El dijous 16 de Març, el congrés dels diputats tirava enrere el decret del PP sobre l’estiba. Un decret que suposava la desregulació total del sector, el desmantellament dels drets laborals dels drets laborals dels estibadors i la destrucció de milers de llocs de treball dignes i estables. La fortalesa, unitat i determinació mostrada pels treballadors de l’estiba en les últimes setmanes, sense cap mena de dubte ha estat decisiva a l’hora d’aconseguir aquest resultat. Des del Sindicat d’Estudiants i Esquerra Revolucionària volem enviar una calorosa abraçada i la nostra més sincera felicitació als companys per aquesta important victòria.

Aquest és un primer triomf, però sabem que el govern del PP no renunciarà tan fàcilment als seus plans. Sense cap mena de dubte, per obtenir la victòria en aquesta dura lluita els companys estibadors no estaran sols. Amb ells estem tots els que aspirem a un futur digne, les famílies treballadores que hem carregat amb el major pes d’aquesta crisi on tants han seguit obtenint beneficis milionaris, la joventut que hem hagut de sortir una vegada i una altra al carrer per defensar el nostre dret a l’educació pública, els activistes que durant aquests anys han lluitat i lluiten contra els atropellaments de la banca i els grans empresaris.

És evident que el govern del PP, i també des de Ciutadans i l’actual direcció colpista del PSOE, té tota una tàctica dilatòria per guanyar temps i pressionar als treballadors perquè, d’una manera o una altra, acceptin els seus plans. Per això mateix cal subratllar que el lloc de treball no es ven, sinó que es defensa costi el que costi. Tal i com altres sectors han demostrat, com és el cas dels companys de Coca Cola en Lluita a Fuenlabrada, l’única manera de defensar els treballs és mobilitzant massivament les plantilles i guanyant la solidaritat activa de tota la població. Sembla que aquest també serà el camí que hauran d’emprendre els companys estibadors per desbaratar els plans de la patronal i del govern.

No ens enganyen. Malgrat els intents dels mitjans de comunicació per difamar i criminalitzar als estibadors, malgrat totes les calúmnies que han abocat sobre ells el govern del PP i la patronal, al Sindicat d’Estudiants i Esquerra Revolucionària tenim ben clar qui és l’enemic. I el nostre lloc sempre estarà al costat de les lluites obreres, cridant ben alt i clar:Ni un pas enrere!