Concentració per la readmissió immediata. Tots som Manu de EMTE.

 

A tots els treballadors, estudiants, delegats sindicals, jubilats...

DIJOUS 2 DE DESEMBRE 19.00 h. A l'estàtua dels despullats, Rambla de Tarragona (davant dels sindicats)

 

El dilluns 27 de setembre a les 8.00 del matí, en el seu primer dia de treball després de les vacances, tan sols entrar a l'empresa i sense avís previ, el delegat de la CGT, Manu Vidal, va ser acomiadat. L'empresa, EMTE, va emprar les enormes facilitats d'acomiadament de la nova reforma laboral aprovada pel govern.

Qualsevol que conegui el que ha passat a EMTE en els últims anys sap perfectament que aquest acomiadament és un acte de repressàlia sindical. Manu Vidal i altres companys de l'empresa han destacat per la seva implicació en la lluita per l'acompliment del conveni, per millorar les condicions salarials i de treball de tota la plantilla, per unir als treballadors d'EMTE a les lluites de tot el sector, com la vaga del Manteniment i Muntatge del 2002, la vaga del Metall del 2007 i per mobilitzar la plantilla contra l'acomiadament del treballador rumanès el fill del qual malalt de càncer el 2008. L'últim delicte de Manu ha estat impulsar activament la convocatòria de la vaga general del 29-S a l'empresa i al sector.

EMTE, per la seva banda, ha destacat per practicar la persecució sindical més brutal, mirant de crear un clima de terror permanent a la plantilla. Fa dos anys va sancionar dos cops a Manu, va acomiadar a Juanma Carrillo i va sancionar a Ismael Pérez, també delegats sindicals. Els companys repressaliats van lluitar per fer enrere aquestes mesures recorrent als tribunals i organitzant una campanya de solidaritat orientada al conjunt dels treballadors que va tenir molt ressò a la Petroquímica i altres empreses de Tarragona i Reus. Les sentències van donar la raó als treballadors: Juanma Carrillo va ser readmès i EMTE va haver de recompensar als sindicalistes sancionats. Totes les falsedats sobre la "violència" dels companys, la "ilegalitat" de les vagues convocades i altres mentides, que tenien la doble finalitat de desprestigiar-los i justificar repressàlies antisindicals, van quedar al descobert.

Va ser una gran victòria i l'empresa va haver d'ajornar els seus plans repressius contra el moviment sindical. Amb l'aprovació de la reforma laboral l'empresa ha iniciat una nova ofensiva, que coincideix amb una ofensiva molt més generalitzada dels capitalistes contra el conjunt dels treballadors i la joventut.

Els capitalistes volen destruir, aprofitant les escandaloses facilitats d'acomiadament que la nova reforma laboral permet, qualsevol expressió de sindicalisme honest i lluitador a les empreses. L'acomiadament de Manu és una prova evident de com els empresaris utilitzaran la reforma laboral per reforçar la seva política de persecució i terror contra els treballadors. Hem de parar-los els peus. La lluita per la readmissió immediata de Manu està totalment unida a la lluita contra la reforma laboral i els plans que els capitalistes estan preparant per a totes les empreses i tota la societat. Volen acabar amb tots els nostres drets, esclavitzar al límit les nostres condicions de treball i de vida, precaritzar al màxim l'educació i la sanitat públiques, i que l'únic dret que quedi als més joves sigui el dret de callar.

Per això és important que tots participem en aquesta campanya activament, enviant resolucions de suport (model a www.cgtemte.info ) i participant a les mobilitzacions de suport.

 

Prou de persecució sindical a EMTE i a totes les empreses!

Per la readmissió de Manu Vidal!

Enfront de l'ofensiva de la patronal: organització i lluita!

PROU D'ACOMIADAMENTS, PÈRDUA DE DRETS, ATUR I ATACS A L'EDUCACIÓ I LA SANITAT PÚBLIQUES!

TOTS A LA CONCENTRACIÓ!

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA