Esquerra Revolucionària (IR) crida a participar activament en la concentració convocada per Units-Podem aquest dissabte 20 de maig a la Puerta del Sol per donar suport a la moció de censura contra Rajoy i el seu Govern.

La moció de censura anunciada el passat 27 d'abril per Pablo Iglesias i Alberto Garzón, i parlamentaris d'En Comú Podem i En Marea, ha suscitat un suport entusiasta entre centenars de milers de treballadors i joves, i el rebuig histèric del PP, Ciutadans, la Gestora colpista del PSOE i el seu mitjans de comunicació afins.

Els arguments que justifiquen aquesta iniciativa són clars. Un Govern negat per la corrupció i que segueix aplicant una furiosa política de retallades i atacs contra la població no ha de romandre un minut més. "La corrupció del PP és un virus", ha afirmat Pablo Iglesias. En efecte, és un virus que recorre l'organisme el sistema capitalista espanyol, exactament igual que a la resta del món. Però la corrupció no és més que una expressió de la política neoliberal que ha devastat les condicions de vida de milions de persones.

Corrupció és ficar la mà a la caixa saquejant els recursos públics i pastar fortunes personals, tal com han fet desenes d'alts dirigents del PP, i molts del PSOE i de Convergència. Corrupció és finançar les arques del Partit a costa de les comissions pagades per les grans empreses que es lucren dels contractes públics, i corrupció és passar l'escó parlamentari als consells d'administració de les multinacionals amb salaris i pensions obscenes.

Però aquesta corrupció no és més que la punta de l'iceberg d'una altra molt més àmplia i sistèmica: la que permet als grans capitalistes seguir obtenint beneficis espectaculars a costa de la pobresa i la misèria de la majoria. Aquesta és la corrupció legalitzada gràcies a un sistema parlamentari on els polítics del PP i de la socialdemocràcia rescaten bancs amb centenars de milers de milions d'euros de l'Estat, alhora que promouen retallades salvatges en educació i sanitat pública. És la corrupció dels governs que desnonen a centenars de milers de famílies mentre salven les constructores en fallida o les autopistes fraudulentes. La corrupció dels que aproven reformes laborals que ens empobreixen i ens lliguen de per vida a la precarietat; la dels governants que miren a un altre costat davant l'assassinat de centenars de dones víctimes de la violència masclista, i que amb les seves lleis mordassa ens intenten tapar la boca. Això és CORRUPCIÓ AMB MAJÚSCULES

Tots retratats

La iniciativa d'Units-Podem s'ha col·locat en el seu lloc a totes les forces del Parlament. La reacció de la gestora colpista del PSOE ha estat especialment vergonyosa. El portaveu del Grup Socialista al Parlament, Antonio Hernando, secundat per Susana Díaz i tots els barons territorials, va deixar més que clar en quin costat de la barricada hi són. Li va faltar temps per dir que el PSOE no donarà suport a la moció perquè Units-Podem actua de "mala fe" i amb una total "falta de respecte". Allò respectuós és seguir donant suport a un govern de corruptes i saquejadors! 'La bona fe és trair als militants i a la base electoral del Partit Socialista!

Pel que fa a Ciudadanos res es pot dir. Com a formació populista i demagògica ha complert totalment amb el paper per al qual va ser creada: assegurar la continuïtat del PP i les seves polítiques, tant en el govern de l'Estat, com en totes les CCAA i ajuntaments on siguin necessaris.

Organitzar la mobilització social per donar suport a la moció de censura. Cal una vaga general

Perquè la moció de censura prosperi, i assestar un cop definitiu a aquest govern de corruptes i lladres, cal impulsar les mobilitzacions més contundent en tots els territoris de l'Estat i fer-les confluir en una gran vaga general. Cal rescatar l'esperit i la pràctica del 15M i de la gran rebel·lió social que va sacsejar l'Estat espanyol des del 2011 fins al 2014.

La lluita és el que va posar cap per avall tot la bastida del règim del 78: des del bipartidisme fins a la farsa institucional que, sota la disfressa de "democràcia parlamentària", amaga la dictadura dels grans capitalistes. I aquest ambient de rebel·lió segueix present com demostren les mobilitzacions massives protagonitzades per la Marea Blanca a Andalusia, la gran manifestació en defensa dels drets dels refugiats celebrada a Barcelona al febrer, les grans vagues convocades pel Sindicat d'Estudiants que han aconseguit tirar enrere les revàlides franquistes, o la impressionant mobilització del 8 de març contra la violència masclista.

Des d'Esquerra Revolucionària considerem necessària aquesta moció de censura. Però no n'hi ha prou amb un gest parlamentari; cal utilitzar aquesta iniciativa com una palanca per aixecar un gran moviment de masses que desallotgi d'una vegada per sempre el PP del Govern. No només es tracta de lluitar contra la corrupció i per la depuració de l'aparell de l'Estat de reaccionaris. Es tracta de posar fi a les retallades en sanitat i educació; d'acabar amb salaris de fam i la precarietat; de prohibir per llei els desnonaments, i derogar la LOMCE i la reforma laboral Es tracta de defensar la llibertat d'expressió, de manifestació i de reunió -derogant la llei “Mordaza”-, i de prendre mesures efectives contra la violència masclista. Es tracta de restituir tots els drets socials i polítics que ens han arrabassat, i imposar el que té el poble de Catalunya, Euskal Herria i Galiza a decidir el seu propi futur.

La concentració del 20 de maig ha de ser un primer pas en aquesta direcció. Cal que la direcció de Units-Podem impulsi la formació de comitès de suport a la moció de censura a empreses, centres d'estudis, universitats i barris, i que truqui a l'organització de la vaga general exigint a les direccions de CCOO i UGT que s'involucrin trencant amb la política de pacte social.

Tenim la força per aconseguir que aquest govern caigui, ara cal una estratègia política clara per aconseguir-ho.

Afilia't a Esquerra Revolucionària. És l'hora de la lluita i l'organització!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01