El dilluns 25 de novembre va tenir lloc a la Ciutat de la Justícia de València el judici contra la multinacional FORD per l'acomiadament fraudulent per repressió sindical contra Carlos Naranjo, treballador de la planta de muntatge que després de signar el contracte indefinit va fer el pas de participar sindicalment a través del STM, animant als seus companys a lluitar i mobilitzar-se contra la càrrega de treball.

A causa d'això, la direcció de FORD, al juny de 2018, el va acomiadar, utilitzant arguments falsos com la “disminució en el rendiment” i “falta d'integració en els processos de producció”, tot això sense cap prova. Aquest acomiadament exemplaritzant, com d'altres, s'emmarca dins dels continus ERTEs que des de principis d'any ha aplicat l'empresa, flexibilitzant la producció i provocant una pèrdua del 20% en els salaris.

Des que el company va ser acomiadat, Esquerra Revolucionària, STM, Sindicalistes d'Esquerra i el Comitè per la Readmissió de Carlos, vam posar en marxa una campanya de denúncia d'aquest atropellament, amb repartiments de milers de fulls i cartells per tot el pol industrial d'Almussafes. Aquestes accions han buscat sempre sumar el suport de tots els treballadors de la factoria, la indústria auxiliar i de tots els col·lectius i comitès d'empresa possibles. També realitzem una campanya de recollida de resolucions a nivell estatal i internacional que ha aconseguit més de 700 adhesions de sindicalistes i treballadors de múltiples països i sectors.

Creiem fermament que aquest és el millor mètode per a lluitar contra els atacs de la patronal als nostres drets i condicions de treball. El sindicalisme combatiu i de classe basat en la mobilització del conjunt dels treballadors és l'eina que pot recuperar i enfortir la lluita sindical.

Concentració de solidaritat i contra la repressió sindical

Seguint aquestes idees, el dia del judici vam fer una concentració amb la participació d’unes 80 persones a les portes de la Ciutat de la Justícia exigint la nul·litat de l'acomiadament. En la concentració van participar membres d'Esquerra Revolucionària, Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives, delegats del metall de FORD i altres empreses per STM, delegats de CGT-FORD, i també delegats del STEPV, d'Intersindical Valenciana, companyes de la Coordinadora de Pensionistes, Iai@flautas València i companyes de la PAH València.

Respecte el judici, l'empresa va tractar de defensar l'acomiadament fraudulent per baixada de rendiment sense cap prova. Per la part del company es va defensar la seva readmissió, responent amb contundència i claredat tots els arguments falsos esgrimits per l'empresa.

Som conscients que la justícia burgesa és un enorme engranatge dissenyat per a oprimir la classe treballadora; davant això la millor estratègia és la mobilització i solidaritat de tots els treballadors i treballadores per a tractar d'inclinar aquesta injusta balança cap a la nostra classe.

Per això, sigui quina sigui la sentència definitiva, des d'Esquerra Revolucionària, Sindicalistes d'Esquerra i el Comitè per la Readmissió de Carlos, continuarem donant la batalla contra la retallada dels nostres drets, demostrant en la pràctica que sí que tenim força per a revertir les agressions patronals i la repressió, que sí que es pot trencar el clima de por que imposen les empreses, com ocorre en la factoria de Ford Almussafes, i sobretot que és més necessari que mai construir un sindicalisme de classe, combatiu i revolucionari per a aconseguir l'emancipació de la nostra classe.

Des d'aquí, volem agrair-vos a totes i tots aquells que ens heu recolzat en aquesta batalla, moltes gràcies pel vostre alè i solidaritat durant tots aquests mesos. Visca la lluita de la classe obrera!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01