de tota Tarragona: qui s'atreveixi a lluitar s'en va al carrer. Aquesta sentència té per tant una transcendència política i sindical molt important ja que constitueix una patacada contra la pretensió patronal d'asseure un precendent que servís per a atemorir el moviment obrer i particularment a les seves capes més lluitadores. Li hem donat la volta completa a la pretensió patronal. Aquesta victòria asseu un precedent a favor del moviment obrer i a favor de la lluita: enfront de les retallades laborals i els acomiadaments, no es poden fer concessions, els treballadors hem de lluitar fins al final i mobilitzar-nos unitàriament en totes les empreses per a defensar els nostres interessos i evitar que l'únic dret que ens quedi sigui el de callar. 

Aquesta també és una victòria assolida gràcies a l'enorme eco que va tenir aquesta lluita en el carrer i en les empreses, de la solidaritat de molts comitès (Emmsa, Denion, Siemsa, Iberdrola Operacions i Manteniment...) i la majoria d'organitzacions socials del territori: del Sindicat d' Estudiants, USTEC, UGT, CCOO, Cobas, les CUP de Reus, la JSC , el Corrent Marxista El Militant i la AERV. És una victòria també de les més de 500 signatures de Delegats i activistes obrers recollides en tot l'estat contra l'acomiadament. A tots ells el nostre agraïment i el nostre cridat fraternal a continuar la lluita. Volem agrair també l'excel·lent treball jurídic realitzat pel nostre advocat del Col·lectiu Ronda, que sempre està, d'una forma exemplar, del costat dels treballadors. 

Finalment assenyalar que amb aquesta victòria ha quedat en evidència, alguna cosa molt important, que aquests dies veiem també a Tunísia, Egipte i tot el Magrib, que la lluita és determinant per a defensar els drets dels treballadors i que és fonamental enfront de la política de concessions de les direccions de CCOO i UGT, que els treballadors sortim també al carrer, inclosos els companys que militen en aquestes organitzacions, i reivindiquem tots junts els drets perduts i transformem la societat en benefici de la majoria social: la classe treballadora.