A pesar que encara no han finalitzat les oposicions per a la provisió a Astúries de 78 places d'auxiliar de bomber, s'ha confirmat la notícia que l'administració té pensat enviar a finals de desembre almenys 21 cartes d'acomiadament, per a sorpresa dels afectats. Els treballadors som tots personal de Bombers del Principat d'Astúries (BPA) amb una llarga trajectòria en l'empresa, en alguns casos de fins a 20 anys, altament qualificats, que afermem els llocs de treball després d'una sentència favorable amb data 10 /12 /2004, que reconeixia el nostre dret a ocupar aquestes places.

D'altra banda, volem denunciar el fet que l'Administració després d'aquestes oposicions en les quals pretenia donar a entendre que s'augmentava la plantilla Bombers en 78 treballadors més al servei de la seguretat dels ciutadans, (que per altra banda són imprescindibles) no ho farà, ja que gairebé la meitat seran cobertes amb personal que ja es trobava treballant en el mateix lloc en l'empresa i part de les quals cobririen el personal de nou ingrés, seran liquidades per la porta de darrere amb els acomiadaments aquí denunciats.

Pensem que això no solament afecta a la qualitat dels serveis oferts als ciutadans, al privar a BPA d'un important grup de treballadors amb un gran bagatge professional, que s'han anat enriquint a través de la formació contínua oferta per l'empresa, a més del valor afegit que dóna l'experiència en aquest tipus de treball altament especialitzat, sinó que també i de manera més immediata, a la seguretat dels ciutadans. Aquests acomiadaments suposen una retallada important dels efectius, en una plantilla  ja de per si greument minvada, on els treballadors actuals, mes el personal que entrarà de les últimes oposicions, no són suficients per a cobrir la plantilla mínima per habitants estipulada que garanteix la seguretat. En l'actualitat, la falta de personal provoca que la majoria dels parcs tanquin les seves portes des de les 21:00h fins a les 9:00 de l'endemà, no podent garantir un servei inferior a 30 min en qualsevol emergència que sorgeixi durant aquest horari. Més alarmant és fins i tot la situació si tenim en compte que per a poder portar a terme aquests acomiadaments l'empresa es va saltar tots els acords als quals va arribar amb el comitè, sobre les condicions de permanència d'aquest col·lectiu en l'entitat.

Per la nostra banda estem convençuts que aquests acomiadaments són una conseqüència directa de la salvatge retallada en la despesa pública que s'està produint en l'actualitat. Tant les retallades pressupostàries, com la congelació de les pensions, la disminució del sou dels empleats públics o la recent reforma laboral que desmantella drets bàsics dels treballadors són part de la mateixa política antisocial, que després d'haver regalat milers de milions d'euros de les arques públiques a la banca privada, pretén fer recaure tot el pes de la crisi sobre les esquenes dels treballadors.

El govern del PSOE ha de deixar de governar per a la banca i els grans empresaris i portar a terme una política en benefici de la majoria de la societat. Per la nostra banda, no estem disposats a acceptar passivament que se'ns privi del nostre mitjà de vida, i farem tot el que estigui en la nostra mà per a canviar aquesta situació injusta.

Amb aquest escrit no només volem denunciar l'actitud de l'Administració sinó també recollir la comprensió i la solidaritat de la resta dels treballadors i de la població en general, només d'aquesta manera pensem que podrem fer retrocedir a l'Administració i garantir els llocs de treball i la qualitat del servei.

NO ALS ACOMIADAMENTS EN BOMBERS D'ASTÚRIES!

COMITÈ DE TREBALLADORS EN LLUITA.

Comitè d'empresa de bombers d'Astúries (UGT- CCOO- CSI- USIPA- CSIF)

ENVIAR RESOLUCIÓ A:

Conselleria de Presidència, Justícia i Igualtat  Fax: 985 10 67 65

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Còpia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

                Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

ENVIA LA TEVA RESOLUCIÓ DE PROTESTA