Ja n'hi ha prou de muntatges policials, llibertat per als joves d'Altsasu!

El 16 de Juny es va celebrar a Iruñea la que probablement sigui la manifestació més gran de la seva història, arribant a superar de lluny la convocada el 14 d'Abril per aquest mateix motiu. Més de 150 mil persones, que procedien de tot arreu d'Euskal Herria, molts de Catalunya i de la resta de l'Estat es van reunir massivament exigint llibertat per als joves d'Altsasu. En el comunicat final, els pares i mares agraïen sense parar la gran solidaritat internacional que han obtingut de països de tots els continents i la participació en la manifestació de "la gent que va acudir des de Catalunya, Madrid, Castella, Aragó, Galícia, Extremadura, Andalusia, pobles de la península, pobles solidaris".

Davant la previsió d'aquesta massivitat, els convocants de la manifestació van haver de canviar la sortida de la manifestació. Durant un recorregut de 4 km la capçalera de la manifestació es va obrir pas enmig d'una multitud que aplaudia i cridava llibertat per als d'Altsasu ininterrompudament durant tot el recorregut.

La reacció per part d'UPN i el PP de Navarra no s'ha fet esperar. Han criticat el suport del govern de Navarra a aquesta manifestació titllant-ho de "gest totalitari" segons paraules d'Ana Beltrán. La seva histèrica reacció no és més que la mostra del nerviosisme que produeix aquesta gran mobilització a la dreta espanyolista i la burgesia, que posa de manifest la poca credibilitat que té tot l'aparell estatal franquista, les seves institucions jurídiques i de la maquinària de propaganda que s'ha encarregat de construir aquest bast muntatge policial.

Aquesta manifestació i els centenars de mobilitzacions que s'han organitzat aquestes setmanes tant a Euskal Herria com fora d'ella, representen un cop molt fort per al règim del 78. Mai a la història d'aquest règim, l'aparell repressiu de l'Estat havia estat tan deslegitimat entre les masses treballadores i el jovent. L'1 d'octubre a Catalunya, després de la vergonyosa sentència de la Manada, amb el cas dels joves d'Altsasu -entre altres molts altres- unit a la impunitat de què gaudeixen els polítics corruptes, les forces policials o la família reial, ha desencadenat la indignació i omplert els carrers una i altra vegada. El paper de l'aparell d'Estat, aparell repressiu per a defensar els privilegis capitalistes, ha estat presentat en la seva més crua realitat, desfent les floritures i els discursos d'una suposada justícia imparcial.

La sentència de l'1 de Juny imposa penes de fins a 13 anys de presó - que entre els 8 joves sumen 79 anys- més 100.000 € que hauran de pagar als agents. El 5 de Juny un enorme desplegament de la Guàrdia Civil entrava a Altsasu per ordre de l'Audiència Nacional portant-se detinguts a 4 joves a Soto del Real, al·legant risc de fuga, tot i que no hi ha hagut cap indici d'això en més d'any i mig. Els 4 joves s'unien així als 3 que ja porten 580 dies a la presó a centenars de quilòmetres de casa seva.

No obstant això, per si això no fos suficient, 48 hores abans de la manifestació, la fiscalia recorria aquesta infame sentència perquè els hi semblava massa tova i tornava a demanar que es condemnés als 8 joves per delictes de terrorisme afavorits per ETA. És més que evident la nostàlgia que sent la reacció per la dissolució definitiva d'ETA. Durant dècades la seva existència ha estat la coartada per a donar suport a la repressió i l'arbitrarietat jurídica a Euskal Herria. La manifestació del 16 de Juny també posa al seu torn sobre la taula l'avanç que suposa la desaparició d'ETA, que obre el camí per a enfortir la unió revolucionària de la classe treballadora i el jovent que surt massivament als carrers per lluitar per canviar la seva realitat. A Euskal Herria durant les últimes dècades hi ha hagut moltes detencions i judicis basats en muntatges judicials, la tesi de "tot és ETA", etc, sobretot contra joves, però fins ara no s'havia vist una resposta tan massiva.

Des d'Ezker Iraultzailea/Esquerra Revolucionària denunciem el criminal muntatge policial contra els joves d'Altsasu i aquesta sentència. Exigim la posada en llibertat immediata de totes les víctimes i presos polítics d'aquest aparell judicial franquista, que es derogui la Llei Mordassa i totes les lleis repressives. Tal i com passava fa 40 anys, la lluita contra la repressió és la lluita contra el règim que la sustenta, que tremola de por davant la força de la classe obrera i el jovent.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01