Convergència i PP garanteixen retallades i privatitzacions

Hem comprovat la gravetat d'aquesta decisió de la CUP quan al Parlament, una per una, s'ha vetat la més mínima reforma progressista. Puigdemont ha continuat les polítiques d'austeritat i privatització. Tant en l'acció de govern com en el joc parlamentari es dóna una coincidència constant de Junts pel Sí amb el PP o Ciutadans, demostrant els seus interessos de classe comuns. Per la seva banda, ERC està subsumida sense condicions en l'aplicació de la política de Convergència. Cal dir les coses tal com són. Es pot acabar amb la dreta, fer fora Convergència i el PP, però no s'ha volgut!

En qualsevol terreny podem comprovar aquest diagnòstic. El recent desallotjament del Banc Expropiat al barri de Gràcia així ho ha demostrat respecte a la repressió dels Mossos, similar a la desenvolupada en el passat per l'extinta CiU contra Can Vies, el 15M o les vagues generals. I això la mateixa setmana en què s'absol als Mossos jutjats pel cas Esther Quintana i en què s'autoinculpen els Mososs responsables de la mort de Juan Andrés Benítez, que no aniran a la presó en haver estat condemnats a dos anys de presó i de suspensió d'ocupació i sou. Després d'aquest període podran reincorporar aprovant un curset de drets humans. Aquesta és la nova Generalitat!

En educació, el nou Govern ha acordat tancar 54 aules de col·legis públics, per la qual cosa han desaparegut 90 places de professors. En els últims anys la Generalitat ha tancat 176 classes d'infantil en centres públics enfront de 51 en els concertats. D'altra banda, la ILP per a una nova llei educativa per a Catalunya que plantejava acabar progressivament amb els concerts educatius, i que va recollir més de 100.000 signatures, ha estat tombada per Junts pel Sí i el PP. El mateix ha passat amb l'eliminació dels concerts als col·legis religiosos que segreguen per sexes, un dels punts acordats amb la CUP per a la investidura, i que ha estat rebutjat també amb els vots de Junts pel Sí i el PP. S'ha rebutjat la immediata paralització de la reforma universitària del 3 + 2, que s'aplicarà a partir de setembre en tres universitats públiques catalanes, així com la reducció en un 30% de les taxes universitàries, aquest cop per Junts pel Sí al costat de PP , Ciutadans i PSC. I el mateix podríem dir respecte a la sanitat, serveis socials i molts altres assumptes.

Cap acord amb la dreta! Cal fer-los fora!

En aquest moment es negocien els nous pressupostos de la Generalitat. El conseller d'Economia, Oriol Junqueras (ERC), ja ha insinuat que no podran atendre les necessitats de la societat catalana. La pressió es torna a centrar en la CUP, a la qual volen implicar en l'aprovació d'aquests pressupostos antisocials. Malauradament, aquesta formació no només no fa front a aquesta ofensiva, sinó que assenyala que "el pacte d'estabilitat no es trencaria sense acord pels pressupostos", i que no seria cap drama una pròrroga dels anteriors, uns pressupostos que la pròpia CUP qualificava de "neoliberals". Es presenta aquesta decisió com si fossin aliens al Govern, ocultant que està a les seves mans impedir no només uns pressupostos antisocials, sinó la continuïtat d'un Govern de facto de la dreta aliat en el dia a dia amb el PP.

Tampoc és casualitat el restabliment dels ponts entre el govern de Puigdemont amb el govern de Rajoy, rebaixant tensions i abandonant el discurs de la desobediència. De fet, davant el possible vot en contra de la CUP als Pressupostos, el Govern ja busca nous suports, assenyalant especialment al PSC. Fins i tot la suspensió de part de la llei antidesnonaments pel recurs del PP al Constitucional és una clara demostració del cinisme de Convergència i de la utilització injusta que fa del sentiment nacional i de les aspiracions democràtiques de molts catalans. Per què, si la llei estava aprovada des d'agost de 2015, no va ser duta a terme per la Generalitat, tal com van denunciar molts dels ajuntaments del canvi? Que no ens enganyin!

En aquest moment, com es va confirmar el 20D, l'esquerra a Catalunya no només és majoritària en els carrers, sinó també al Parlament. L'última enquesta de la Generalitat situava a Convergència en quarta posició en vots, una autèntica humiliació. Una altra enquesta respecte a les generals del 26J situa En Comú Podem amb un 34% dels vots, vuit més que l'20D. Va ser aquesta terrorífica perspectiva la que va fer que la burgesia i els seus representants juguessin la seva darrera carta, apartant Mas, i aconseguint en l'últim minut la implicació de la CUP. Una cosa similar al que s’ha intentat a nivell estatal, sense èxit, amb Podem. La CUP ha de rectificar i trencar amb la dreta! Cal formar un front d'esquerres a Catalunya amb l'objectiu immediat de revertir totes les retallades socials i defensar el dret a decidir de forma conseqüent! És evident que sí que pot!

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01