Declaració conjunta del CEI del CIT/CWI i el CEI d’Esquerra Revolucionària

Al setembre del 2016 vam publicar una breu declaració després de celebrar entre les nostres organitzacions una reunió inicial molt fructífera, que va posar en evidència un ampli acord polític i una gran coincidència metodològica respecte a la construcció del partit. A aquesta reunió vam acordar iniciar un procés de diàleg, debat polític, col·laboració pràctica i intercanvi de documents i visites.

Des d’aleshores, la col·laboració entre les nostres organitzacions ha estat molt regular, intensa i estreta. Camarades del Secretariat Internacional del CIT i camarades de diverses seccions nacionals del CIT han fet diverses visites a l’Estat espanyol als últims mesos per participar a diverses reunions d’ER, i estar presents al congrés del Sindicat d’Estudiants.

A més a més, el CIT i el Socialist Party (CIT a Anglaterra i Gal·les) han comptat amb la participació de representants d’Esquerra Revolucionària a diverses reunions importants, com a l’exitós “Socialism 2016” que va tenir lloc a Londres i al que van participar al voltant de 1.000 joves i treballadors, i al Comitè Nacional del Socialist Party al gener del 2017. Representants d’Esquerra Revolucionària van participar també al ple del Comitè Executiu Internacional del CIT el passat mes de novembre.

Aquest intercanvi i debat continuarà durant el curs de diversos esdeveniments i reunions importants al llarg dels propers mesos – l’escola llatinoamericana del  CIT, el Comitè Central i el Congrés d’ER a l’Estat espanyol, el congrés de la secció mexicana d’ER, entre altres.

Tant a Veneçuela com a l’Estat espanyol, on existeixen forces organitzades del CIT i d’ER, s’està produint un procés molt encoratjador de col·laboració pràctica i apropament polític.

Hem realitzat també un intercanvi important d’articles, documents i publicacions, traduint i publicant materials destacats d’ambdues organitzacions als nostres respectius periòdics, revistes teòriques i webs, i discutint i debatent documents interns.

Cap a la unificació

Després d’aquest procés de discussió, debat i col·laboració només podem afirmar que aquestes experiències no han fet res més que confirmar, enfortir i ampliar l’acord polític, programàtic i metodològic que existeix entre les nostres organitzacions. Aquest ampli acord es reflecteix no només en termes de posicionaments polítics generals sinó també a l’aproximació pràctica, a la tàctica i a l’estratègia adoptades davant del desenvolupament de la lluita de classes, i en el concepte de construcció d’un partit i una internacional revolucionària al segle XXI.

Està clar que es donen les condicions per anar molt més enllà en la nostra col·laboració. Sostenim que l’acord principista que existeix entre les nostres organitzacions suposa una base suficient per prendre mesures concretes per la unificació de les nostres forces.

Per tant, els CEI del CIT i d’ER acorden:

  1. 1.Procedir a la discussió d’aquesta Declaració a totes les estructures democràtiques i organismes de direcció del CIT i d’ER per la seva aprovació.
  2. 2.Elaborar un document programàtic sobre la nostra unificació que sigui publicat al abril/maig del 2017. Aquest document seria debatut a totes les estructures democràtiques i òrgans de direcció del CIT i d’ER per la seva aprovació.
  3. 3.Celebrar un Congrés d’unificació a aquest any.

Fa 25 anys es va produir una separació dolorosa entre les nostres organitzacions, al marc d’un període de grans desafiaments i retrocessos per l’esquerra marxista i revolucionària a tot el món. No obstant, ens hem mantingut ferms des d’aleshores, i hem aconseguit mantenir i construir les nostres forces a la lluita de classes encara que per camins separats.

L’obertura d’aquest nou període mundial, de crisis capitalista estructural i d’enormes oportunitats pels marxistes revolucionaris, ha servit perquè els nostres camins tornin a trobar-se.

El 2017 –any del centenari de l’immortal revolució russa del 1917– pot ser transcendental pel conjunt de les nostres forces. La nostra unificació sobre bases principistes ens enfortirà tant políticament com a la nostra capitalitat per aixecar una internacional marxista que armi a la classe treballadora mundial amb la direcció revolucionària que es mereix. A més a més, representarà un exemple inspirador per l’esquerra, el moviment obrer i pels revolucionaris del món.

Fem una crida conjunta a tots els treballadors, joves i revolucionaris del món al diàleg polític a la recerca de la major unitat i col·laboració possible, sobre les bases principistes del marxisme revolucionari.

Endavant cap a la unificació marxista!

CEI del  Comitè per una Internacional dels Treballadors (CWI/CIT)

CEI d’Esquerra Revolucionària 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01