L’1 de febrer va tenir lloc en el Jutjat social núm.20 de Barcelona el judici contra l'acomiadament del delegat de CGT a Emte Service, Manu Vidal.

Com sabeu, Manu Vidal és un sindicalista que duu més de 16 anys lluitant pels drets dels treballadors, que va ser acomiadat per l'empresa dos dies abans de la vaga general del 29-S amb l'objectiu d'acabar amb el sindicalisme de lluita i reivindicació que representa el company. Aquest acomiadament forma part d'una llarga història d'assetjament contra Manu i altres companys del sindicat, que fa dos anys van sofrir per part d’EMTE la major repressió de les últimes dècades cap al moviment sindical a Tarragona, amb l'acomiadament de Juanma Carrillo, i dures sancions d'ocupació i sou contra Manu Vidal i un altre company (Isma). Després de la lluita desenvolupada en aquell moment, l'empresa va ser obligada per dues sentències judicials a readmetre a Carrillo i retirar les sancions contra Manu i Isma. No obstant això l'empresa no ha cessat ni un moment en el seu pla d'acabar amb el sindicalisme de lluita que representa Manu i la CGT a Emte Service, i per això ha tornat a la càrrega, acomiadant a Manu i utilitzant el seu exemple per a atemorir a la plantilla. La patronal vol el camí lliure perquè l'únic dret que tinguem els treballadors sigui el de callar, i que pugui retallar drets, incomplir el conveni i realitzar acomiadaments tan injusts, com el d'un treballador amb contracte fix que havia d'acompanyar al seu fill amb càncer a l'hospital, i que va motivar, entre altres situacions, la lluita dels companys per la seva readmissió i dues jornades de vaga en l'empresa.

A l'acte del judici de Manu va acudir recolzat per uns 50 de delegats sindicals, treballadors i joves del Sindicat d'Estudiants que van voler mostrar el suport al company i evidenciar el seu rebuig a la persecució sindical que està patint. Entre els presents estava Diego Rejón del Metall de CGT, Aniol Santo, Secretari General del Sindicat d'Estudiants, Lluís Perarnau, delegat d'UGT en la UAB, José María Pubill Delegat d’Actub a TMB de Barcelona, Gabriel Jiménez, delegat de CCOO en el Restaurant Tropical de Gavà, i diversos companys del Comitè d'Empresa d’EMMSA, COTINSA, KELLOGS, INSS.... entre altres companys treballadors i estudiants de Tarragona i Barcelona. Davant de l'edifici dels jutjats es va realitzar una concentració com continuïtat de la concentració del passat 2 de Desembre a Tarragona, que va tenir el suport de tots els sindicats de classe, i va contar amb la presència entre uns altres dels Secretaris Generals a Tarragona de CGT, CCOO, UGT, COBAS, USTEC i Sindicat d' Estudiants.

Respecte al judici, en el desenvolupament del mateix, va quedar en clara evidencia que l'acomiadament de Manu va ser antisindical, per la seva defensa dels drets dels treballadors i que no va haver ni una sola causa objectiva que justifiqués l'acció de l'empresa. L'empresa es va veure obligada a reconèixer, davant les proves presentades, que Manu no estava assignat al centre de treball extingit i que ve desenvolupant des de fa anys una labor reivindicativa.

A l'espera de la sentència, des de la CGT d’Emte agraïm totes les mostres de solidaritat, mails de suport i aportacions econòmiques rebudes per a seguir difonent els fets i esperem com va dir Manu, que aquesta lluita sigui l'exemple d'una victòria obrera, que serveixi de referència per a totes les empreses.

Prou d'atacs als treballadors!

No més retallada de drets i abusos laborals!

Per un sindicalisme democràtic i combatiu que defensi realment als treballadors!

Un a un ens poden, units no!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA