uneteMovilmex 01
bannerafiliacion2 01


Declaració de Militant davant de l'assassinat per part d'ETA d'Isaías Carrasco, obrer de 42 anys i exregidor del PSE d’Arrasate-Mondragón

1. El divendres dia 7 de març, últim dia de campanya electoral, ETA ha atemptat contra Isaías Carrasco, treballador socialista i exregidor del PSE a Arrasate - Mondragón. La seva filla i la seva dona han estat les primeres en presenciar la seva agonia al portal de casa seva, segons després d'escoltar la detonació dels trets.

Des del Corrent Marxista Militant, volem mostrar tota la nostra solidaritat i suport a la família d'Isaias i als seus companys del PSE i l'UGT d'Euskadi. Aquest atemptat és una agressió inacceptable contra el conjunt de la classe treballadora de tot l'Estat espanyol, i particularment contra els obrers bascos.

2. Una vegada més hem d'assistir consternats a l'assassinat d'un treballador, d'un militant del moviment obrer, per part d'ETA. En què pot ajudar la lluita del poble basc a favor del socialisme i dels drets democràtics matar un obrer socialista? Absolutament en res. Qualsevol treballador amb consciència de classe comprèn que les accions d'ETA sol beneficien el Partit Popular i la reacció, és a dir, als enemics jurats dels treballadors. Les accions armades d'ETA, els seus mètodes basats en el terrorisme individual, són absolutament contraproduents. Com l'experiència ha demostrat àmpliament, amb l'excusa de la lluita contra ETA s'està enfortint l'aparell repressiu de l'Estat, aprovant-se diferents lleis, com la Llei de Partits, que retalla salvatgement els drets democràtics i és utilitzada contra el conjunt de la classe treballadora i la joventut. D'altra banda, els atemptats no afecten la fortalesa repressiva de la burgesia, però si debiliten la defensa dels drets democràtics d'Euskal Herria i més concretament del dret d'autodeterminació. Amb les seves accions, ETA facilita el treball de la dreta i afavoreix els prejudicis del nacionalisme espanyolista entre sectors més amplis de la població.

3. Arran d'aquest atemptat, el PP pretén impulsar, de nou, l'ona de xovinisme espanyolista contra el poble basc. El Partit Popular, com a representant directe de la burgesia espanyola, utilitza demagògicament frases com "el dret a la vida" o la "defensa de la democràcia" de la forma més hipòcrita. Els dirigents del PP sempre s'han vanagloriat de defensar la dictadura franquista i els seus crims, de justificar la brutal opressió que van patir milions de persones en l'Estat espanyol durant 40 anys, i la repressió més descarnada contra qualsevol dret democràtic a les nacionalitats històriques. De la mateixa forma, aquests defensors de la "llibertat", com representants consumats del capitalisme, tanquen la boca i romanen muts davant de la sagnia permanent que signifiquen els accidents laborals, que s'han cobrat la vida de més de 10.000 treballadors en l'última dècada, o recolzen incondicionalment l'aventura militarista de l'imperialisme nord-americà a l'Iraq, que ha costat desenes de milers de morts i la destrucció d'un país fins a enfonsar-lo en la barbàrie. Per tant, els dirigents del PP no tenen cap autoritat moral per pretendre defensar la classe treballadora. La seva actitud de boicot permanent per aconseguir una sortida política a la qüestió nacional basca després de la declaració de treva d'ETA, demostra que no volien ni volen buscar una solució, ja que les accions d'ETA els ajuda per mantenir un suport electoral de què mancarien.

4. Igualment, la burgesia basca PNB-EA amb el seu defensa demagògica d'uns drets democràtics que trepitgen cada dia, com a prova el País Basc és al capdavant de la privatització de la sanitat i l'educació pública, sol està interessada en obtenir rèdits electorals i en omplir una vegada més les seves butxaques. Sol la classe treballadora, que som els que sofrim totes les expressions de violència, estem interessats en una solució autèntica i definitiva a aquesta situació.

