Unificar les lluites és el camí per a vèncer!

El dia 29 de novembre s'ha arribat al punt àlgid, fins aquest moment, de l'onada de mobilitzacions que s'estan vivint a Catalunya durant els últims dies. En aquest dia han confluït professors, estudiants, metges i treballadors de la Generalitat, exigint que es reverteixin totes les retallades socials que s'estan aplicant des de fa ja temps.

Una gran manifestació convocada per USTEC, CGT, IAC-CATAC, CSC, el Sindicat d'Estudiants i SEPC, ha inundat els carrers de Barcelona en una gran jornada de vaga educativa i dels treballadors de l'administració pública, en la qual els joves hem tornat a situar-nos a l'avantguarda de la mobilització. La marxa ha confluït amb una nova mobilització dels metges de l'atenció primària i la sanitat concertada.

El Govern dirigit per CiU va obrir el camí de les retallades socials, sent la sanitat i educació públiques les que van patir més intensament aquests atacs. En el cas de l'educació pública es van deteriorar greument les condicions laborals dels professors i es van incrementar les taxes universitàries en un 66% provocant que milers de joves abandonessin els estudis per motius econòmics. Lluny de solucionar-se, la precarietat a l'ensenyament i sanitat públiques, ha seguit avançant sota els governs tant de JxSí com de JxCat-ERC. Per això, desenes de milers de professors, estudiants, treballadors de l'administració vam omplir el dia 29 els carrers de Catalunya per a dir: Ja n'hi ha prou!

No acceptem el discurs amb el qual ens insisteixen des del Govern, que el primer que hem d'aconseguir és la República Catalana i que després es podran revertir les retallades. En aquest sentit s'expressava Eduard Pujol, portaveu adjunt de JxCat, considerant la lluita dels metges com una "baralla per les engrunes" quan l'important és la independència.

La República Catalana que volem i per la qual estem lluitant és una república on l'educació i la sanitat públiques siguin de qualitat, on els joves puguem accedir a un lloc de treball digne en acabar els estudis, on els serveis socials cobreixin les necessitats bàsiques de tota la població i on, en definitiva, la riquesa que els treballadors generen amb el seu esforç serveixi per a garantir unes condicions de vida dignes per a tothom. La baralla per la República Catalana està indissolublement unida a la lluita per la transformació social. No volem una república en què un grapat de privilegiats segueixi acumulant la majoria de la riquesa mentre la majoria seguim malvivint amb treballs precaris i salaris de misèria.

Els esdeveniments dels últims dies i sobretot la magnífica jornada de lluita del 29N, han provocat que s'hagin encès totes les alarmes en els despatxos dels responsables del Govern. En el moment d'escriure aquesta nota, els mitjans de comunicació informen que els metges han aconseguit part de les seves reivindicacions. Aquest és el camí, la lluita contundent i unificada per a aconseguir revertir les retallades, unida a la lluita pels drets democràtics, contra la repressió, per la llibertat dels presos polítics i per la posada en pràctica del mandat popular del referèndum de l'1 d'octubre.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01