Euskal Herria

Les eleccions del 21 d'abril han suposat un terratrèmol polític a la Comunitat Autònoma Basca i a l'Estat espanyol. EH Bildu aconsegueix uns resultats històrics per a l'esquerra abertzale, 341.735 vots, i un empat en escons amb el PNB (27), que recull els seus pitjors resultats des del 1998.

Llegeix més...

Una derrota del PNB a les eleccions de la CAV el proper 21 d'abril és una possibilitat real. Les polítiques de privatitzacions salvatges, de destrucció de la sanitat i l'educació públiques, els escàndols de corrupció o la repressió creixent contra lluites obreres i socials li estan passant factura. El nerviosisme dels dirigents és molt evident.

Llegeix més...

Continuar la lluita als carrers contra les polítiques capitalistes i el genocidi a Gaza

El rotund èxit de la vaga general feminista del passat 30 de novembre a Hego Euskal Herria ha estat un nou pas endavant en la lluita contra la patronal i els seus obscens beneficis, i contra les polítiques capitalistes i privatitzadores del Govern PNB-PSE.

Llegeix més...

Dissabte 28 de gener a la tarda, més de 5.000 joves a Bilbo i més de 2.500 a Iruñea ens vam mobilitzar, convocats per GKS, contra l'ofensiva dels capitalistes i la patronal, i en defensa d'un projecte comunista i internacionalista. Des d'Esquerra Revolucionària - Ezker Iraultzailea vam fer una crida a participar activament a les manifestacions.

Llegeix més...

La lluita de Mercedes s'ha convertit en una autèntica rebel·lió obrera tant contra l'ofensiva i arrogància de la patronal com contra l'estratègia de submissió, concessions i pau social impulsada per les direccions d'UGT i CCOO. Una rebel·lió que ha demostrat l'enorme determinació i força de la classe treballadora quan es posa en marxa.

Llegeix més...

Aixecar una alternativa revolucionària i comunista a Euskal Herria!

Les darreres setmanes hem assistit a una ofensiva des de la direcció d'EH Bildu i Sortu contra l'avenç de Gazte Koordinadora Sozialista (GKS) i Mugimendu Sozialista (Moviment Socialista).

Llegeix més...

Des d’Ikasle Sindikatua diem, alt i clar, que rebutgem categòricament un pacte que suposarà un nou salt en la privatització de l'Educació pública basca, i ens veiem obligats a assenyalar que és completament lamentable la implicació en el mateix d'EH Bildu, que trenca d'aquesta manera l'acord que va signar amb la nostra organització fa dos anys, en defensa d'una educació pública, gratuïta, laica, de qualitat i en euskera.

Llegeix més...

Aquest és el camí! Lluitem per la revolució socialista!

El passat dissabte 29 de gener milers de joves van ocupar els carrers d'Euskal Herria, més de 5.000 a Bilbo i més de 2.000 a Iruña, convocats per la Coordinadora de Joves Socialistes / Gazte Koordinadora Sozialistak (GKS) contra la “dictadura de la burgesia” i el capitalisme, i en defensa de la revolució socialista. La mobilització va transcórrer en un ambient de gran combativitat, amb consignes anticapitalistes i crides a la “organització comunista”. Va ser una gran demostració de força.

Llegeix més...

Cal lluitar per l'autodeterminació i el socialisme ara!

L'últim mes, EH Bildu ha arribat a un acord amb el Govern PNB-PSE per avalar mitjançant la seva abstenció els Pressupostos de la Comunitat Autònoma Basca (CAB), i a un altre amb el Govern PSOE-UP de cara a garantir el seu suport al Congrés dels Diputats als pressupostos generals de l'Estat (PGE). Prèviament, havien acordat aprovar els comptes del Govern Navarrès.

Llegeix més...

Atur, acomiadaments i ERO, cues de la fam, pujades inassumibles dels preus dels aliments, de la llum o del gas , destrucció de l'educació, la sanitat i els serveis públics, aquesta és la realitat que patim el jovent i la classe treballadora d'Euskal Herria. La suposada recuperació econòmica que prediquen tant des del Govern Basc del PNB-PSE com des del Govern PSOE-UP només ho és per a la patronal i els empresaris.

Llegeix més...

El 18 de setembre, Arnaldo Otegi (EH Bildu) i Arkaitz Rodriguez (Sortu) van llegir una històrica declaració davant del palau d'Aiete (Donostia) dirigint-se a les víctimes causades per la violència d'ETA: “sentim el seu dolor i afirmem que mai no s’hauria d’haver produït”. Aquestes paraules, com era d’esperar, han estat rebudes amb escàndol des de les files de la reacció. Els polítics i les organitzacions que no han demanat mai perdó pels crims de la dictadura franquista, que han acollit reconeguts repressors i responsables de tortures, afusellaments i assassinats de treballadors i militants de l'esquerra, segueixen fent d'ETA una estratègia política quan aquesta organització ja no existeix.

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01