5. Després del vil atemptat d'ETA tornen a ressonar amb força les crides a favor de la unitat de tots els demòcrates per acabar amb el terrorisme. Els dirigents del PSOE haurien d'aprendre de l'experiència d'aquesta legislatura. La dreta no tingut cap problema en utilitzar qualsevol mitjà al seu abast per colpejar amb acarnissament i desgastar el govern de Zapatero. La qüestió de la negociació amb ETA ha estat un dels grans eixos dels seus atacs i aquest discurs, basat en la mentida i la manipulació, s'ha mantingut durant tota la campanya electoral. Per la seva part, el Govern del PSOE cedint a les pressions de la dreta en nombroses ocasions, renunciant a defensar un autèntic programa socialista i negant-se a mobilitzar als treballadors i la joventut contra la reacció, ha permès a la dreta un marge de maniobra impensable fa quatre anys i que ha utilitzat a fons. Ara seria un greu error continuar aprofundint per aquesta senda de col·laboració i pacte amb el PP, del qual només ells sortirien beneficiats.

6. La direcció del PSOE i d'IU han de rebutjar qualsevol acord polític amb el PP. Els carrers han demostrat que no és possible la unitat amb una dreta que enyora l'època franquista i que no perd ocasió d'atacar salvatgement les organitzacions de l'esquerra. Si realment es vol  posar fi als mètodes del terrorisme individual d'ETA, és necessari lluitar amb una política autènticament socialista, basada en la independència de classe. I una política autènticament socialista passa per defensar conseqüentment els drets democràtics: s'han de derogar les lleis repressives, com la Llei de Partits, que suposa una amenaça directa contra les organitzacions d'esquerra i que ha impedit que cents de milers de joves i treballadors d'Euskal Herria poguessin tenir representació política en aquestes i en passades eleccions; s'ha de suprimir tota la legislació d'excepció, que retalla les llibertats democràtiques i penalitza amb presó presumptes delictes d'opinió i idees polítiques; cal depurar d'elements reaccionaris l'aparell de l'Estat, els tribunals, la policia, i l'exèrcit, permetent que la democràcia entri realment a les casernes.

Alhora l'esquerra ha de defensar el dret democràtic a l'autodeterminació en les nacionalitats històriques, que la població d'aquestes nacionalitats pugui expressar-se lliurement pel tipus de vincle que vol establir amb l'Estat espanyol, inclòs la possibilitat d'independència. Com marxistes, estem persuadits que la independència d'Euskal Herria, Catalunya o Galícia en el marc del capitalisme no és cap sortida per als problemes que pateix la joventut i la classe treballadora en aquestes nacionalitats. Al contrari, com demostren les experiències dels territoris de l'antiga Iugoslavía, la independència formal sota el capitalisme l'únic que ha significat per a la majoria de la seva població ha estat substituir una opressió per una altra, canviar d'amo en benefici de l'imperialisme europeu i nord-americà, i desencadenar guerres fratricides absolutament reaccionàries. Els marxistes defensem la unitat de classe, ja que els treballadors d'Euskal Herria, de Catalunya i de Galícia tenim els mateixos interessos que els treballadors de Madrid, Andalusia o Extremadura. Per això defensem i lluitem per una Federació Socialista a la Península Ibèrica, que respecti els drets democràtics, i que acabi amb l'opressió nacional i de classe, una cosa que només serà possible enfortint la lluita pel socialisme units per sobre de fronteres nacionals.

7. Aquest atemptat d'ETA, que els marxistes de Militant condemnem frontalment, pretén distorsionar el resultat de les pròximes eleccions. Però l'abstenció el dia 9 de març beneficia el Partit Popular i la reacció, als enemics de la causa dels treballadors. Per tant, la classe obrera i la joventut ens hem de mobilitzar per derrotar a la dreta a les urnes, augmentant la nostra organització i la nostra capacitat de mobilització per aconseguir que el nou govern apliqui una política realment d'esquerra, en benefici de la majoria aclaparadora de la societat.

La lluita pels drets democràtics de les nacionalitats oprimides de l'estat espanyol, com el dret d'autodeterminació, sol es pot assolir si és assumida per la classe treballadora de tot l'Estat com a part de la lluita per la transformació socialista de la societat. Sol units per sobre de fronteres nacionals i organitzats amb un programa marxista podrem acabar amb la xacra que representa el capitalisme i el seu llegat de barbàrie i opressió.

7 de març de 2008

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01