Ni un pas enrere en els drets de les dones i el jovent!

L'educació franquista, masclista, homòfoba i racista no passarà!

L'extrema dreta ha fet un pas endavant en la seva fúria franquista contra les dones, el jovent, els immigrants i el col·lectiu LGTBI. No contents amb pregonar als quatre vents barbaritats com que la violència de gènere no existeix— tot i que el 2019 ha acabat amb 99 assassinades, dada rècord des del 2014— i de burlar-se de les joves violades per les Manades, ara pretenen imposar a l'educació pública el seu model masclista, homòfob i racista.

Una agressió als drets de les dones i el jovent

L'anomenat “Pin parental” que Vox, PP i Cs ja han aprovat a Múrcia, i pretenen implantar a Madrid i a Andalusia per a estendre-ho a la resta de l'Estat, suposa una brutal agressió als nostres drets democràtics. Sota aquest “nom” s’amaga l'intent d'excloure de l'educació qualsevol activitat o iniciativa que denunciï la violència masclista i la cultura de la violació, o que defensi els drets dels companys i companyes LGTBI i dels centenars de milers d'estudiants de famílies immigrants que pateixen el racisme institucional i social. Amb el “pin parental” també es perseguirà a aquells professors que més destaquin en la defensa d'aquests drets.

Aquesta colla de reaccionaris vol utilitzar els nostres centres d'estudi com una plataforma política per a estendre el seu missatge d’odi. Exigiran també que s'elimini el nostre dret a la vaga i la protesta? O el nostre dret a estudiar en català, basc o gallec? Per descomptat que sí!

Amb l'excusa de garantir la “llibertat dels pares”, exigeixen als centres d'estudi una autorització expressa dels progenitors perquè es puguin fer les activitats que l'extrema dreta considera “controvertides”, és a dir, l'educació sexual, defensar la llibertat de les dones, el rebuig a la violència del masclisme, l'homofòbia o el racisme. Es tracta d'aixafar el nostre dret a una educació pública, laica i científica i obrir els centres públics als temps de les cavernes franquistes, legalitzant el missatge feixista i embrutidor que els nostres pares i avis van haver de suportar durant 40 anys de dictadura.

Adoctrinament?

Vox, el PP i Cs defensen el Pin parental com una mesura contra l’“adoctrinament”. Però quina cara més dura! Si existeix algun tipus d'adoctrinament a les nostres aules és precisament el que exerceix un dels seus principals aliats: la jerarquia de l'Església Catòlica, que rep ni més ni menys que 700 milions d'euros de diners públics a l'any per a escampar el seu ideari reaccionari. N’hi ha prou amb veure algunes de les declaracions del vicepresident de la Conferència Episcopal, el bisbe Cañizares, contra l’“imperi gai” o el que segons ell és “l'amenaça més gran que té la humanitat”, “l'amenaça de la llei de gènere, de l'ensenyament de gènere i de la ideologia de gènere”. Ni una paraula d'alè quan ens maltracten, ens violen i ens assassinen.

La posició pública de Vox i el PP ha estat negar sistemàticament totes les xacres que ens colpegen a les dones i als joves. Ells són els que més han atiat la privatització de l'ensenyament, les retallades, la precarietat laboral i els baixos salaris, i s'han convertit en els màxims defensors de la justícia patriarcal del règim del 78 que empara violadors i maltractadors i culpabilitza les víctimes. Alonso de Mendoza, candidat de Vox al Congrés, ho deixava clar en titllar d’“harpia i fulana” la menor violada per tres jugadors de futbol a Aranda de Duero. Les mateixes opinions menyspreables les han repetit contra la comunitat LGTBI, o quan criminalitzen constantment els immigrants per a escampar el verí del racisme.

No passaran! Vaga general estudiantil el 6M: buidar les aules i omplir els carrers!

El govern del PSOE-Unides Podem ja ha anunciat que recorrerà davant dels tribunals el “pin parental”. Però com l'experiència demostra, aquests mateixos tribunals han deixat impunes a desenes de violadors i maltractadors, i moltes víctimes han hagut de passar un autèntic calvari públic. Aquests mateixos jutges i jutgesses empresonen tuitaires, cantants, joves d'esquerres i activistes i polítics independentistes, destitueixen un President triat democràticament i trepitgen els drets democràtics del poble de Catalunya, desnonen de les seves cases a desenes de milers de famílies, mentre protegeixen els bancs i deixen en llibertat corruptes i feixistes. No podem confiar en una justícia patriarcal i franquista que està molt prop de Vox i el PP.

Des del Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives sabem que l'única manera de frenar l'extrema dreta és amb la mobilització massiva. Per això cridem el jovent de tot l'Estat a la vaga general estudiantil, feminista, antifeixista i antiracista el proper 6 de març.

1. Prohibició per llei del “Pin Parental” i el seu missatge d'odi a les dones, els joves, la comunitat LGTBI i els immigrants.

2. Implantació immediata per part del govern del PSOE-Unides Podem d'una assignatura d'educació sexual inclusiva i en llibertat, avaluable i obligatòria en tots els centres d'estudi.

3. Recollir explícitament en les normatives de règim intern dels instituts el respecte a la llibertat sexual, a vestir com vulguem i els drets del col•lectiu LGTBI.

4. Treure la religió de les nostres aules i acabar amb el regal de milers de milions de diners públics a l'Església Catòlica i a l'educació privada concertada.

5. El govern del PSOE-Unides Podem ha de derogar immediatament la LOMCE i acabar amb les retallades educatives ja, contractar els més de 20.000 professors acomiadats, i assegurar la gratuïtat de l'educació pública des de l'Escola Infantil fins a la Universitat.

Aquest 6 de març, i el 8 de març també, tornarem a alçar la nostra veu i deixarem clar que els que volen portar el feixisme a les nostres aules i a les nostres vides No passaran!

El 6 de març totes i tots a la vaga estudiantil i a les manifestacions a les 12 del matí!

I el 8M a participar massivament en les mobilitzacions feministes unitàries!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01